Sağlık

Sağlık Haberleri

Çocuklarda yaz ishaline dikkat

Yaz aylarında artan sıcaklık nedeni ile çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Gözübüyük, ishalin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Demiroğlu hasta kabulüne başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan uzman ekibini genişletmeye devam ederek, kadrosuna Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Burcu Sidar Ateş Demiroğlu'nu dahil etti.

Diyetisyen Berk, Sanko Üniversitesi Hastanesi'nde

Diyetisyen Nur, Seda Güler Berk, SANKO Üniversitesi Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi Koordinatörü olarak göreve başladı

Bacağından alınan dokuyla yeni yüzüne kavuştu

Kahramanmaraş'ta yaşadığı talihsiz kazanın ardından yüzünde ciddi hasar meydana gelen 2 çocuk babası 36 yaşındaki İsmail Serçe, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde bacağından parça alınarak gerçekleştirilen operasyonla yeni yüzüne kavuştu.

Elazığ'dan Gaziantep'e gelen hasta, şifayı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde buldu

Elazığ'dan kapalı kalp ameliyatı için Gaziantep'e gelen Ethem Sunkar (56), şifayı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde buldu.

Güneş gözlüğünün sahtesi katarak'a sebep oluyor

Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan ve güneş ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüklerine son günlerde talep artarken uzmanlar, güneş gözlüğü kullanımının birçok faydası olduğu gibi sahtesinin de gözde sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

SANKO Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, hastalıkları koku ile teşhis edecek proje geliştiriyor

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı, koku ile farklı hastalıkların teşhis edilmesini sağlayan 'Elektronik Burun' cihazının tasarımını geliştirdiklerini söyledi.

ANKA'dan dolandırıcılık uyarısı

Gaziantep Anka Hastanesi, hastane ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Neyal: 'Her yaşta ortaya çıkabilen migren toplumda çok sık görülmektedir'

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münife Neyal, her yaşta ortaya çıkabilen migrenin toplumda oldukça sık görüldüğünü söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Demiroğlu Medıcal Poınt'te hasta kabulüne başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi, kadrosuna Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Demiroğlu'nu dahil etti.

Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi

Liv Hospital Gaziantep Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi.

Ortez-Protez Uygulama Merkezi depremzedelere ve engellilere umut oluyor

Gaziantep'te ücretsiz hizmet veren Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan ve uzuvlarını kaybeden afetzedelere ile kaza sonucu uzuvlarını yitiren kazazedelere umut oluyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Karakuş, Sanko Üniversitesi Hastanesi'nde

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Haşim Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Doktorlar canlı yayında eğitim aldı

Gaziantep şehir Hastanesi'nde Girişimsel radyoloji Kliniği tarafından Girişimsel Nöroradyoloji günleri toplantısı düzenlendi.

Op. Dr. Bilir, Medıcal Poınt'te hasta kabulüne başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan uzman ekibini genişletmeye devam ederek, kadrosuna Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Mahmut Bilir'i dahil etti.

10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu

10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, LİV Hospital hastanesinde 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.

Gaziantep kan bağışı şampiyonu oldu

Yılın ilk 6 ayında 1 milyon 373 bin ünite kan bağışına ulaşan Türk Kızılay'a en çok bağış 20 yaş grubundan geldi. Bağışçılar arasında ilk sırayı lise mezunları alırken nüfusuna oranla en fazla kan bağışı yapan iller Isparta, Gaziantep ve Erzincan oldu.

Kalp kapağındaki kaçağa mitral kapak ameliyatı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne solunum sıkıntısı şikayeti ile başvuran hasta, minimal invaziv yöntem ile yapılan mitral kapak tamiri ile sağlığına kavuştu.

Sol gözünde görme kaybı oluşan hasta Hatem'de sağlığına kavuştu

Keratokonus hastalığı nedeniyle sol gözünde görme kaybı oluşan hasta, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Toplam 936 haber.