Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çiftçinin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 34 bin 884 çiftçiye fide, mazot, ilaç desteğinde bulundu, modern tarıma geçiş amacıyla eğitimler verdi, projeleri hayata geçirdi.

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.

ŞOK Market, Gaziantep'te de personel alımı gerçekleştirecek

2024 yılı itibarıyla ŞOK Market, İŞKUR üzerinden 330 personel alımı ilanı duyurdu.

Türkiye’nin Yüzde Yüz Yerli ve Milli Motorlu İlk Banliyo Treni GAZİRAY İçin Üretiliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin 0 yerli ve milli motorlu ilk banliyo treninin GAZİRAY için üretildiğini açıkladı.

Akıncı, 'Antep fıstığı, lisanslı depo ile güvende'

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GTB tarafından İKA destekleriyle Gaziantep'te yaptırılan Türkiye'nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunun, fıstık üreticilerine sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmetinin yanı sıra çeşitli devlet destekleri sunduğunu söyledi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,8340 liradan, euro ise 35,6210 liradan güne başladı.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi, yüzde 50’de sabit tuttu

Merkez Bankası faizi değiştirmedi, yüzde 50'de sabit tuttu

Kadooğlu, uluslararası fuarların kente büyük değer katacağını söyledi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Gaziantep'te gerçek anlamda uluslararası fuarlar düzenlemek için gerekli olan altyapının çok yetersiz olduğunu söyledi.

Olgun'dan Altun'a ziyaret

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun, Gaziantep'in Araban İlçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun'u ziyaret etti.

Baharat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Aromatik Bitkiler ve Baharat Üreticileri Derneği (ABÜDER) iş birliğinde, Gaziantep'te 'Baharat Sektörü Değerlendirme' toplantısı düzenlendi.

Tahmazoğlu çiftçilerle tarlada domates, topladı

Çiftçilere fide desteğinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yılda fidelerin vermiş olduğu mahsulü çiftçilerle birlikte topladı.

Gaziantep'te kadınların domates hasadı başladı

Gaziantep'te domates hasadı, kadın işçilerin yoğun mesaisiyle başladı. 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda dahi büyük bir azimle çalışan kadınlar, günlük ortalama 750 kasa domates topluyor.

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci ekonomi gündemini değerlendirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, ekonomi gündemini değerlendirdi.

Gaziantep'te seralara kadın eli değdi

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde hayata geçirilen proje sayesinde 14 ev kadını eğitim aldıkları serada üretime başladı.

Şahinbey'de domatesin fiyatı tarladan pazara değişmiyor

Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere dağıtılan fideler, ilk meyvelerini verdi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerle birlikte Mucahirosman Mahallesi'ndeki tarlada ilk hasadı toplarken, ürünlerin fiyatı tarladan pazara değişmiyor.

Arazi yolarındaki çalışmalar için Özdemir'e teşekkür

Araban Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Araban Ovası arazi yollarındaki çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir ve OSB iş birliğinde yeni arıtma tesisi için imzalar atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) arasında imzalanan protokolle, sanayiden çıkan atıksuların arıtılacağı yeni Gaziantep OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi, şehre kazandırılacak.

Altın fiyatları yükseldi, kuyumcular umutlarını gurbetçilere ve düğünlere bağladı

Gaziantep'te geçtiğimiz yıl deprem, bu yıl da altın fiyatlarındaki artış nedeniyle durgun bir sezon yaşayan kuyumcular, umutlarını gurbetçilerin gelmesi ile nişan ve düğünlerin artmasına bağladı.

Hasadı yaklaşan Antep fıstığında yüksek rekolte beklentisi

Gaziantep'te yeşil altın olarak bilinen Antep fıstığında hasada kısa süre kala yüksek rekolte beklentisi yüzleri güldürdü. Geçen yıl 170 bin ton civarında rekoltenin olduğu Antep fıstığında bu yıl daha yüksek rekolte bekleniyor.

Toplam 2079 haber.