Çevre

Çevre Haberleri

Araban'da 220 adet 1. etap deprem konutları hak sahiplerine teslim edilecek

Araban Kaymakamı Özgür İşçimen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Araban ilçesinde inşaatı tamamlanan birinci etap 220 adet konutun teslim edeceklerini söyledi.

İkiz kuzulara keçi annelik yapıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ikiz doğan kuzulara koyun bakmayı reddedince çiftliğin keçisi kuzulara annelik yapmaya başladı.

GASKİ’den Su Kayıplarını Önlemeye Yönelik Önemli Adım: Gece Dinliyor, Gündüz Çözüyoruz

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, su kayıplarını önlemek ve altyapıyı korumak amacıyla akustik cihazlar kullanarak gece dinlemeleri gerçekleştirdi.

Ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali'nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.

Fırat'ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğinde inşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri'nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.

Büyükşehir, gıda israfının önüne geçmek için yeni bir eseri okuyucuyla buluşturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Tanıtım ve Tasarım A.Ş. Yayınları'ndan gıda israfının önlenmesine yönelik, Gaziantep mutfağından çözüm yolları öneren Gaziantep Mutfağında Sıfır Atık isimli bir yayın hazırlandı.

Araban'da tahrip olan yollarda yama çalışmaları sürüyor

Araban Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tahrip olan yollarda yama çalışmaları sürüyor.

Şehitkamil'de asfalt seferberliği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın başlattığı asfalt seferberliği ile ilçe genelinde bozuk yollar düzeltilirken, yeni yollar da asfaltla buluşturuldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, Şehitkamil'de her sokağın, her caddenin yenileneceğini belirterek, 'Sadece 3 ay gibi kısa bir sürede 40 bin ton asfalt döktük. Söz verdiğimiz gibi Şehitkamil'i hep birlikte tüm imkanlarımızla yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz' dedi.

Bakan Kurum: 'Deprem bölgesinde tasarruf yok, yatırım var'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde devam eden TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, Deprem bölgesinde herhangi bir tasarrufun olmadığını yatırımın olduğunu vurguladı.

Bakan Kurum: 'Hep birlikte yüzyılın en büyük konut yapım seferberliğini yürütüyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden en çok etkilenen illerden olan Gaziantep'te açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Hep birlikte yüzyılın en büyük konut yapım seferberliğini yürüttüklerini ifade etti.

Biri uçurumdan atlayınca diğerleri peşinden koştu: 43 koyun telef oldu

Tunceli'de koyun sürüsündeki 43 hayvan birbirini takip ederek kayalıklardan atladı. 43 koyun telef oldu.

Araban'da depremde yıkılan caminin yerine yenisi yapılıyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde 6 Şubat depreminde ağır hasar aldığı için yıkılan Aksa Cami'nin yeniden yapılması için temel atma töreni düzenlendi.

Nizip'te Zabıta ekipleri kaldırım işgallerine geçit vermiyor

Nizip Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor.

Nizip'in atıksuyu 2050 yılına kadar bu proje ile temizlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, hem evsel hem de endüstriyel atıksuları arıtma özelliğiyle Türkiye'nin en gelişmiş ve çevreci tesislerinden biri olarak öne çıkıyor.

Sanayi Mahallesi'ndeki yeni yollar asfaltlanıyor

Sanayi ve üretim faaliyetleriyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Gaziantep, Şehitkamil Belediyesinin yeni yatırımlarıyla sanayi sektöründe çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Mekanik biyolojik ayrıştırma tesisi çevreyi koruyarak ekonomiye katkı sağlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği'nce desteklenerek inşa edilen 'Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi' sağladığı geri dönüşümle çevreyi koruyor, ekonomiye katkı sağlıyor.

Jandarmadan yaralı yırtıcı kuşlara şefkat eli

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bulduğu ve yaralı ve yorgun haldeki 2 yırtıcı kuş, tedavileri yapılarak tekrar doğaya kazandırılmak üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi Rehabilitasyon merkezi ekiplerine teslim edildi.

Gaziantep'te mide bulandıran görüntüler

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kurban kesimlerinin ardından, yol kenarlarına atılan hayvan artıkları büyük tepki topladı.

Şehitkamil Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde miniklere doğayı sevdirdi

Şehitkamil Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Koru Park'ta 4-6 yaş arası çocuklara yönelik özel bir etkinlik düzenledi.

Toplam 377 haber.