Tahrip olan tren istasyonu depremden 1 yıl sonra tekrar görüntülendi

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki tren istasyonunda asrın felaketinin şiddetiyle savrulan vagonlar kaldırılırken tahrip olan tren rayları onarıldı. Felaketten 1 yıl sonra depremin tahrip ettiği tren yolunu tamamen yenilemeye yönelik çalışmalarının sürdüğü ve yakın zamanda tekrar faaliyete geçeceği öğrenildi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki tren istasyonunda asrın felaketinin şiddetiyle savrulan vagonlar kaldırılırken tahrip olan tren rayları onarıldı. Felaketten 1 yıl sonra depremin tahrip ettiği tren yolunu tamamen yenilemeye yönelik çalışmalarının sürdüğü ve yakın zamanda tekrar faaliyete geçeceği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkımlara neden olurken resmi rakamlara göre 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde de büyük yıkımlara yol açtı. Afetin şiddetiyle Fevzipaşa Tren İstasyonu’nda park halinde bulunan 6 tren vagonu raydan çıkarak devrildi. Şiddetli depremlerin ardından dağlardan koparak tren yoluna düşen kayalar ise rayları ciddi oranda tahrip etti.

Depremden 1 yıl sonra aynı tren istasyonu tekrar görüntülendi

Afetin 1. yılı geride kalırken felaketin şiddetiyle savrulan vagonlar kaldırıldı, tahrip olan tren rayları onarıldı. Depremde tren yolunun tahrip olması nedeniyle durdurulan seferlerin, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yakın zamanda tekrar başlayacağı öğrenildi.

"Depremde raylar yamuldu, vagonlar devrildi"

Yaşanan afette Fevzipaşa Tren İstasyonu’nun ciddi tahribata uğradığını belirten Bekir Şen isimli vatandaş, “6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde burada bulunan vagonlar devrilmişti. Raylar ise tamamen hasar görmüştü. Yaklaşık 1 yıldır İslahiye-Mersin ve İslahiye-Fevzipaşa arasındaki seferler tamamen durduruldu. Çünkü beton bloklar ve tren rayları tamamen hasar görmüştü. Deprem sonrası tadilat çalışmaları devam ediyor ve kısa bir zaman içerisinde seferlerin başlayacağı söyleniyor. Buradaki raylar ve beton bloklar tamamen değiştirildi. Eski bloklar, raylar burada toplanırken güzergahın tamamı yenileniyor. Asrın felaketinin meydana geldiği zaman en sevindirici olay rayların boş olmasıydı. Çünkü o büyük deprem tonlarca ağırlıktaki vagonların tamamını devirmişti. Raylar ise bozulmuştu” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN