Rahim zarı kalınlaşmasından Liv Hospital Gaziantep'te kurtuldu
Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç, Liv Hospital Gaziantep'te yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
- 01.04.2024 16:09
- Güncelleme: 01.04.2024 16:09
Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç, Liv Hospital Gaziantep’te yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Geçirilmiş meme kanseri öyküsü olan 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç’e yıllar önce rahim zarı kalınlaşması teşhisi konuldu. Kanserle ilgili kaygıları ve ağrıları artınca Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne başvuran Soydinç’e, yapılan muayene ve tetiklerde rahim, yumurtalık ve bağırsakları arasında yapışıklıklar tespit edildi. Hasta, acil ameliyata alınarak sağlığına kavuştu.
“Hastamız ameliyattan 24 saat geçmeden sağlıkla taburcu oldu”
Süreç hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Talha Tiryaki, hastanın şiddetli kasık ve karın ağrısı ile geldiğini belirterek, rahim yumurtalık ve bağırsakları arasında yapışıklıklar tespit ettiklerini söyledi. Op. Dr. Tiryaki, “Soydinç’in hem rahim ve yumurtalık kanseri riskini ortadan kaldırmak hem de ağrılarını sonlandırmak için ameliyatını planladık. Laparoskopik (kapalı cerrahi) teknikle rahim ve yumurtalıklarını aldık, karın içi organları arasındaki tüm yapışıklıkları açarak ameliyatımızı başarılı bir şekilde sonlandırdık. Hastamız ameliyattan 24 saat geçmeden sağlıkla taburcu oldu’’ şeklinde konuştu.
“Ciltte geniş ameliyat izi olmaz”
Jinekolojik operasyonların tamamına yakınında kapalı tekniği tercih ettiklerini dile getiren Op. Dr. Talha Tiryaki, “Operasyonlar geniş kesi yapılmadan (karın açılmadan) gerçekleştirilmektedir. Ciltte geniş ameliyat izi olmaz. Göbek içinden ve karından açılan yarım santimetrelik 2 küçük delikten bütün işlemler yapılmaktadır. Ciltte estetik açıdan rahatsız eden iz bırakmaz. Laparoskopi ameliyatları mikro-cerrahi prensipleriyle yapıldığından, karın içerisinde ve ameliyat alanlarında minimal hasar meydana gelmekte ve iyileşme daha kolay ve çabuk olmaktadır. Laparoskopi sonrası karın içerisinde operasyona bağlı yapışıklıklar daha az olmaktadır. Karın içinde gözlenmesi en zor bölgeler laparoskopi yöntemiyle rahatlıkla görülebildiğinden tedavi imkânı ve başarısı artmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanın ağrı şikâyeti daha az olduğundan hastanın genel durumu daha iyi olmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanede kalış süresi daha kısadır” diye konuştu.