Çevre

Çevre Haberleri

Otoyollarda otomobillerin hız sınırları yükseltildi

İçişleri Bakanlığı, otomobiller için otoyollarda hız sınırlarını yükseltildi. Buna göre, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere otoyollara göre değişmekle birlikte hız sınırlarında saatte 10-20 kilometreye kadar artışlar yapılacak.

Gaziantep’in eşsiz güzellikteki Huzurlu Yaylası turizme açılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ilçesi sınırlarında bin 500 metre rakıma sahip Huzurlu Yaylası'nın endemik bitkilerini koruyarak yayla turizmine açılması için yol, altyapı ve imar planlamalarına hız verdi.

Gaziantep’te 180 orman köyüne yangınla mücadele ekipman desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde muhtemel orman yangınlarında kullanılmak üzere Gaziantep'in 180 orman köyüne yangınla mücadele ve önlemeye yönelik malzeme dağıtımı yapıldı. Malzeme dağıtımı sonrası bilinçlendirme eğitimi de verildi.

Ramazan Bayramı tatilinde 2 milyon 970 bin kişi hava yolunu tercih etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerini kapsayan dönemde 2 milyon 970 bin kişinin hava yolu ile seyahat ettiğini açıkladı ve 'Hava yolunu halkın yolu yaptık. Hava yoluna yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek' dedi.

Dülük Tabiat Parkı bayram süresince ücretsiz olacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan Bayramı süresince Dülük Tabiat Parkı'nın ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Evinin önünü temiz tutana hijyen seti hediye

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde evinin önünü temiz tutan vatandaşlara içinde temizlik ve hijyen ürünlerinin bulunduğu set dağıtıldı

Avrupa’da en çok gökdelene sahip ülke Türkiye

Hızla büyümeye devam eden mega kent İstanbul artan nüfusuyla birlikte daha fazla gökdelene ev sahipliği yapıyor. Türkiye Avrupa'da yüksekliği 150 metreden fazla olan en fazla gökdelene sahip ülke olurken, İstanbul ise Avrupa'da en fazla gökdelene sahip şehir oldu.

Meteoroloji'den 20 il için uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu ile Edirne çevreleri, Kırklareli'nin batısı, Sivas, Bayburt, Kayseri'nin doğusu, Kastamonu ve Karabük'ün güneyi, Siirt, Batman çevreleri ve Mardin'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Gaziantep'te 20 senelik asfalt yenilendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde Kalyon Kavşağı ve İlbank Kavşağı arasında kalan yolda altyapı çalışmaları tamamlandı, D-400 yolu istikametinde gerçekleştirilen yeni asfalt ve bisiklet yolu ile birlikte alt yapı hizmetleri de yenilendi.

Büyükşehir Belediyesi 5 bin yağlık zeytin ve badem fidanı dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Araban ilçesinde 70 çiftçiye yüzde 60 hibeli 4 bin adet Nizip Yağlık Zeytin ile Bin adet de Badem Fidanı dağıttı.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 7. Etap projesi için düğmeye bastı! Gaziantep'e 541 ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil 7. Etap projesi için düğmeye bastı. Gazianteplerilerin yüzünü güldüren projede toplam 541 yeni konut yer alacak.

Şahin: “Sıvı gübreden biyogaz üreten ilk belediyelerden biri olduk”

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te, Sıfır Atık Projesi sayesinde inorganik ve organik atıkları ayrıştırarak organik hayvan atıklarından, sıvı gübreden biyogaz üreten ilk belediyelerden biri olduklarını söyledi.

Havası en kirli ülkeler belli oldu

2021 yılı küresel hava kalitesi raporuna göre en kötü hava kalitesinin Bangladeş'te olduğu açıklandı. 117 ülkenin yer aldığı raporda Türkiye 46. sırada yer aldı.

24. Etap Şehitkamil ormanı geniş katılımla oluşturuldu

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde her bahar yeni bir orman oluşturuluyor. Bu yıl, 'Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 24. etap ormanı, Beykent Mahallesi'nde oluşturuldu.

Bakan Kurum: “Bugüne kadar 3 milyon konutumuzun dönüşümünü yaptık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bugüne kadar tam 3 milyon konutumuzun dönüşümünü, milletimizle, sizlerle birlikte yaptık. 12 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, hep birlikte emniyet altına aldık' dedi.

Gaziantep’te yoğun kar yağışı

Gaziantep'te yoğun kar yağışı başladı.

Gaziantep’te şehit isimleri ağaçlarda yaşatılacak

Gaziantep merkez ilçesi Şahinbey'de vatan toprağı için şehit olan Kahraman askerler ve polislerin isimleri Şahinbey Mavikent Mahallesi'nde dikilen ağaçlarda yaşatılıyor. 26 bin yetişmiş ağaç diken Şahinbey'de toplamda bugüne kadar 3 milyon 800 bin ağaç dikimi gerçekleşti.

Gaziantep’te yoğun sis etkili oldu

Gaziantep kent merkezinin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun sis görüş mesafesini 20 metreye kadar düşürdü.

Sıcak havayı gören badem ağaçları erkenden çiçeklendi

Gaziantep'in Araban ilçesinde, Ocak ayında etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı badem ağaçlarının çiçeklerini erkenden açması şaşırttı.

Toplam 352 haber.