Sağlık

Sağlık Haberleri

GAÜN Hastanesi'nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü kutlandı.

GAÜN Hastanesi'nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hastane yöneticileri ve hasta hakları birimi çalışanları yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Meme kanseri hastalarının umutlandıran hikayeleri

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Bölümünde kemoterapi gören meme kanseri hastaları, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda, umut dolu hikayelerini paylaştı.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 24 Ekim Pazartesi günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Meme kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Bölümü tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde stant kurularak meme kanserine dikkat çekildi.

Gaziantep'te safra yolu yaralanmaları toplantısı gerçekleştirildi

Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği'nin bölge toplantısı Medical Point Gaziantep sponsorluğunda Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Gripten korunma yolları

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, her yaştan insanı etkileyebilen grip için dinlenme ve destek tedaviler önerildiğini söyledi.

Meme kanserine karşı pembe balon uçurdular

Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde doktor ve sağlık çalışanları gökyüzüne pembe balon uçurarak, meme kanserine dikkat çekti.

Bebek hayali 16 yıl sonra gerçek oldu

Gaziantep'te yaşayan ve bebek sahibi olmak için yıllarca farklı şehirlerdeki merkezlerde tedavi görüp sonuç alamayan çift mutlu sona Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Bülent Gürhan Kahraman ile ulaştı.

Meme kanseri farkındalık ayı

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı münasebetiyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ataman Gönel, Genel Cerrahi Uzmanları, Prof. Ahmet A. Balık, Doç. Dr. Mesut Balık, Doç. Dr. Ersin Borazan, Op. Dr. Mehmet Ali Melik hastaların sorularını yanıtladı.

Kış hastalıklarından korunmak isteyenler aktarlara koşuyor

Gaziantep'te havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve tarçın gibi şifa deposu bitkilere talep arttı.

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler Listesi

18 Ekim Dünya Menopoz Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı/ Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, 'Menopoz, kadınlarda yaşamın doğal bir evresidir' dedi.

Bebeğin midesinden 3 balon çıktı

Nizip'ten yabancı cisim yutması şikayeti ile Medical Point Gaziantep Hastanesine gelerek acil tıp ünitesinde tedavi altına alınan 1 yaşındaki bebeğin midesinden 3 adet balon çıkarıldı.

Oturarak zayıflamanın sırrı bu kitapta

Televizyon yayıncılığından yazarlığa geçiş yapan Uzman Psikolog, Psikoterapist ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran, yeni kitabında oturarak zayıflamanın sırrını anlattı. Başaran, ilk kitabının ilk imza gününü ise Gaziantep'te gerçekleştirdi.

Rahim ağzı kanserinde erken tanı ve tedavi iyileşme sağlanıyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, rahim ağzı kanserinin, erken tanı konulması durumunda tamamen iyileşen bir kanser türü olduğunu söyledi.

Gaziantep'te nöbetçi eczaneler

Gaziantep'te 14 Ekim 2022 günü nöbetçi eczaneler listesi.

Sanko'da Dünya Anatomi günü kutlandı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, 15 Ekim Dünya Anatomi Günü nedeniyle yaptığı açıklamada 'Anatomi bilimi, tıbbın eğitim ve araştırmaya yönelik en köklü dalıdır' dedi.

Egzaması olan çocuklarda besin alerjisine dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzm. Dr Elif Şenbaba, atopik dermatitinin (dgzama) genetik, çevresel gibi bir çok faktöre bağlı olan kronik bir cilt hastalığı olduğuna vurgu yaparak egzaması bulunan çocukların yarısına yakınında besin alerjisi görüldüğünü ifade etti.

Meme kanserine dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı / Meme ve Endokrin Cerrahisi'nden Prof. Dr. Göktürk Maralcan, meme kanserinin kadınlarda en sık rastlanan kanser olduğunu söyledi.

Toplam 864 haber.