Çevre

Çevre Haberleri

Fadıloğlu, Yalnızca planlama yapmakla bu iş olmuyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Osmangazi Mahallesi sınırları içerisine yapılan ünite merkezinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Gaziantep hayvanat bahçesi ziyaret saatlerinde düzenleme

Pandemi dolasıyla Gaziantep hayvanat bahçesi ziyaret saatlerinde düzenleme yapıldı

Gabi ve Pili’nin hayallerini korona virüs suya düşürdü

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde yaşayan iki Asya fili 'Gabi ve Pili' için aranan eşler pandemiden dolayı gelemedi. Eşlerin pandemi sonrasında getirilmesi planlanıyor.

Nesli tükenme tehlikesindeki vahşi kediye eş aranıyor

İstanbul'da lüks bir malikanede bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parkalar yetkilileri tarafından el konularak Gaziantep'te getirilen Afrika kökenli nesli tükenmekte olan vahşi Serval kedisi için eş arayışları başladı.

Korona kahramanları için fidan dikildi

Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' fidan dikim programıyla eşzamanlı olarak Gaziantep'te gerçekleştirilen programda kovid 19 kahramanları için fidan dikildi.

Büyükşehir desteğiyle GAGİAD’ın yeni hatıra ormanı kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından yeni tip Korona virüs (COVİD-19) Salgını Dönemi'nde sağlık çalışanları adına yeni oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı.

Kuraklığa boyun eğmeyen şelale

Gaziantep'te bir zamanlar dizi ve filmlere konu olan 'Sakçagözü Şelalesi' yaşanan kuraklığa rağmen akmaya devam ediyor.

Şahinbey’de 15 bin adet fidan dikilecek

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep'te ve Şahinbey'de ormanlık alanların artması için sertifikalı 7bin 500 zeytin, 7bin 500 fıstık fidanı alımı için protokol imzaladı.

Gaziantep’te evinin önünü temizleyenlere ‘temizlik seti’ hediye

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde belediye, evinin önünü temizleyen ve çevre temizliğine hassasiyet gösterenlere temizlik malzemelerinin bulunduğu temizlik setleri dağıttı.

Nesli tükenmek üzeriydi Gaziantep'te yaralı bulundu

Gaziantep'te çalıların arasında yaralı halde bir baykuş bulundu. Nesli tükenmekte olan peçeli türü yaralı baykuş, tedavi edilmek üzere hayvanat bahçesine teslim edildi.

Şahinbey Belediyesi’nden çiftçilere yeni destek

Şahinbey Belediyesi çiftçilere desteğini sürdürmeye devam ederken yapılacak yeni destekler için Gaziantep Valiliği öncülüğünde yeni protokol imzalandı.

Büyükşehir ata tohumlarını gelecek nesillere aktaracak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarını koruma amacıyla Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile önemli bir protokole imza attı. Bu kapsamda havrani ve sarı başak buğdaylarının üretimi büyükşehir desteği ile Gazi şehirli çiftçilere yaptırılarak gelecek nesillere aktarılacak.

Doğa harikası Habeş Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor.

Gaziantep'in Araban ilçesinde bulunan Habeş Kanyonu doğal güzellikleri ile görenleri etkiliyor. Birej baraj suyunun yükselmesi ile yeniden gündeme gelen ve korona virüs sürecinde tamamen unutulan kanyon, keşfedilmeyi bekliyor.

Gaziantep’te kilit taşları sökülüyor asfalt dökülüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan, Yeşilevler, Çağdaş, Güneş ve İstiklal mahallelerini birbirine bağlayan 140 nolu caddedeki altyapı çalışmaları giderilerek yolun daha konforlu ve kullanışlı bir nitelik kazanması amacıyla kilit taşları sökülerek 4 bin 200 tonluk sıcak asfalt dökümüne başlandı. Bin 200 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki cadde, en kısa sürede araç kullanımına hazır hale getirilecek.

GASKİ artık e-devlette

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ) vatandaşların internet üzerinden işlemlerini farklı kanallardan zaman kaybı yaşamadan daha hızlı gerçekleştirmesi için örnek bir çalışmaya imza attı. GASKİ aboneleri E-Devlet üzerinden işlemlerini yürütmeye başladı.

Gastronomi şehrindeki kötü koku vatandaşları bezdirdi

Gastronomi turizmi ile ön plana çıkmaya çalışan Gaziantep'te, son zamanlarda kötü koku yayan Alleben Deresi vatandaşları bezdirdi. Derenin olduğu bölgede oturan vatandaşlar koku nedeniyle yetkililere tepki gösterirken, çöp deryasına dönen derede ıslah çalışmalarının bir an önce yapılmasını istiyor.

Gaziantep eşsiz doğasıyla turizminin merkezi haline gelecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye'nin Karavan Park Haritasını oluşturarak içerisinde Gaziantep'in de bulunduğu 38 şehirde alternatif turizmi harekete geçirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Şahinbey ilçesine bağlı Yamaçtepe Mahallesi'nde (Allaben Göleti civarı) tatil severler için 16 karavan kapasiteli doğa ile iç içe keyifli bir alan oluşturuldu.

Barış Manço’nun ismi Şahinbey’de yaşayacak

Şahinbey Belediyesi küçük ve büyük herkesin sevgilisi olan Barış Manço'nun ismi Mavikent'te yapılan parkta yaşatacak.

Camiler temizlenip dezenfekte ediliyor

Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki tüm camilerde genel temizliklerinin yanı sıra korona virüsün yayılmasını önlemek adına dezenfekte işlemlerini de aralıksız sürdürüyor. Camilerde yapılan temizlik ve dezenfekte çalışmaları, cami cemaati tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Toplam 352 haber.