Çevre

Çevre Haberleri

Doğru, Bakan Kurum'dan Araban için destek istedi

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, makamında ziyaret ettiği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan Araban için destek istedi.

İslahiye'de yoğun sis etkili oluyor

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaklaşık 1 haftadır etkili olan sis hayatı olumsuz etkiliyor.

GAÜN'de ahşap köprü yarışması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Ahşap Köprü Yarışması' Doç. Dr. Nildem Tayşi ve Doç. Dr. Mehmet Tolga Göğüş koordinatörlüğünde yapıldı.

Şahinbey'de bankam atık noktalarına yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi sağlıklı çevre ve bilinçli toplumun inşasında önemli bir rol üstlenerek 'Sıfır Atık' çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şehitkamil sahnesi yapımında sona gelindi

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yapımı devam eden D.T. Şehitkamil Sahnesinin yapımında sona gelindi. İnşaat çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yarın bizler, bugün bulunduğumuz konumlarda olmayacağız ama bu kalıcı eserler milletimize hizmet edecek' dedi.

Şahinbey'e yeni bir tesis daha

Her mahalleye bir sosyal tesis yapan Şahinbey Belediyesi Dumlupınar Mahalle sakinlerine çok amaçlı tesis inşa ediyor

Deredeki balık ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor

Gaziantep'in Nizip ilçesinde derede meydana gelen balık ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor.

Bilek sosyal tesisi, halkın kullanımına sunuldu

Şehitkamil Belediyesi tarafından Bilek Mahallesi'nde yapılan ikinci sosyal tesis tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. Sosyal tesisin tamamlanmasıyla birlikte mahallede yaşanan taziye yeri sıkıntısı çözülmüş oldu.

Çatboğazı Baraj yolu çalışmaları sürüyor

Araban'da Çatboğazı Barajı gölü'nün suları altında kalacak olan Araban-Besni karayolu arasındaki 12,5 kilometrelik kısmında başlatılan yeni bölünmüş yol inşaatı çalışmaları sürüyor.

Gaziantep'te yoğun sis etkili oldu

Gaziantep'te yağışlı havanın ardından yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte aksamalar oluştu.

Fıstıklık Ünite Merkezi 2'de sona gelindi

Halkın ihtiyaç ve taleplerine yönelik planlama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapımıyla ilgili söz verdiği bir yatırımı daha tamamlama aşamasına getirdi. Yapımı devam eden Fıstıklık Ünite Merkezi 2, önümüzdeki günlerde halkın kullanımına sunulacak.

Şehitkamil 25. ormana can suyu verildi

Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi çerçevesinde 25. Etap Şehitkamil Ormanı, Gaziler Mahallesi'nde oluşturuldu. Öğrencilerle birlikte fidan diken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bugüne kadar toplam 208 bin 56 adet fidan ile 2 milyon 333 bin 769 metrekare orman alanı oluşturduklarını söyledi.

GAGİAD Danimarka'da yeşil diyaloğu konuştu

AB desteğiyle çevreci kimliğini ön plana çıkaran çalışmaları hayata geçiren Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ve GAGİAD yönetimi, Dayanıklı Bir Yeşil Kalkınma için İş İnsanları ve Yeni Katılanlar Arasında Bilgi Değerleme ve Farkındalık Diyaloğu Projesi çerçevesinde gittiği Danimarka'da hem tecrübelerini anlattılar hem de iş fırsatları için görüşmeler gerçekleştirdiler.

Gaziantep'te sis etkisini sürdürüyor

Çekya ile hazırlık maçı yapacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Gaziantep'te 3 gündür sis etkili oluyor.

Üniversite öğrencileri kampüsü temizledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri çevre duyarlılığı projesi gerçekleştirerek, yüksekokul kampüsünü temizledi.

Öğrenciler adına fidan dikildi

Dünyanın önemli markaları arasında bulunan Oba Makarna sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alan Oba İhsan-Türkan Özgüçlü Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretim gören öğrenciler adına ' Doğayı Sev, Doğayı Koru' sloganıyla birer fidan dikerek Milli Ağaçlandırma Gününü kutladı.

GTO AB Bilgi Merkezinden ileri dönüşüm atölyesi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde kurulan ve ülkemizdeki ilk Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi olan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, İklim Diplomasisi Haftası'nı 'Sıfır Atık İçin İleri Dönüşüm Atölyesi' ile kutladı.

Gaziantep'te yapılan 3 katlı akıllı kavşağı Cumhurbaşkanı Erdoğan hizmete açacak

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilvadi 3 katlı akıllı kavşağın yapımı 5 ayda tamamlandı. Bölgedeki trafik sorununu çözecek kavşağı tamamen kendi öz kaynakları ile yaptıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni kavşağın Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu.

Gaziantep'te 2 ayda 45 ton atık geri dönüştürüldü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği tarafından fonlanarak hayata geçirilen 'Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisinde son 2 ayda 45 ton atık geri dönüştürüldü.

Toplam 350 haber.