Çevre

Çevre Haberleri

26. Orman, deprem şehitlerinin anısına oluşturuldu

Şehitkamil Belediyesi'nin 'Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil' projesi çerçevesinde 26. Etap Şehitkamil Ormanı, deprem şehitlerinin anısına oluşturuldu. Toplam 54 bin 600 metrekare alan üzerine, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar adına dikilen fidanlara can suyu verildi.

Şehitkamil'de 26. orman için hazırlıklar tamamlandı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil' projesi çerçevesinde 26. Etap Şehitkamil Ormanı'nı Göktürk Mahallesi'nde oluşturacaklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, toplam 54 bin 600 metrekare alan üzerine kurulacak 26. Etap Şehitkamil Ormanı'na fidan dikimi için tüm Gazianteplileri davet etti.

Osmangazi Belediyesi'nden 15 bin metrekare üzerine konteyner mahallesi

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından harekete geçen Bursa Osmangazi Belediyesi, tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde büyük mücadele sergiliyor. Osmangazi Belediyesi, depremden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye'de konteyner kent kuruyor. 15 bin metrekare alan üzerine kurulan konteyner kente 100 hane yerleşecek.

MediaMarkt'tan 10 bin fidanlık Hatıra Ormanı

MediaMarkt, TEMA Vakfı aracılığı ile Gaziantep Çınarlı ağaçlandırma sahasına 10 bin fidan bağışlayarak Hatıra Ormanı'nı oluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziantep’te veterinerlik hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi veterinerleri depremden etkilenen Gaziantep'te küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kontrol ve muayenesini yaparken, hastalıkların da tedavisini gerçekleştiriyor.

90 ton 700 kilo tehlikeli atığın Türkiye’ye girmesi engellendi

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 90 ton 700 kilo tehlikeli atığın Türkiye'ye girişi engellendi.

Adana ve Kahramanmaraş’ta peş peşe 3 artçı deprem

Adana'nın Saimbeyli ile Kahramanmaraş'ın Göksun ilçeleri arasında 3.9, 4.0 ile 4,5 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

Nurdağı'nda yöresel mimariye uygun tek katlı köy evleri yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki 7 kırsal mahallede tek katlı köy evlerinin yapımı son sürat devam ediyor. Nurdağı köylerinde yapımı devam eden tek katlı köy evlerinin bayramda teslim edilmesi hedeflenirken, yapılan çalışmalar için yetkililere teşekkür eden bir vatandaşın, Deprem sonrası biz kendimize gelememişken devletimiz çoktan gelmiş ve barınacak yerlerimizi yapmaya uğraşıyor demesi ise dikkat çekti.

Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki kalıcı konut şantiye alanındaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada kalıcı konutlar için 11 ilde eş zamanlı temel atma töreni yapılacağını ve Kahramanmaraş'taki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını açıkladı.

Bakan Kurum: “Tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Nurdağı ve İslahiye’de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettik”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kurulan geçici yaşam alanlarıyla ilgili bir video paylaştı.

Büyükşehir, su baskınına anında müdahale etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 17 Mart tarihinde meydana gelen kuvvetli yağışlarda 4 binin üzerinde personeliyle kent genelinde arama-kurtarma ve su tahliyesi operasyonu ile 305 müdahale çalışması yürüttü.

Deprem bölgesinde hafta sonu yer yer kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonunda deprem bölgesindeki illerde yer yer kuvvetli ve şiddetli yağışlar beklediklerini bildirdi.

Bilim Kurulu, Gaziantep'te restore edilecek tarihi yapıları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından restorasyonu yapılan 6 bin 548 yapının sadece yüzde 2'lik kısmı depremde ağır hasarlı çıktı. Bilim Kurulu, Gaziantep'te restore edilecek tarihi yapıları inceledi.

Gaziantep'te depremde hasar alan tarihi yapılar için bilim kurulu toplandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep Kalesi, Şirvani Cami, Karagöz Cami, Karatarla Cami gibi tarihi yapılar ciddi hasar aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin tarihi yapıların deprem sonrası son durumu ve yürütülecek çalışmalar için oluşturduğu bilim kurulu toplandı.

Şap alarmı hayvan pazarlarını kapattırdı: Yasağa uymayanlara 46 bin lira ceza kesilecek

Birçok ilde görülen SAT-2 tipi şap virüsü sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığının aldığı karar neticesinde Türkiye'de olduğu gibi Sakarya'da da hayvan pazarları kapatılırken, şehirlerarası hayvan nakli yasaklandı. Bu yasağa uyulmaması halinde 46 bin 159 lira idari para cezası uygulanacak. Sakarya Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Taşdemir, Sakarya'da bu virüs yok ve insan sağlığını etkilemiyor dedi.

Bakan Kirişci: 'Bakanlık olarak deprem bölgesine 5 milyar liralık destek sağladık'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, 'Deprem bölgesine 5 milyar liralık destek sağladık' dedi.

Fadıloğlu: 'En kısa sürede vatandaşlarımızın kalıcı barınma noktaları tesis edilmiş olacak'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, en kısa süre içerisinde bu enkazları toplar toplamaz yeni yapılacak ihalelerle birlikte vatandaşların kalıcı barınma noktaları tesis edileceğini söyledi.

Araban'da acil ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde, Gaziantep'in Araban ilçesinde hasar gören ve acil yıkılacak olan binaların yıkımına başlandı.

Nurdağı'ndaki çiftçiler asrın felaketine rağmen üretime devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımı yaşayan noktalardan olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki çiftçiler, her şeye rağmen üretime devam ediyor. Tarımın bu dönemde çok daha önemli olduğunu ifade eden çiftçiler, devletten gübre, mazot ve elektrik desteği beklediklerini söyledi.

Toplam 349 haber.