Çevre

Çevre Haberleri

Uzmanlar: “İklim değişikliği sorunu nükleersiz çözülemez”

İklim değişikliği ülkeleri derinden etkilemeye devam ediyor. Uzmanlar Almanya, Belçika ve Türkiye'de ölümlere yol açan sellere büyük oranda iklim değişikliğinin neden olduğunu söylüyor. Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneline (IPCC) bağlı bilim insanları, hazırladıkları rapor ile yaklaşan tehlikeye dikkat çekiyor. Raporun yazarlarından biri olan Oxford Üniversitesinden Dr. Friederike Otto, İklim değişikliği geleceğin sorunu değil, bugünü ve her bölgeyi etkileyen bir sorun diyor. BM Genel Sekreteri António Guterres ise IPCC raporu insanlık için kırmızı bir alarmdır yorumunu yapıyor.

Gaziantep’teki ormanlık alanlarda tedbirler arttırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde bulunan ormanlık alanlarda olası bir yangın ihtimaline karşı 150 Personel, 3 Adet Bobcat, 2 Adet JCB, 2 Adet Çöp Kamyonu ve 15 Adet Motorlu Tırpan ile orman altı temizlik çalışmaları yapılıyor. Yangın esnasında ateşlerin yayılmasını artıracak kozalaklar bir bir toplanıyor, yol kenarları temizleniyor.

Şahinbey’de 60 bin canlı tavuk dağıtıldı

Tarıma ve hayvancılığa yönelik yatırımlarını artırarak devam ettiren Şahinbey Belediyesi, çiftçilere 60 bin adet Atak-S yarka cinsi yumurta tavuğu dağıtımı gerçekleştirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçiye de müjde vererek, Fırat'ın suyunu gerekirse borular döşeyerek Şahinbeyli çiftçilerimize getireceğiz dedi.

Meteoroloji uyardı, valilik tedbirleri arttırdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gaziantep'te artan sıcaklık değerleri ile ilgili uyarıda bulundu. Valilik ise orman yangınlarına karşı tedbirlerini arttırdı.

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ziyarete kapatıldı

Orman yangını ihtimaline karşı Gaziantep'te ormanlara girişin yasaklanmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyarete kapattı.

Adana ve Osmaniye’deki orman yangınlarına Gaziantep’ten destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Osmaniye Merkez İlçe'ye bağlı Kazmaca Köyü Tülüce mevkiindeki orman yangınını kontrol altına alınması için destek verirken Adana Aladağ'da süren yangına müdahale için yola çıktı.

Şahinbey’den yeşil vatan için 27 bin ağaç desteği

Günlerdir ülkemizi yasa boğan orman yangınlarına karşı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kayıtsız kalmayarak 27 bin ağaç bağışladı.

Büyükşehir 3 ilçeyi birbirine bağlayan yolda onarım çalışması yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yapımını sürdürdüğü Karkamış, Nizip ve Oğuzeli ilçelerini birbirine bağlayan 18 kilometrelik yolun sathi kaplama asfalt yenilemesini yaparak bakım ve onarımını tamamlıyor.

Gaziantep’te, bölgeye uyumlu 70 bin tavuk dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki kadın hayvan yetiştiricilerine verdiği destekte yeni bir pencere açarak Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep'in 9 ilçesinde belirlenen 5 bin kadın hayvan üreticisine 70 bin adet 'atak-s yumurta tavuğu' dağıttı.

Şahinbey’den kadın çiftçi ve besicilere 6 bin 800 çizme

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediyesi, kadın çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin işlerinde kolaylık sağlayacak 6 bin 800 çift çizme dağıtımı gerçekleştiriyor.

Mevsimin ilk Araban kavunu 25 gün erken yetişti

Gaziantep'in Araban ilçesinde sezonun ilk kavunu 25 gün erken yetişti. Sezonun ilk kavununu 25 erken yetiştiren çiftçi Sait Pekmezci, Araban kavununun Türkiye genelinde yoğun ilgi gördüğünü ve şimdiden sipariş aldıklarını vurguladı.

5 köyde 14 bin 500 metrelik sıcak asfalt çalışması başlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında 5 köyü birbirine bağlayan 14 bin 500 metrelik sıcak asfalt serimine başladı.

Gaziantep’in tarihi caddesine mimari dokunuş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karagöz Mahallesi'nde bulunan Suburcu Caddesi'nde meydana gelen görsel kirliliğe el attı. Tarihi ve turistik dokuları birbirine bağlayan cadde, mimari dokunuşların ardından daha estetik bir görünüm kazanacak.

Bin 500 kişilik ekip Gaziantep’i tepeden tırnağa ilaçlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla bin 500 personel, 49 araç ve araç üstü ekipmanla kent genelinde uçkun ve haşerelere karşı başlattığı mücadelesini sürdürüyor. İlaçlama ekibinin her gün akşam saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar süren mesaisi, eylül ayının sonuna dek devam edecek.

Vadi Alleben için çalışmalar başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Vadi Alleben Park ve Sosyal Alanı Çevre Düzenleme Projesi için çalışmalara başlıyor. Proje tamamlandığında 1 kilometrelik hat boyunca tematik ortamda vatandaşlar su kenarında dinlenme fırsatı bulacak.

Gaziantep’ten karavan turizmi atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesine bağlı Yamaçtepe Mahallesi'nde tatil severler için oluşturulan karavan turizmi alanında yerli turistlerle bir araya geldi.

Sınırda yakalanan 12 maymun Gaziantep’te koruma altına alındı

Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılırken yakalanan 12 makak maymunu Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki yeni yuvalarında koruma altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente ulaşan makak maymunlarını önce besledi sonra da yuvalarına yerleştirdi.

Sarıgüllük Mahallesi sarı güllerle donatıldı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Sarıgüllük Mahallesi yeniden ismini aldığı sarı güllere donatıldı

Eşsiz doğal güzelliğiyle Habeş Kanyonu turizme açılmayı bekliyor

Gaziantep'te bulunan Habeş Kanyonu eşsiz doğal güzellikleriyle turizme açılmayı bekliyor.

Toplam 352 haber.