Gaziantep'te sıfır atık için iş birliği protokolü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kulübü Derneği tarafından yürütülecek Sıfır Atık Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kulübü Derneği tarafından yürütülecek Sıfır Atık Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan iş birliği protokolü ile birlikte gönüllülere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen komposto kaplarıyla, yemeklerden çıkan evsel atıklar kompostoya dönüştürülerek bahçelerde, evlerde bulunan saksılarda toprak zenginleştirici olarak değerlendirilecek. Proje, gönüllülük esasına dayalı ve pilot proje olacak.

Sıfır atık farkındalığının arttırılması, evsel atıkların değerlendirilmesi, planlanan yerlerde çiçek ve fidan dikimi yapılması ile iklim krizi sürecine olumlu katkı sağlamasına yönelik Gaziantep Kulübü Derneği binasında imzalanan protokole Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Sevda Usalp, Oya Alpay, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı Daire Başkanı Emel Kıraç, Gaziantep Kulübü Derneği Başkanı Kübra Kayın ve dernek üyeleri katıldı.

“Havayı, suyu, toprağı, insanımızı korumamız gerekiyor”

İmza töreninde konuşan Başkan Fatma Şahin, kulübe hızlı hareket ederek projenin hayata geçmesi için yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, “Bir hafta önce konuşup 1 hafta sonra protokol aşamasına geldik. Bu işe ne kadar inandıklarını gösteriyor. Çevre, iklim dostu ortak gezegenimizi geleceğe taşımak, koruyarak kullanmak bizim en büyük hayalimiz. Havayı, suyu, toprağı, insanımızı korumamız gerekiyor. Yapılacak her noktada destek veriyoruz” dedi.

Yaşlanan dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla projeye ortak olduğunu söyleyen Gaziantep Derneği Başkanı Kübra Kayın ise, “Yaşlanmayla beraber kıt kaynaklar içerisindeyiz. Bizlerinde doğaya katkılarının çok daha fazla olması gerekiyor. Bu anlamda çevremize ve doğamıza katkıda bulunacağımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Daire Başkanı Emel Kıraç ise çalışma hakkında bilgi verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN