Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Bakan Uraloğlu: "Muhtemelen 2026 yılında 5G’ye geçeceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G teknolojisine uygun zamanda, doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz dedi.

Uzmanı uyardı: Sosyal medyadan hakaret edenlere para cezası

Yeni yargı paketiyle birlikte sosyal medya üzerinden hakarette artık uzlaşma şartı aranmayacak. Para cezası verilecek olan dosyalarda, cezayı ödeyen şahıs hakkında dava açılmayacak.

Instagram’ın Yeni Hamlesi: 'Flipside' ile Sınırlı Erişime Sahip Özel Profiller Geliyor

Instagram, kullanıcıların özel bir çevreyle daha samimi içerik paylaşımı yapabilmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri “İstikbal göklerdedir” oldu

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı'nın uzay mekiğindeki ilk cümleleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözü oldu.

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğunu vatandaşlar heyecanla takip etti

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu heyecanla takip edildi. İstanbul'da vatandaşlar Taksim'de kurulan dev ekranda takip ederken bazı vatandaşların da Galata Köprüsü'nde balık tutarken uzay yolculuğunu heyecanla takip ettiği objektiflere yansıdı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kaldı

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu hakkında yapılan açıklamada, Mürettebatın koltukları uçuş pozisyonu getirildi, giysi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolü tamamlandı' denildi.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşu yakın zamanda olacak”

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, 'Milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşu inşallah yakın zamanda olacak. 2024 yılında F-16 projemizin teslimatı yapılacak. Gökbey helikopterinin jandarmaya teslimatı yapılacak dedi.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de AX-3 mürettebatı ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonuna hareket edecek.

E- spor 25 Aralık Kurtuluş Günü etkinlikleri başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Spor ve Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren E-Spor Merkezi, Gaziantep'in Kurtuluş'unu düzenleyeceği etkinlik günleri ile kutlamaya hazırlanıyor.

Elon Musk, Twitter Reklam Gelirlerini Gazze'deki Hastanelere ve Kızılay'a Bağışlayacağını Duyurdu

Teknoloji ve uzay endüstrisinin önde gelen isimlerinden Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'a yönelik çarpıcı bir adım attı.

Elektrikli Araç Satışları Türkiye'de Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Türkiye'de elektrikli ve hibrit araçların satışları, son dönemde dikkat çekici bir ivme kazandı. Otomotiv sektöründe yaşanan bu dönüşüm, sektörün geleceğine ilişkin umut verici gelişmeler sunuyor. Uzmanların öngörülerine göre, elektrikli araç satışlarındaki yıllık büyüme oranının yüzde 60,8 seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete'de

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kesintisiz bir yıl sinyal alınmayan cep telefonlarının bağlantısı kesilecek

Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'nde (MCKS) olmasına rağmen elektronik haberleşme şebekelerinden kesintisiz bir yıl hizmet almayan cep telefonlarının bağlantıları kesilecek.

Starkgen Jeneratör ürün gamını tanıtıyor

ASKO Holding şirketlerinden Starkgen Jeneratör, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. EIF Gaziantep Güneş Enerji Fuarının ardından, 5-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarında ürünlerini hedef kitlesi ile buluşturacak.

Apple, iPhone 15 serisinin fiyat listesini açıkladı.

Apple, iPhone 15 serisinin fiyat listesini açıkladı yarın 'da iPhone 15 Serisini tanıtacak.

Bin 500 takımı geride bırakarak Türkiye beşincisi oldular

TEKNOFEST'e Bilim Şehitkamil çatısı altında hazırlanan ve bu yıl Ankara'da ilki düzenlenen Deneyap Kart Robotik (ROBOLİG) yarışmasında geliştirdikleri 'Akıllı Karavan' projesinde Türkiye 5.'si olan Bilim Şehitkamil 'Şehitkamil Kızılelma' takımı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundular.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu:

SANKO Holding'in yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'na bu yıl 19 bin 52 takım ve 55 bin 625 yarışmacı başvuru yaparken 86 takım finalde yarışma hakkı elde etti. TEKNOFEST Ankara çerçevesinde ise bu yıl ilk kez girişim projeleri yarıştı. Ana paydaşları arasında yer aldıkları TEKNOFEST'in gençlere ilham kaynağı olduğunu belirten SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 'Ülkemizin yarınları için gençlerimizin geliştirdiği başarılı projeleri sanayi yatırımına dönüştürmeliyiz dedi.

Teknofest birincisi olan GAÜN takımı ödülünü Erdoğan'dan aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST 2023 çerçevesinde roket yarışması Yüksek İrtifa Kategorisinde birinci olan GAÜN Çağdaş Roket Takımına ödülünü takdim etti.

Vali Çeber GAÜN takımlarını Teknofest başarılarından dolayı kutladı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, TEKNOFEST yarışmalarında ödül kazanan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) takımlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Toplam 122 haber.