Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılık ilk 7 ayında ziyaretçi akını

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.

Şehitkamil Belediyesi’nden Emekliler İçin Karkamış Antik Kenti Turu

Şehitkamil Belediyesi, 50-60 yaş arasındaki emekliler için Karkamış Antik Kenti'ne özel bir tur düzenliyor.

Gaziantep Menengiç Kahvesi'nin AB coğrafi işareti alması için son adım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşareti tescili için başlatılan çalışmayla Gaziantep Menengiç Kahvesi başvurusu AB Resmi Gazetesi'nde yayınlandı. 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından ürünün resmi tescili yapılacak.

10 metrekarelik küçük dükkanında eskiyen kitaplara hayat veriyor

Gaziantep'te yaşayan 65 yaşındaki Ömer Faruk Cengiz, yılların birikimi ve hünerli elleriyle, eskiyen ve tahrip olan Kuran-ı Kerim ile diğer kitapları yeniden hayata döndürüyor.

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na ziyaretçi akını

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 3 günlük tatilde ziyaretçi akınına uğruyor.

GAÜN'de Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde ebelik ile hemşirelik bölümünden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Şehitkamil'de yüzme şenliği

Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen Minik Kulaçlar Yüzme Şenliği'nde 7-12 yaş arasındaki 112 sporcu, Alleben 2 Yüzme Havuzu'nda kıyasıya yarıştı. Ailelerin de sporculara destek verdiği yarışmada, minik yüzücüler hünerlerini sergiledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, organizasyonla çocukları spora teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.

Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.

'Soyut Figüratif ve Soyutlama' temalı resim sergisi

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan 'Bellek' isimli 'Soyutlama ve Soyut Figüratif' temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' oyunu Gaziantep'te sahne aldı

Tiyatro Ankebut'un sahneye koyduğu ve Nurdan Albamya İnce'nin yazıp oynadığı 'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' adlı tiyatro oyunu, Yedibaşak İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle Gaziantep'te sahne aldı.

61 yıllık terzi ürettiği şalvarla mesleğini yaşatıyor

Gaziantep'te yaşayan 71 yaşındaki Ökkeş Kaya, ürettiği şalvarlar ile 61 yıldır mesleğini yaşatıyor.

47 yıllık saraciye ustası teknolojiye direniyor

Gaziantep'te 47 yıllık saraciye ustası Ökkeş Özsabancıoğlu, 2 metrekarelik dükkanında ürettiği el emeği ürünleri satarak geçimini sağlıyor.

Gaziantep'in Haylan Kabağı Reçeli, coğrafi işaret tescili aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Gaziantep'e özgü yöresel ve kültürel değerlerin tescillenerek korunması, şehrin eşsiz lezzetlerini gelecek nesillere taşımak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Gaziantep Haylan Kabağı Reçeli'nin coğrafi işaret tescilini aldı.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Atlar' temalı resim sergisi

Selva Özkirişçi, akrilik, yağlı boya, pastel ve kara kalem teknikleriyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Atlar' temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşturdu.

Ressam Özkirişçi, SANKO Sanat Galerisi'nde resim sergisi açacak

Selva Özkirişçi, akrilik, yağlı boya, pastel ve kara kalem teknikleriyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Atlar' temalı resim sergisini, 24 Haziran 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturacak.

Bakır kalaycısının 100 derece sıcakta zorlu mesaisi

Gaziantep'te bakır ustaları, 100 dereceyi bulan ateş ocağında bakır kalaylamaya devam ediyor.

Dededen toruna bakırcılık mesleği

Gaziantep'te yaşayan Sabahattin Cida, 10 yaşındayken öğrendiği ve 60 yıldır yaptığı bakırcılığı, torunu ile yaşatmaya çalışıyor.

Dışarısı 40 derece ile kavrulurken içeride soba ile ısınıyorlar

Son günlerde hava sıcaklığının 40 derecelere dayandığı Gaziantep'te, ortalama 15 derece sıcaklığa sahip doğal klima olarak bilinen Kaleoğlu Mağarası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dışarısı 40 derece ile kavrulurken mağaradakiler içeride soba ile ısınmaya çalışıyor.

7 yaşında başladığı nakış işini 43 yıldır severek sürdürüyor

Gaziantepli Zeynep Yılmaz, yaklaşık 43 yıldır yaptığı Antep işi nakışlar ile genç kızların çeyizlerini süslüyor.

Toplam 1082 haber.