Çevre

Çevre Haberleri

Şahinbey Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Nurdağı'nda köyevleri villaları aratmıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapılan köyevleri villaları aratmıyor.

Gaziantep'e bir vizyon proje daha

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapımında sona yaklaşan ve kentin park anlayışına yeni bir soluk getirecek olan Vadi Alleben Park'ını inceledi.

İslahiye'de bir yandan yıkım bir yandan inşaat sürüyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, diğer yandan da TOKİ'nin yaptığı konutların inşaatı sürüyor.

Güneydoğu'nun en gelişmiş ilçesi: 'Şehitkamil'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri araştırması sonuçlandı. Araştırma sonucuna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki en gelişmiş ilçe Şehitkamil oldu.

Çevreciler vizyon toplantısını buluştu

Gaziantep Çevreciler Geri Dönüşümcüler Derneği vizyon toplantısı geniş katılımla yapıldı. Toplantıda, 'Geri Dönüşüme Destek Ver Yaşanacak Hayat Yeşersin'' sloganıyla doğanın korunması ve çevre konusunda yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

Gaziantep'te fıstık üreticileri gözlerine inanamadı

Gaziantep'te normal şartlarda ortalama 10 yıl yetişme sürecinden sonra hasat vermesiyle bilinen Antep fıstığı ağacı ikinci senesinde fıstık vermesiyle görenleri hayrete düşürdü.

İslahiye ilçesi Boğaziçi-Yeşilyurt Atıksu arıtma tesisi inşaatı tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaski Genel Müdürlüğü tarafından betonarme yapıları tamamlanan, mekanik-elektrik imalatları devam eden İslahiye Boğaziçi-Yeşilyurt MADAD Atıksu Arıtma Tesisi, hizmet vermeye başlamak için gün sayıyor.

Vadi Alleben, Gaziantep'in park anlayışına yeni bir soluk getirecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Vadi Alleben projesi, kentin park anlayışına yeni bir soluk getirecek.

Gaziantep'te haşere ile mücadele

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), yıl içerisinde düzenli aralıklarla sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına hız kazandırdı.

Nurdağı'nda köy evleri hızla tamamlanıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından bir taraftan şehirdeki konutlar, bir taraftan da köy evlerinin yapılması için sahadaki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Türkiye'nin ilk Tropik Uğur Böceği Bahçesi Gaziantep'te

Türkiye'nin ilk Tropik Uğur Böceği Bahçesi, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İslahiye'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye'de TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Hasat sezonunun ilk mahsul buğdayı GTB'de işlem gördü

Yeni hasat sezonunun ilk mahsul buğdayı Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) işlem gördü. Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Zeytinbeli mahallesinde hasadı yapılarak Gaziantep'e getirilen 2023 yılının ilk ürün ekmeklik buğdayı kilogramı 7 lira 75 kuruştan alıcı buldu.

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedeline dair usul ve esaslar Resmi Gazete’de

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedellerine dair belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Kurum: “Yarısı Bizden kampanyamıza şu ana kadar 20 bin 147 başvuru yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Yarısı Bizden kampanyamıza şu ana kadar 20 bin 147 başvuru yapıldı' dedi.

Ünaldı Mahallesinde yapılan sosyal tesisisin açılışı yapıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ünaldı Sosyal Tesisin açılışı Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Gaziantep'te aniden bastıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep'te aniden bastıran ve kısa süre etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Deprem bölgesinde yapılan köy evlerinin ilk etabı bayramda teslim ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un inşasına başlandığını duyurduğu 143 bin köy evinin yapımı sürüyor. Gaziantep'in Nurdağı ilçesi kırsalında yapılan ilk köy evlerinin, Ramazan Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Toplam 350 haber.