İlçe Haberleri

İlçe Haberleri Haberleri

Gaziantep'te Çiftçilere Verilen Ücretsiz Akaryakıt Kartları Yoğunluk Yaratıyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde belediye tarafından çiftçilere dağıtılan ücretsiz akaryakıt kartlarının, tek bir akaryakıt firmasıyla anlaşmalı olması nedeniyle petrol istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturduğu belirtildi.

Şehitkamil Belediyesi, Polis Meslek Eğitim Merkezi Sınavlarına Hazırlanan Gençler İçin Polis Memuru Alım Sayısını Açıkladı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Polis Meslek Eğitim Merkezi Sınavlarına hazırlık sürecinde olan gençler için merakla beklenen polis memuru alım sayısını duyurdu. Belediye, dönemin başından itibaren düzenlenen antremanlara katılan kursiyerlerin, ilk ve ara testlerde önemli bir ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Gaziantep ile Nizip Arasında Raybüs Ulaşım Hizmeti

Gaziantep ve Nizip arasında yolculuk edenler için konforlu ve güvenli bir ulaşım seçeneği olan Raybüs hizmeti, şehirler arası seyahat edenler için önemli bir alternatif olmaya devam ediyor.

Gaziantep’te 7 ilçe belediyesine tohum eleme makinesi dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yerel çeşitleri korumak, bölgelere özgü çeşitleri çoğaltmak ve ata tohumlarını yaygınlaştırmak amacıyla Şahinbey, Şehitkamil, Yavuzeli, Araban, Oğuzeli, İslahiye ve Nurdağı ilçe belediyelerine çiftçilerin kullanması için tohum eleme (selektör) makineleri dağıtıldı.

Araban’da 60 çocuk sünnet edildi

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, ilçe merkezi ve kırsalında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin 60 çocuğunu ücretsiz sünnet ettirdi.

Şehitkamil Belediyesi personellerine ekonomik destek primi ödenecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver'in imzaladığı protokol çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi personellerine aylık brüt 3 bin TL/net 2 bin TL ekonomik destek primi ödenecek.

Gaziantep ormanlarını korumak istedi! Görevden alındı

Gaziantep'te orman işletme şefi olarak görev yapan Ümran Pınar, AK Parti’li Islahiye Belediyesi’nin işlettiği taşocağını kaçak yolla çalıştırdığını, limit aşımı yaparak ormanı katlettiğini tespit etti. Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre Belediye başkanının ve kurum müdürlerinin baskısına direnip suç duyurusunda bulunan Pınar, ışık hızı ile görevinden alındı.

Halk Oyunları Gençler Kategorisi Finali Şahinbey’de başlıyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yarın başlayacak olan Halk Oyunları Gençler Kategorisi Türkiye Finali öncesinde düzenlenen kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Vatandaşları oyunları izlemeye davet eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Şehitkamil’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde kurban satış ve kesim yerleri belirlenerek açıklandıç

Şahinbey’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şahinbey Belediyesi tarafından vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış noktaları belirlendi.

Sancaktepe’de yaşam başladı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde İbrahimli 2'nin ardından Sancaktepe'de de hayat başladı. Bölgede incelemede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Türkiye'de belki de örnek olacak projelerden birisiydi. 12 milyon metrekare alanın tamamı tek bir uygulamayla herkese eşit nimet, eşit külfet noktasında yapıp bitirdiğimiz bir alandır. İdeal bir planlamayla yapılan bu bölgede yaşam başladı' dedi.

Nizip’te 25 bin konutluk Fıstıkkent Projesi için plan ve proje tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Nizip Belediyesi'nce Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yürütülen ve Nizip'in konut ihtiyacını büyük ölçüde kapatması öngörülen 25 bin konutluk Fıstıkkent Projesi için plan ve proje tamamlandı.

Şahinbey’in torunları ecdadıyla buluşuyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl etkinlikleri dolayısıyla başlattığı 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' Projesi çerçevesinde Çanakkale şehitliklerini ziyaret edecek olan öğrencilerle bir araya geldi.

Akkent Mahallesi’ne yeni park

Şahinbey Belediyesi, vatandaşların boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenebileceği ve çocukları ile zaman geçirebileceği yeşil alanları artırmaya devam ediyor.

Şahinbey’den 131 engelliye akülü ve tekerlekli sandalye

Şahinbey Belediyesi, 'Engelliler Haftası' nedeniyle 131 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti. Bu dağıtımla birlikte toplamda 2 bin 927 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Engelli kardeşlerimize 35 milyon liralık destek sağladık dedi.

Bu yıl 35 bin kişi Çanakkale gezisine götürülecek

Şahinbey Belediyesi, 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' projesi çerçevesinde 2022 yılının ilk kafilesini karanfillerle Çanakkale'ye uğurladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şuana kadar 111 bin 27 öğrenci ile vatandaşı Çanakkale'ye götürdüklerini ve 2022 yılında da 35 bin kişiyi daha şüheda topraklarına uğurlayacaklarını açıkladı.

Güneydoğu’nun en gelişmiş ilçesi Şehitkamil oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan İlçe SEGE-2022 araştırmasına göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en gelişmiş ilçenin Şehitkamil olduğunu bildirdi. Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye ve daha yaşanabilir bir dünyayı günümüz çocuklarına, gelecek nesillerimize bırakmaktır' dedi.

Şehitkamil’de ekipler bayram öncesi denetimde

Şehitkamil Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala halk sağlığını korumak ve işletmelerin daha hijyenik ortamda hizmet sunmasını sağlamak adına market, tatlıcı ve kuruyemişçilere yönelik denetimlerini arttırdı.

Araban Ovası’nda süne ile biyolojik mücadele başlatıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde Türkiye'nin en kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştiği Araban Ovası'nda süne ile biyolojik mücadele başlatıldı.

Toplam 177 haber.