Çevre

Çevre Haberleri

Teknofestte çevreci projeler sergilenyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünde düzenlenen 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması' finalinde ilk 10'da yer alan takımlar TEKNOFEST Karadeniz'de sergileniyor.

Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar elektronik sistemle kısa sürede tespit ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların trafik akışını aksatmadan otomatik olarak birkaç saniyede tespit edebiliyor.

Şehir içinde ve gezi turlarında hibrit otobüs dönemi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in daha sağlıklı, çevreci ve güvenli ulaşıma sahip olabilmesi için şehir içi toplu ulaşım ve gezi turlarında yakın zamanda hibrit otobüslerle vatandaşa hizmet vereceklerini müjdeledi.

Gaziantep'te elektrikli otobüsler için anket hazırlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşımda çevre dostu araçları etkin kılmak için yürüttüğü, 'Elektrikli Otobüslere Dönüşüm Projesi' çerçevesinde vatandaşların toplu ulaşımdaki tercihlerini tespit etmek üzere anket hazırladı.

Gaziantep Türkiye’de hidrojen yakıtlı otobüs kullanan ilk belediye olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kent içi toplu taşımada hidrojenli yakıtla çalışan otobüslerin kullanıldığı Almanya'nın Köln şehrinde temaslarda bulundu. Şahin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehir programına dahil edilen Gaziantep'te, şehirdeki toplu taşımayı çevreci hidrojen yakıtlı toplu taşıma imkanlarını incelemek üzere bulunduğu Köln'de, Belediye Başkanı Henriette Reker ile görüştü. Başkan Şahin, iki şehir arasında ekolojik yatırımlar konusunda iş birliği mesajı verdi.

Fırat’ın Suyunun OSB’ye getirilmesi projesi Bakan Varank’a teslim edildi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, OSB'nin su ve ulaşım başta olmak üzere çeşitli altyapı projeleri ile ilgili Ankara'da bir dizi üst düzey temaslarda bulundu.

Şahin: “Yeni karavan park bu hafta içinde hizmete açılacak”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşilin maviyle buluştuğu Allaben Göleti’nde inşa edilen yeni karavan parkın bu hafta içinde hizmete açılacağını söyledi.

Pet park 2, halkın hizmetine sunuldu

Vatandaşın hizmetine sunulan Pet Park 2'yi yerinde inceleyen Fadıloğlu, bölgeye çocuklar ile yaşlılara yönelik 2 park daha yapacaklarını söyledi.

Başkan Tahmazoğlu çiftçinin hasat sevincine ortak oldu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesine bağlı Muhacirosman köyünü ziyaret ederek, çiftçinin hasat mutluluğuna ortak oldu.

Belkıs Millet Bahçesi halkın kullanımına açıldı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde toplam 45 bin 575 metrekare alan üzerine inşasına başlanan ve hizmetine sunulan Belkıs Millet Bahçesi'ni yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Hedeflerimizi, işte bu şekildeki planlamalarla adım adım gerçekleştiriyoruz' dedi.

Fıstığın anavatanında görenleri şaşırtan ağaç

Fıstığın başkenti Gaziantep'te diğer ağaçlara göre mahsulü bir ay önceden veren fıstık ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Fıstığı erkenden vermesiyle şaşırtan ağaçla çiftçinin kazancının artabileceğine dikkat çeken Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, 'Biz fıstığı bir ay önceden yetiştirirsek çiftçimiz daha çok para kazanır' dedi.

Gaziantep Doğal yaşam Parkı 9 günde 225 bin ziyaretçiyi ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Doğal Yaşam Parkı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

Yürek ısıtan kedi kedi kurtarma operasyonu kamerada

Gaziantep’te vatandaşların parktaki aydınlatma direğinin tepesinde mahsur kalan kedinin kurtarılması için seferber olması kameraya yansıdı. Vatandaşların çabası takdir toplarken vatandaşların açtığı battaniyenin içine düşen kedinin olayı yara almadan atlatması sevindirdi.

TOKİ’den konut üreticilerine ve ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), düzenlendiği açık artırma ile yatırım yapmak isteyenler için vadeli, KDV'den muaf olan konut üreticisine 10 bin konutluk yatırım fırsatı sunuyor. Oldukça ekonomik olduğu belirtilen arsaların; hem ev yapımına hem toplu konuta hem de sanayi yatırımları için uygun olduğu aktarıldı.

Geylani Mahallesine yapılan dev tesiste sona doğru

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Geylani Mahallesi'ne yapımı süren sosyal tesiste tesisi hızla yükseliyor.

Şahinbey’de evinin önünü temiz tutanlar ödüllendiriliyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evinin önünü temizleyen ve çevre temizliğine hassasiyet gösteren vatandaşlara temizlik malzemelerinin bulunduğu setleri hediye etmeye devam ediyor.

Sultanbeyli’de okulda görülen 17 santimlik dev kelebek görenleri şaşırttı

Sultanbeyli'de Yahya Kemal Beyatlı Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinde bulunan ve dünyanın en güzel 6 kelebek türü arasında yer alan kanat açıklık uzunluğu ise 17 santimetre olan devasa kelebek görenleri şaşkına çeviriyor.

Otoyollarda otomobillerin hız sınırları yükseltildi

İçişleri Bakanlığı, otomobiller için otoyollarda hız sınırlarını yükseltildi. Buna göre, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere otoyollara göre değişmekle birlikte hız sınırlarında saatte 10-20 kilometreye kadar artışlar yapılacak.

Gaziantep’in eşsiz güzellikteki Huzurlu Yaylası turizme açılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ilçesi sınırlarında bin 500 metre rakıma sahip Huzurlu Yaylası'nın endemik bitkilerini koruyarak yayla turizmine açılması için yol, altyapı ve imar planlamalarına hız verdi.

Toplam 350 haber.