Sağlık

Sağlık Haberleri

Rahim ağzı kanserine dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Uğurkan Erkayıran Rahim Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı münasebetiyle hastalıkla ilgili bilgiler paylaştı.

Fedakar anne ve baba çocukları için böbreklerini bağışladı

Şanlıurfalı Yılmazer ile Kahramanmaraşlı Göl ailelerinin kızları Zeynep Yılmazer ve Neslihan Göl, Gaziantep'teki SANKO Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı çapraz nakille sağlığına kavuştu.

Kalp çarpıntısı bulunan hasta başarı operasyonla sağlığına kavuştu

ANKA Hastanesi Kalp Merkezi'nde başarılı bir operasyona imza atıldı. Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı bulunan hasta, başarılı bir şekilde ventriküler taşikardi ablasyonu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Mide kanserinde beslenmeye dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, mide kanseri rahatsızlığı konusunda onkolojik tedavi gören hastalarda birleşik kombinasyonlu, kişiye özgü beslenme tedavisi uygulandığını belirterek, beslenme düzeni ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Obezite çağın en önemli sağlık sorunu olarak öne çıkıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Op. Dr. Mehmet Ali Melik, obezitenin sıklığı ve sonuçları açısından çağın en önemli sağlık sorunu olarak öne çıktığına vurgu yaptı. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül ise bariyatrik cerrahi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pastalara moral ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 25 Aralık Devlet Hastanesini ziyaret ederek, moral verdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk canlı vericili karaciğer nakli yapıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk canlı vericili karaciğer nakli, 45 yaşındaki oğuldan 75 yaşındaki babaya yapıldı. Oğuldan babaya yapılan nakil başarılı bir şekilde gerçekleşirken taburcu olan organ alıcısı ve vericisi ile nakil heyeti kameraların karşısına çıktı.

Cep telefonu kullanımı obeziteye davetiye çıkarıyor

Çocuklar için 'Ne kadar kilolu, o kadar sağlıklı' söyleminin yanlış olduğu artık kabul gören bir gerçek. Obezite ile ilgili yapılan araştırmalara bakıldığında bu söylemin ve değişen yaşam tarzının ne sonuçlar doğurduğu açıkça görülüyor.

Gebelikte bitki çayı tüketimine dikkat

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Genco, gebelikte bitki çaylarının sağlığa faydası olduğunu belirterek, gebelik döneminde kullanılmaması gereken bitki çayları hakkında detaylı bilgi verdi.

Bakan Yanık: “Tip-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirdiğimiz Şeker Ölçüm Cihazı Yardımı’nda başvurular başladı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki TİP-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirilen Şeker Ölçüm Cihazı Yardımı'nda başvuruların başladığını açıkladı.

Yıllar süren çocuk özlemi ANKA'da sona erdi

Gaziantep'te iki evli çiftin yıllar süren çocuk özlemleri Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde son buldu.

Tekerlekli sandalye ile geldi yürüyerek çıktı

Omurilik kanal darlığı sıkıntısı çeken ve yürüyemez hale gelen 53 yaşındaki Osman Yıldırım tekerlekli sandalyeyle geldiği Özel Hatem Hastanesinde Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Tevfik Güç tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından 2. gün yürüyerek taburcu oldu.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 3 Ocak 2022 günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Kapalı ameliyat ile bir saatte reflü tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi uzman genel cerrahi kadrosu, ileri teknoloji ve tekniklerle yurt içi ve yurt dışından bir çok hastaya şifa olmaya devam ediyor.

Defa Life Hastanesi Başhekimi Üstünsoy oldu

Defa Life Hastanesi'nde Genel Cerrahi Kliniği Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, hastaneye başhekim olarak atandı.

Bakan Koca, 2022’deki muayene sayısını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılında hastanelerdeki toplam muayene sayısının 465 milyon 444 bin 49 olduğunu açıkladı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde yeni yıl kutlandı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde '2023 Yılına Merhaba' temalı yeni yıl kutlaması gerçekleşti.

Yılbaşı sofralarına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, özenle hazırlanmış yılbaşı sofralarındaki sınırsız yiyecek ve içecek tüketiminin sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirterek, yeni yıla sağlıklı girmek için önerilerde bulundu.

Gaziantep'te 15. hastaya ilik ve kök nakli yapıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi, 2 ayrı hastaya gerçekleştirdiği kemik ili ve kök hücre nakli ile 15 hastaya şifa kaynağı oldu.

Toplam 864 haber.