Çevre

Çevre Haberleri

Çadırlar ve çatılar çöktü hayvanlar telef oldu

Gaziantep'te yoğun kar yağışı nedeniyle 12 ahırın çatısı ve çadır çöktü. Yaşanan olayda onlarca küçükbaş hayvan telef oldu.

Kongre merkezine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu

Oğuzeli Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak amacıyla Kültür ve Kongre Merkezi çatısına Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu.

Sis, Gaziantep’in ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep'in Araban ve Yavuzeli ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren sis hayatı olumsuz etkiledi.

Gaziantep’te sis hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep kent merkezinde etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Gece başlayan ve sabah etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, sürücüler zor anlar yaşadı.

Yeşil Gaziantep için yeni orman

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde kente 'Meyve Ormanı' kazandırılması için imzalar atıldı.

Boğaziçi Bulvarında sona geliniyor

Şahinbey Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolaylaştırmak adına Boğaziçi Bulvarı 2'nci etap yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şahinbey’e yeni kapalı pazar yeri

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak olan Yeşilvadi Kapalı Pazaryeri Üretim ve Satış Merkezinin temel atma töreni düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Rüzgardan elektrik üretimi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgardan elektrik üretiminin 10 Kasım'da tüm zamanların en üst seviyeye ulaştığını açıkladı.

Gaziantep Londra’da yeşil şehir ilan edildi

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı Glasgow'da sürerken Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Gaziantep'i yeşil şehir ilan etti.

Gaziantep’te yeni barınak için dev hibe

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında Burç Yazıbağ'da yapımı süren Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için 3 milyon TL'lik mali destek protokolü imzalandı.

Gaziantep’te 27 milyon fidan hedefi için ağaç dikim başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 100'üncü yılı dolayısıyla başlatılan 27 milyon fidan hedefi için yeni sezonun ilk fidan dikim törenini Çakmak Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir, miniklere hayvan sevgisi aşılamak için düğmeye bastı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek etkinliklerin startı, Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu'nda verildi.

15 ülkenin büyükelçisi Gaziantep’te tesis açılışına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan Türkiye'de Dayanıklılık Projesi (TDP) kapsamında yapımını tamamladığı Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi'nin açılışı, 15 ülkenin büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Gelecekte susuzluk yaşanabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 89

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın toplumdaki su tüketim alışkanlıklarını belirlemek amacıyla Türkiye temsiliyeti gözetilerek 26 ilde yaptırdığı araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 89'u gelecekte susuzluk yaşanabileceğini düşünüyor ancak bu endişe su tasarrufuna yansımıyor.

555 okul enerji ihtiyacını kendi karşılayacak

Suriyelilere ev sahipliğini yapan illere yönelik Avrupa Birliği ve Alman Kalkınma Bankası (KFW) tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Suriyelilere ev sahipliğini yapan illere yönelik yürütülen Geçici Koruma Altında Olan Suriyelilere Ev Sahipliği Yapan İller İçin Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Önlemleri Projesi' kapsamında 555 okul, enerji ihtiyacını kendi karşılayacak. Proje kapsamında çatı üstü güneş enerji santrali yapımı tamamlanan Gaziantep Mennan Usta Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde devir töreni gerçekleştirildi.

Gaziantep’te 14 bin konut için ön talep toplanmaya başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek '14 Bin Konut Projesi' için ön talep için başvurular 15 Eylül'de başladı.

Gaziantep’te 140 çiftçiye güneş paneli dağıtıldı

'Gaziantep'te meralar aydınlanıyor' projesi kapsamında çiftçilere 140 adet güneş paneli sistemi dağıtıldı. Dağıtılan güneş panelleri ile çiftçilerin mera ve yaylalardaki elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Uzmanlar: “İklim değişikliği sorunu nükleersiz çözülemez”

İklim değişikliği ülkeleri derinden etkilemeye devam ediyor. Uzmanlar Almanya, Belçika ve Türkiye'de ölümlere yol açan sellere büyük oranda iklim değişikliğinin neden olduğunu söylüyor. Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneline (IPCC) bağlı bilim insanları, hazırladıkları rapor ile yaklaşan tehlikeye dikkat çekiyor. Raporun yazarlarından biri olan Oxford Üniversitesinden Dr. Friederike Otto, İklim değişikliği geleceğin sorunu değil, bugünü ve her bölgeyi etkileyen bir sorun diyor. BM Genel Sekreteri António Guterres ise IPCC raporu insanlık için kırmızı bir alarmdır yorumunu yapıyor.

Gaziantep’teki ormanlık alanlarda tedbirler arttırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde bulunan ormanlık alanlarda olası bir yangın ihtimaline karşı 150 Personel, 3 Adet Bobcat, 2 Adet JCB, 2 Adet Çöp Kamyonu ve 15 Adet Motorlu Tırpan ile orman altı temizlik çalışmaları yapılıyor. Yangın esnasında ateşlerin yayılmasını artıracak kozalaklar bir bir toplanıyor, yol kenarları temizleniyor.

Toplam 350 haber.