Çevre

Çevre Haberleri

Gaziray'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce hizmet verecek GAZİRAY Banliyö Hattı, 5 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle seferlere başlayacak.

Şahin, yeni millet bahçesi çalışmalarını inceledi

Yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılan Millet Bahçesi'nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yürütülen son çalışmaları Gaziantep Valisi Davut Gül ve teknik ekibiyle inceleyen Başkan Fatma Şahin, gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Sürdürülebilir Arıcılık Projesi'ne katılanlar eğitimini tamamlayarak meslek sahibi oldu

Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ve Türkiye Arıcılık Vakfı (TAV) işbirliğiyle yapılan 'Sürdürülebilir Arıcılık Projesi' kapanış programı ile sona erdi. Projeye katılan 30 yararlanıcı, eğitimleri tamamlayarak hem arıcılık sertifikası hem de arıcılık malzeme desteği aldı.

GSO, yeşil dönüşümde model olma yolunda ilerliyor

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (GSO) Adnan Ünverdi, tüm dünyanın odaklandığı yeşil dönüşüm konusunda çok önemli adımlar attıklarını belirterek, oda olarak yürüttükleri altyapı ve proje çalışmalarıyla bölgeyle birlikte tüm Türkiye'ye model olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.

TOKİ’nin indirim kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 'borcunu erken ödeyene yüzde 25 indirim' kampanyasından 38 bin 532 kişi yararlandı.

Gaziantep'te sağanak etkili oldu

Gaziantep'te hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte sağanak yağış etkili oldu. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, ıslanmamak için sığınacak yer ararken, kentteki araç trafiği de yağıştan olumsuz etkilendi.

11. Ulusal Hidroloji kongresi başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN)ev sahipliğinde düzenlenen 11. Ulusal Hidroloji Kongresi açılış töreni GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

'Yeşil Gaziantep' hedefinde öğrenciler eğitiliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde, trafik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla belirlenen pilot okullarda, öğrencilere sürdürülebilirlik eğitimleri veriyor.

Şahinbey'de üç katlı köprülü kavşak yapımı devam ediyor

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve şehrin trafik anlamında adeta can damarı görevini üstlenecek olan Yeşil Vadi Üç katlı Köprülü kavşak çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Nesli tükenme tehlikesi olan çizgili sırtlan bulundu

Gaziantep'in Nizip ilçesinde mısır tarlalarına saldıran domuzlardan korunmak için kurulan tuzağa nesli tükenme tehlikesi olan çizgili sırtlan düştü.

Yeşil kentten yeşil adaya projesi çerçevesinde zeytin çalıştayı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Girne Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolüyle başlayan ve zeytin yetiştiricilerine eğitim, fidan ve ekipman desteği sunan 'Yeşil Şehirden Yeşil Adaya Projesi' çerçevesinde Girne Zeytinlik köyünde zeytin fidan dikim töreni yapıldı.

Teknofest Çevre Ve Enerji Teknolojileri Yarışması Finalistleri Sanko Enerji Çatalca Res'te Buluştu

TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması finalistleri, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelerek SANKO Enerji Çatalca Rüzgar Enerji Santralinde buluştu.

Şahinbey'de parklara modern dokunuş

Şahinbey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bakım ve temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Şahinbey'de çiftçiye yol desteği

Şahinbey Belediyesi sadece şehir merkezindeki vatandaşların değil çiftçilerinde yaşamlarını kolaylaştırma adına yol açma ve bakım çalışmaları yapıyor.

İpekyolu'nun yükünü alacak Çevreyolu- OSB-Otoyol tüneli tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı dönem toplantısının 1'inci birleşiminde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile şehir merkezi arasında İpekyolu'nun ulaşım yükünü hafifletecek Çevreyolu-OSB-Otoyol Tüneli tanıtıldı.

Bunaltıcı sıcaklarda bu mağarada battaniye ve sobayla ısınıyorlar

Son günlerde hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı Gaziantep'te, sıcaklığın 10-15 derece olduğu Kaleoğlu Mağarası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dışarıda aşırı sıcağa rağmen kafe olarak işletilen mağaraya giren müşterilerin kimisi battaniye ile ısınmaya çalışırken, kimisi de elektrikli soba kullanıyor.

Gaziantep'te Anadolum Sempozyumu gerçekleşti

Gaziantep'te 1'inci Anadolu Sempozyumu geçekleşti.

Gaziantep'te kavurucu sıcaklıklar etkili

GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep'te 43 dereceyi bulan kavurucu sıcaklar etkisini sürdürüyor.

Nurdağı-Gaziantep yolunun temeli atıldı

Gaziantep'te çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği Nurdağı-Gaziantep yolunun temeli atıldı. Gaziantep'te yıllardır çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği Nurdağı-Gaziantep yolunun yenilenmesi ve genişletilmesi için çalışmalar tamamlandı. Tamamlanan çalışmalar neticesinde, 'ölüm yolu' olarak bilinen yolun tamamen yenilenmesi için temel atma töreni düzenlendi. 54 km uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolun yeniden yapımı için gerçekleşen tören, Şehitkamil ilçesi Yeşilce Mahallesi'nde düzenlendi. Nurdağı-Gaziantep Devlet Yolu'nun tamamlanıp hizmete sunulmasıyla çok daha güvenli, konforlu ve hızlı erişim imkanı ile trafik güvenliği üst düzeye çıkarken rahatlayacak trafik yoğunluğu ile güzergahta 60 dakikayı bulan yolculuk süresi ise 30 dakikaya düşürülecek. Yeni yapılacak yol ile toplam 115 milyon TL'lik tasarruf imkanı da doğacak.

Toplam 350 haber.