Çevre

Çevre Haberleri

Şehitlerin ismi fidanlarda yaşayacak

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl dönümünde şehitler için zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi.

Şahinbey’e 4 milyon 215 bin ağaç dikildi

Şahinbey'in her köşesini birbirinden güzel mevsimlik çiçekler ve bitkilerle süslemeye devam eden Şahinbey Belediyesi bu zamana kadar 4 milyon 215 bin adet fidanı çiftçilere ve vatandaşlara dağıtarak toprakla buluşturdu.

Hızlı tren projesinde yapım çalışmaları son sürat

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı'nda yapımı süren Adana-Osmaniye-Gaziantep hattındaki hızlı tren projesinin inşaat alanında inceleme yaptı

Türkiye’nin en büyük cam terasının inşasına başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de iş birliğinde olduğu Rumkale Cam Teras Projesi'nin inşasına başlandı. Projenin en geç Haziran 2021 tarihinde bitmesi hedefleniyor.

Gaziantep’e 6 yılda 5 milyon metrekare yeni yeşil alan

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son altı yılda geleceğe daha yaşanır bir kent bırakmak adına 5 milyon metrekarelik yeşil alan oluştururken 1 milyon 350 bin ağaç toprakla buluşturdu.

850 dönümlük meşe ormanı için itfaiye yolu talebi

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Emirhaydar kırsal mahallesinde orman sevgisiyle yaşayan mahalle sakinleri, ormanlık alanda çıkması muhtemel yangının büyük bir faciaya dönüşmemesi için 850 dönümlük ormanlık alana itfaiye yolu talebinde bulundu.

Haluk Levent ‘Yeşil Vatan’ için söyledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün 'Yeşil Vatan' kampanyası kapsamında ormanların korunması ve geliştirilmesi için çalışan orman teşkilatını konu alan 'Birileri Var' şarkısını ünlü sanatçı Haluk Levent seslendirdi.

Gaziantep’te yoğun sis

Gaziantep'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, görüş mesafesini düşürerek sürücülere zor anlar yaşattı.

Gaziantep'te atık geri dönüşüyor

Şahinbey Belediyesi, doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gaziantep’te sokak hayvanları için önemli iş birliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası iş birliğinde 'Yaralı Sokak Hayvanlarının Muayene, Tetkik, Teşhis ve Tedavileri' 'ne ilişkin protokol imza töreni düzenlendi.

Arabanlı çiftçilerin kuraklık endişesi

Türkiye'nin en kaliteli makarnalık ve ekmeklik buğdayı ile sarımsağının ve çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiği Araban Ovası'nda üretim yapan çiftçiler, yağışların bu yıl az miktarda olması nedeniyle kuraklık endişesi yaşıyor.

Gaziantep’te çiftçilere 15 milyonluk fide dağıtımı yapılacak

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Şahinbey Kaymakamlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında 15 milyonluk fide dağıtımının yapılacağı protokol imzalandı. Vali Davut Gül, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Gaziantep'te çiftçi sayılarının her geçen gün arttığını belirterek bu artışta verilen desteklerin önemli bir etken olduğunu kaydetti.

Yaralanan ve kaçakçılardan kurtarılan hayvanlar Gaziantep’te hayata tutunuyor

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bu özelliğinin yanı sıra bölgenin en önemli kurtarma merkezlerinden biri haline geldi.

İnönü Caddesi’nde bina cepheleri yenileniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi'nde bulunan 49 bina ve 120 dükkanın cephesinde yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Rumkale seyir terasının ihalesi gerçekleşti

270 m2 büyüklüğündeki seyir alanıyla Türkiye’nin en büyük cam terası olacak Rumkale seyir terasının ihalesi gerçekleşti.

Tek tırnaklı hayvanlar kayıt altına alınıyor

İslahiye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tek tırnaklı hayvanların kayıt altına alınmaya başlanarak çip takılmaya başlandı.

Gaziantep ormanlarındaki kızıl geyik sayısı araştırılıyor

Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevli ekipleri İslahiye – Nurdağı arasındaki ormanlarda kızıl geyik envanter çalışması yürütüyor.

Gaziantep'te 3 bin 83 büyük ağaç dikildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, başlattığı 'Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller' Projesi kapsamında sadece şehir merkezinde bu güne kadar 86 bin 313 metrekarelik alanda 3 bin 38 büyük ağacı toprakla buluşturdu, toplamda öngörülen 14 bin 13 ağaç dikimi ile 351 bin 694 metrekarelik alanı ağaçlandıracak.

Trafik Eğitim Parkı İle Çocuklarda Trafik Bilinci Oluşturulacak

VALİ DAVUT GÜL, “TRAFİK BİLİNCİNİN KÜÇÜK YAŞLARDA OLUŞTURULMASI CAN KAYIPLARINI AZALTACAK”

Toplam 352 haber.