Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Gaziantep'te nöbetçi eczaneler

Gaziantep'te 6 Eylül 2022 Salı günü nöbetçi eczaneler listesi.

Gaziantep’te Cuma namazı sonrası cemaate aşure ikram edildi

Gaziantep'te, Muharrem ayı nedeniyle Cuma namazı çıkışı cemaate aşure ikramında bulunuldu.

Gençlik kampı binlerce genci ağırlıyor

Şehitkamil Belediyesi, 'Doğada Yaşam' teması ile gençlere unutmayacakları bir kamp deneyimi sunuyor. Gençlik Kampı, sporun takım ruhu, eğlencenin enerjisi ve doğanın tüm güzellikleri ile her dönem binlerce genci ağırlıyor.

NASA sergisi 6 Ağustos’ta sona eriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Uzay Sergisi, 6 Ağustos'ta sona eriyor. Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'ndeki sergi şu ana kadar, 70 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Gaziantep’te binler demokrasi nöbetinde buluştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı organizasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda binlerce Gaziantepliyi buluşturdu.

Kaymakam Sevgili’den gaziye bayram ziyareti

Araban Kaymakamı Ömer Sevgili, Pençe-Şimşek Operasyonu sırasında çıkan çatışmada yaralanarak gazi olan Sözleşmeli Er Kureyş Bulut'u Kurban Bayramı arifesinde evinde ziyaret etti.

Kurban yakalama timinden dana operasyonu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kurban yakalama timi, arife gününde kaçan kurbanlık danayı yakalayarak sahibine teslim etti.

Mezarlıklar arefe günü doldu taştı

İslam aleminin yarın idrak edeceği Kurban Bayramı öncesi Gaziantep'teki mezarlıklarda arefe günü yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar, hayatını kaybeden yakınlarının kabrini ziyaret etmek için mezarlıklara akın ederken yaşanan araç ve yaya yoğunluğu dikkat çekti.

Kurban Bayramı öncesi baklavaya talep arttı üretim iki katına çıktı

Kurban Bayramı'na günler kala Gaziantep'teki baklavacılarda yoğunluk artarken, artan taleplere yetişmeye çalışan firmalar üretimi iki-üç katına çıkardı. Antepsan Baklava Ustası Mehmet Şahin, bayrama günler kala firmalarındaki günlük üretim kapasitesinin 350-400 kilogramdan 750-800 kilograma kadar çıktığını ve siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Dr. Hüseyin Mirkelam son yolculuğuna İstanbul’da uğurlanacak

Türkiye'nin yakından tanıdığı, sektöründe gerçekleştirdiği ilklerin yanı sıra hayırseverliğiyle tanınan Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam Pazartesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami'nde kılınacak ikindi namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığında defnedilecek.

Türk mutfağı aşkı Nijeryalı Ruth’u aşçı yaptı

Binlerce kilometre öteden geldiği Türkiye'de Türk mutfağına hayran kalan Nijeryalı Ruth, gastronomi kenti Gaziantep'te gördüğü eğitimle aşçı oldu. Kanada'ya gidip Türk ve Antep mutfağı üzerine bir restoran açmayı planladığını söyleyen Ruth, 'Türk ve Antep mutfağını çok seviyorum' dedi.

40 yıldır evli çiftler, 40 gündür evli çiftlerle buluştu

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde evliliklerinde 40. yılı geride bırakan 30 çift, evliliklerinin 40. gününde olan 30 çift ile aynı sofrada bir araya geldi.

Büyükşehir, 0-3 yaş çocukların bedensel ve zihinsel sağlığını “Gaziantep 95” ile güçlendiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), erken çocukluk dönemi ihtiyaçlarını dikkate alarak 0-3 yaş aralığındaki bebekler için yeni oyun parkları oluşturuyor. Bebek yaştan itibaren çocuklar bu parklar aracılığıyla hem sosyalleşiyor hem de zihinsel ve bedensel sağlığını güçlendirebiliyor.

Pandemi sonrası ilk umre kafilesi dualarla uğurlandı

Korona virüs nedeniyle hac ve umre ziyaretlerini durduran Suudi Arabistan'ın kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte umreciler, 2 yıllık aranın ardından pandemi sonrası ilk defa kutsal topraklara uğurlandı.

Gazianteplileri kültür, sanat ve sporla dolu bir Mayıs ayı bekliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocuk, genç, yaşlı her yaştan insanın kendisinden bir şeyler bulabileceği dopdolu programlarıyla Mayıs ayını Gaziantep'e bir başka yaşatacak. Tüm aya yayılan etkinliklerle planlanan mayıs ayı boyunca onlarca sanatçı, yüzlerce yazar ve sporcu Gazi kentte gece gündüz sevenleri, meraklıları, ilgilileri ve ziyaretçileriyle kentin sosyal hayatına renkler katacak.

20 bin 100 dar gelirli kişiye bayram kıyafeti yardımı

Şehitkamil Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde 20 bin 100 dar gelirli kişiye bayram kıyafeti yardımında bulundu. Ramazan Bayramı öncesi dağıtımı yapılan yardımlar, dar gelirli aileleri mutlu etti.

Çocuk nüfusunda azalma

2021 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 26,9'unu çocuk nüfus oluşturdu. Geçen sene bu oran yüzde 27,2 olarak gerçekleşmişti.

Başkan Şahin, ‘Genç Gaziantep’ uygulaması hakkında konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genç Gaziantep uygulamasıyla ilgili sosyal medya platformlarındaki hesaplarından bir video yayınladı. Gençlerin uygulamaya yoğun ilgisinin olduğunu aktaran Şahin, uygulamaya dair güncel bilgileri paylaştı.

Gaziantep’te ‘Herkes İçin Bisiklet’ planı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda bisikletin yaygınlaştırılması ve erişim için yaptığı yatırımlarla oluşturduğu alt yapı dolayısıyla WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından 'Herkes için Bisiklet!' projesine dahil oldu. Gazi şehir, Türkiye Kent İçi Bisikletli Ulaşım Strateji Planı-2030'da 8 şehir arasında yerini aldı.

Toplam 50 haber.