Çevre

Çevre Haberleri

Nurdağı'ndaki çiftçiler asrın felaketine rağmen üretime devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımı yaşayan noktalardan olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki çiftçiler, her şeye rağmen üretime devam ediyor. Tarımın bu dönemde çok daha önemli olduğunu ifade eden çiftçiler, devletten gübre, mazot ve elektrik desteği beklediklerini söyledi.

Ekipler tesisleri ilaçlıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Şahinbey Belediyesi, toplu alanlarda konaklayan depremzedelere çeşitli hastalıkların bulaşmasını engellemek için ilaçlama çalışmaları yapıyor.

TOKİ Başkanı Bulut, deprem bölgesindeki konut çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, depremden etkilenen 11 ildeki konut çalışmalarıyla ilgili, Bütün illerimizde potansiyel rezerv konut alanları belirlenmiş durumda. Başladığımız tüm rezerv konut alanlarında en az 500 metre fay hattından uzak kalacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz dedi.

Hasarlı evler için çadır alanı çalışmaları başlattı

Araban Belediyesi, evleri ağır hasarlı, yıkık veya acil yıkılacak olan vatandaşlar için çadır alanı düzenleme çalışmaları başlattı.

Gaziantep'in suyu içme ve kullanıma uygun

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), vatandaşların kullandığı ve musluklara kadar ulaşan şebeke suyunun yapılan denetimler neticesinde güvenle kullanılabilir uygunlukta olduğunu açıkladı.

Bakan Kurum depremzedelerin konteynerlere yerleştirilmeye başlandığını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzedeleri konteyner kentlere yerleştirme işlemlerinin başladığını açıklayarak, etap etap tüm afetzedelerin güvenli barınma imkanına kavuşacağını söyledi. Bakan Kurum, yapımına başlanacak kalıcı konutların inşa süreciyle ilgili de bilgiler verdi.

Nurdağı'nda geçici barınma merkezi tamamlanıyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ağır yıkıma uğrayan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde başlatılan yığma geçici barınma merkezi inşaatı son hızla devam ediyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak 528 yapının ay sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor.

Bakan Kurum: '118 bin binada 412 bin bağımsız bölüm yıkılacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 118 bin binada 412 bin bağımsız bölümün yıkılacağını ifade etti.

Bakan Kurum: 'Kalıcı konutlar için 10 ilde yer tespitleri yapılmış durumda'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen noktalardan olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki geçici barınma merkezleri inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Murat Kurum, inceleme sonrası yaptığı açıklamada geçici barınma merkezi inşaatlarının hızla devam ettiğini ve kalıcı konutlar için 10 ilde de yeni yaşam alanlarının belirlendiğini açıkladı.

Tahmazoğlu, yan yattı denilen konutları ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaşanan deprem felaketinde siyasi malzeme olarak kullanılan YeşilVadi Konutlarında oturan vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Tarihi İç Kale Cami depremde ağır hasar gördü

Gaziantep'in Araban ilçesindeki tarihi İç Kale Cami, depremin etkisiyle zarar gördü.

Şehitkamil'deki ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı

Yaşanan deprem afetinin ardından Şehitkamil Belediyesi tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığının tespit ettiği ağır hasarlı yapıların yıkım işlemleri başlatıldı.

Büyükşehir'den hijyen seferberliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi depremin etkilerinin yoğun hissedildiği Nurdağı ve İslahiye'de hijyen şartlarının sağlanması için ilçelerde bulunan havuzları duş ve hamama dönüştürüyor, çamaşırhaneler kuruyor.

Bakan Kurum depremle ilgili son bilgileri paylaştı: '10 ilde 307 bin 763 bina incelendi'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Kurum 10 ilde 307 bin 763 binanın incelendiğini belirtti.

Depremden büyük zarar gören Nurdağı tamamen yıkılacak

Yaşanan deprem afetinden büyük ölçüde etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesi tamamen yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Şahin:' Yaşamın normalleşmesi için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaşanan deprem afeti sonrası ilk hafta yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Sokak hayvanlarına sahip çıkıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremde zarar gören sahipsiz sokak hayvanlarına kol kanat geriyor.

Bakan Kurum: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 7.7 ve 7.6'lık depremlerin son bilançosunu açıkladığı Gaziantep'te, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliğini başlatıyoruz' dedi. Bakan Kurum, depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Gaziantep'teki ölü sayısının 2 bin 529'a yükseldiğini açıkladı.

Gaziantep'te kar yağışı etkisini sürdürüyor

Gaziantep'te 2 gündür aralıklarla yağan kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı.

Toplam 350 haber.