Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sınırda karbon düzenleme mekanizması ve doğrulamanın önemi GSO'da konuşuldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile TÜV SÜD iş birliğinde 'Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Riskleri ve Doğrulamanın Önemi' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TOBB Gaziantep KGK 2023-2027 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KGK) 2023-2027 dönemi ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman'dan iş dünyasına çağrı

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika ülkesi Senegal'de pazar arayışlarını sürdüren Gaziantepli halı ihracatçıları Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman ile de görüştü.

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama GTB'de konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen 'Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi' kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik 'E-Ticaret ve Dijital Pazarlama eğitimi düzenledi.

GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO)nisanayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıylagerçekleştirildi.

Gaziantepli halıcılar Senegal'de

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika'da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği'nin sektörel ticaret heyeti, Moritanya'daki temaslarının ardından Senegal'e geçti.

GSO meclisinde 'enflasyon muhasebesi' vurgusu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda ana gündem maddesi enflasyon muhasebesi olurken, konuya ilişkin olarak ivedilikle 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmaması hususunda Maliye Bakanlığı'nın yasadan gelen yetkisini kullanması gerektiği ortak görüş olarak dile getirildi.

Moritanyalıların gözdesi Türk ürünleri

Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ya Ticaret Bakanlığı'nın desteği ile Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Gaziantepli halıcıları Türkiye Moritanya Büyükelçisi Prof. Dr. Burhan Köroğlu yalnız bırakmadı.

Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak

Gaziantep Halı Fuarı, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

Dolar 32,5830 liradan, euro ise 34,8670 liradan güne başladı

Dolar 32,5830 liradan, euro ise 34,8670 liradan güne başladı.

Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, halı fuarlarının sektör açısından önemli buluşma noktaları olduğunu söyledi.

1 milyon 950 bin TL para ödüllü yarışmaya başvurular başladı

Güneydoğu Anadolu'nun katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 1 milyon 950 bin TL para ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması'na başvurular başladı.

Gaziantepli Halıcılara Moritanya'da büyük ilgi

Dünyanın en fazla makine halı üretimini gerçekleştiren ve 2024 halı koleksiyonlarını Afrikalılarla buluşturan GAHİB üyelerinden oluşan heyet ve Gaziantepli halıcılar Moritanyalıların ilgi odağı oldu.

GTB Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur'da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur'da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle hizmet binasında Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ihracatçı ve Birlik personellerinin katılımıyla kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in de konuk olduğu kutlama akşamında Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. İhracatçılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen etkinlikte dünün bugünün ve yarınının ekonomik şartları masaya yatırıldı.

Kadooğlu'ndan ihracatçılara uyarı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, ihracatçılara, 'Finans yönetiminizi hassasiyetle yapın' uyarısında bulundu.

Başkan Çıkmaz güven tazeledi

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.

Şahinbey'de 10 milyon fide dağıtımı başladı

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

Toplam 1950 haber.