Çevre

Çevre Haberleri

Şahin sokak hayvanlarını besledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gece boyu sahada devam eden kar temizleme çalışmalarının ardından bugün sabah saatlerinde de Erikçe Ormanı'nda yer alan sokak hayvanları besleme noktalarını ziyaret etti.

Fadıloğlu, çalışmaları yerinde takip etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası kar yağışı öncesi tüm tedbirlerini alarak gece saatlerinden beri çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yavuzeli'nde yılın ilk kar yağışı başladı

Gaziantep'in Yavuzeli İlçesinde yılın ilk kar yağışı gece saatlerinde başladı.

Büyükşehirde kar mesaisi

Gaziantep'te dün gece saatlerinde başlayan, aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) gece boyunca yoğun mesaide bulundu.

Gaziantep'te kar yağışı etkili oluyor

Gaziantep'te gece saatlerinde başlayan kar yağışı kenti tamamen beyaz bir örtüyle kapladı. Kar yağışı günün ilk ışıklarıyla beraber etkisini arttırarak devam ettirirken belediye ekiplerince de yol açma ve kar kazıma çalışmaları yapıldı.

Gaziantep'in beyaz örtüsü havadan görüntülendi

Gaziantep'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Şehrin yeşilden beyaza dönüşen renk cümbüşü havadan görüntülendi

Araban'da sağanak yağış ve yoğun sis etkili oldu

Gaziantep'in Araban ilçesinde, 3 gün önce başlayan sağanak yağışlarla birlikte sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi.

Fadıloğlu: 'Agro park'ta sona doğru yaklaşıyoruz'

Daha bilinçli ve üretici bir toplum oluşturmayı tematik eğitim modeliyle gerçekleştirme amacında olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bölgeye ve Gaziantep'e özgü tarımsal ürünlerin nasıl yetiştiğiyle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği AGRO Park'ta incelemede bulundu. Başkan Fadıloğlu, 'Tematik park olarak planladığımız AGRO Park'ta sona doğru yaklaşıyoruz' dedi.

Boğaziçi bulvarında 2. etap için geri sayım başladı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde şehrin trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolaylaştırmak adına Boğaziçi Bulvarı 2'nci etap yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ege’de 5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Balıkesir ve Bursa'da hissedildi.

İklim Kampanyasında testi kazananlara ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve GBB Enerji A.Ş arasında yapılan 'İklim Kampanyası İş Birliği Protokolü' çerçevesinde iklim krizine dikkat çekmek ve şehrin sera gazı salınımını azaltmak hedefine katkı sağlamak için yapılan yarışmanın kazananları belli oldu.

YeşilAntep projesi ile Şehirgösteren Mahallesi yeşile büründü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde başlattığı ağaçlandırma çalışması ile Gaziantep Valiliği ve Hayırsever Özhelvacı Aiesi iş birliğinde, Şehirgösteren Mahallesi'nde Yeşilantep Projesi çerçevesinde 3 bin 500 metrekare alana ağaç dikim töreni gerçekleştirildi.

Gaziantep'te ayılar kış uykusunu unuttu

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın 4'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki ayılar bu yıl da kış uykusuna yatmadı.

Şahin, yeni yılın ilk gününde trafiğe açılan yeni yolları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni yılın ilk gününde Oğuzeli ve Şehitkamil ilçelerinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Şahin, yılın son gününde Aktoprak'ta yapılan çalışmaları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yılın son gününde tüm ekibiyle Aktoprak Mahallesi'nde tamamlanan yol ve yapımı süren yeni GASMEK binasını inceledi.

'Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller' projesinin ye durağı Şirinevler oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde başlattığı ağaçlandırma çalışmasının 32'nci etabı, hayırsever Yetkinşekerci ailesi iş birliğinde Şirinevler Mahallesi'nde yapıldı.

Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak 2023’te başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında, Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak 2023'te başlıyor. Yeni düzenlemeyle binalar, kullandığı enerjinin bir kısmını yenilenebilir enerji kaynağından sağlayacak. Binalarda, normal binalara göre enerji verimliliği daha fazla olacak ifadelerine yer verildi.

Kaçak yollarla yurda sokulan 108 hayvanın yeni yuvası Gaziantep oldu

Yurdun çeşitli noktalarında kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenirken ele geçirilen ve aralarında piton yılanı, Çin su ejderi, papağan ve makak maymunlarının da bulunduğu 108 hayvanın yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi oldu. Yeni yuvalarına yerleştirilen kaçak hayvanların piyasa değerinin ise 5 milyon lira olduğu belirtildi.

Kedi beslemesinde doğru bilenen yanlışlar

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Pati Severler Topluluğu tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Veteriner Hekim İbrahim Tüylü ve Veteriner Hekim Nejla Yıldırım'ın yaptığı 'Kedilerde Sık Görülen Hastalıklar ve Doğru Beslenmeleri' konulu Konferans düzenlendi.

Toplam 350 haber.