Dünya

Dünya Haberleri

Bulgaristan Turistik Vizesi: Başvuru Süreci ve İpuçları

Bulgaristan’ı ziyaret etmek için çeşitli sebepleriniz olabilir. Turistik amaçlarla bu seyahatleri gerçekleştirmek istediğinizde keşfedilecek çeşitli yerlere dair araştırmaları gerçekleştirebilirsiniz.

İngiltere Vize Rehberi

İngiltere’a yapacağınız seyahatlerde önemli belgelerin sunulmasıyla vize talep edilmektedir. Hangi amaçlarla seyahat etmek istediğinizi belirtmeniz halinde, sürecin başlatılacağını görmüş olacaksınız.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Nasır Hastanesi’ni kuşattı

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ni kuşatan İsrail askerleri, hastanedeki Filistinlileri tahliyeye zorluyor.

ABD ve İngiltere’den Yemen’deki Husilere ait 8 noktaya saldırı

ABD ve İngiltere orduları, Kızıldeniz'den geçiş yapan gemileri hedef almaya devam eden Yemen'deki Husilere ait 8 noktadaki füze sistemleri ile rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve yeraltı silah depolama tesislerine saldırı gerçekleştirdi.

Kırgızistan’da 7 büyüklüğünde deprem

Kırgızistan'ın Kızıl-Su ilçesi yakınlarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gazze’de son 24 saatte 135 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda son 24 saatte 135 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 23 bin 843'e yükseldi.

Gazze’de can kaybı 23 bin 357’ye yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda bilanço ağırlıyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları nedeniyle son 24 saatte 147 kişinin hayatını kaybettiği, 243 kişinin de yaralandığı bildirildi. Çok sayıda yaralının hala enkaz altında ve yollarda olduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin yaralılara ulaşamadığı aktarıldı. Son verilerle birlikte İsrail'in saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 23 bin 357'ye, yaralananların sayısının ise 59 bin 410'ya yükseldiği ifade edildi.

İsrail, Gazze Şeridi’ni saldırılarını sürdürüyor: En az 41 ölü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu Refah'ta 15, Bureij ve Maghazi mülteci kamplarında 20, Gazze şehrinde ise 6 sivil hayatını kaybetti.

İsrail’den Suriye’ye hava saldırısı

Suriye tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in başkent Şam'ın kırsal bölgelerine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırdı: 90 ölü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce Filistinlinin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 90 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla Filistinli de yaralandı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tal al-Zaatar'da bulunan Al Awda Hastanesi Direktörü Ahmed Muhanna ve sağlık çalışanları İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Gazze’de can kaybı 18 bin 412’ye yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 412'ye, yaralı sayısın 50 bin 100'e yükseldiğini açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Harris'ten Filistin açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenen COP28 İklim Zirvesi kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmede, 'ABD, Filistinlilerin Gazze veya Batı Şeria'dan zorla tehcir edilmesine, Gazze'nin kuşatılmasına veya Gazze sınırlarının yeniden çizilmesine hiçbir koşulda izin vermeyecektir' dedi.

Hamas ile İsrail arasında 4’ncü esir takası tamamlandı

Gazze Şeridi'ndeki insani aranın 4'üncü gününde Hamas'ın 11 İsrailli esiri daha serbest bırakılmasının ardından, İsrail de 30 çocuk ve 3 kadın Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Gazze'deki El-Avde Hastanesi'ne Yapılan Saldırıda 4 Doktor Hayatını Kaybetti

Gazze'de bulunan El-Avde Hastanesi'ne yapılan saldırı sonucunda, hastanede görevli 4 doktorun hayatını kaybettiği bildirildi

Filistin’de can kaybı 10 bini geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısını 10 bini aştığı belirtildi.

Filistin Kızılayı: “Gazze Şeridi’nde görev yapan ekiplerimizle bağlantımızı tamamen kaybettik”

Filistin Kızılayı tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki iletişim ağlarını ve interneti kesmesinin ardından yapılan açıklamada, 'Gazze Şeridi'ndeki operasyon odası ve orada görev yapan ekiplerimizle bağlantımızı tamamen kaybettik' ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın başkenti Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Koca: “20 kişilik sağlık personeli Mısır’a ulaştı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır'a giden 20 kişilik sağlık ekibini, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını açıkladı.

Gazze Belediye Başkanı Al Sarraj: “Buradaki doktorlar yaralı sayısıyla baş edemiyor”

Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj, Yaralıların tedavi için dışarı çıkması gerekiyor, çünkü buradaki doktorlar yaralı sayısıyla baş edemiyor dedi.

Toplam 166 haber.