Sağlık

Sağlık Haberleri

Böbrek nakli ameliyatı ile yaşama yeniden döndü

Alport Sendromu (İlerleyici böbrek yetmezliği, işitme kaybı ve gözlerde anormalliklerle seyreden genetik bir hastalık) olan üç kardeş, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinde 10 yıl içinde aralıklarla yapılan böbrek nakli ameliyatı ile umut buldu.

Gaziantep'te 18 yıllık özlem 3'üz bebekle son buldu

Gaziantep'te 18 yıldır çocuk özlemi çeken Zeynep ve Hüseyin Sucu çiftinin bebek hasreti 3'üz bebeklerle sona erdi. Bebeklerini kucağına alan çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 26 Ocak 2023 günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Ameliyatsız varis tedavisi ile 3 dakikada iyileşmek mümkün

Liv Hospital Gaziantep Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Altay Nihat Acar, günümüz teknolojik imknları sayesinde varis ameliyatının, hastaların korkulu rüyası olmaktan çıktığını belirterek, Günümüzde işlemin tamamı 3 dakika gibi bir sürede lokal anestezi ile, genel anestezi kullanmadan yapılabiliyor.

Gebelikte şeker tarama testinin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, sosyal medyadaki yanlış bilgilendirmelerden dolayı gebelerin faydalı olan şeker tarama testinden uzaklaştığını söyledi.

Gaziantep'te 164 bin 871 kadının sağlık taraması yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), kansere karşı verdiği mücadelede kurduğu Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Mobil Mamografi Tarama Aracı ile 164 bin 871 kadının sağlığına temas etti.

Kış aylarında üçlü salgına dikkat

Gaziantep'te kış mevsiminde grip vakaları arttı. Hastanelerin dolup taştığı salgın nedeniyle uzmanlar uyarılarda bulundu.

SANKO'dan 'Bilinçli anneler, sağlıklı yarınlar projesi'

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 15-49 yaş grubu kadınlarda sağlık okuryazarlığının artırılmasına yönelik 'Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi' oluşumunda, anne ve bebeklerinin iyi sağlık halinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi için eğitimler düzenleniyor.

Pansuman için hastaneye götürülen çocuğun kafasından mermi çıktı

Gaziantep'te 2022 yılına girilen yılbaşı gecesi patlatılan havai fişekleri izlemek için terasa çıkan 8 yaşındaki çocuğun başına yorgun mermi isabet etti. Yaralandığının farkına varmayan çocuğun kafasını saksıya çarptığını zanneden aile, hastaneye gittiğinde şok yaşadı. Başına mermi isabet ettiği ortaya çıkan Ahmet Bilgin, 7 ay süren yaşam mücadelesinin ardından yeniden hayata tutundu.

Sağlık Bakanı Koca’dan sahte ilaç iddialarına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 'Eczanelerden satın aldığınız ruhsatlı hiçbir ilacın sahte olma durumu söz konusu değil. Tüm ruhsatlı ilaçlar İTS'ye ve barkod sistemine kayıtlı' dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Kurtgil, Sanko Üniversitesi Hastanesi'nde

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Emre Kurtgil, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Ebrar bebeğe lazerle böbrek taşı tedavisi

Sık sık ateşlenen ve idrar yolu enfeksiyonu çeken bebekteki böbrek taşları, Flexbl Urs lazer yöntemiyle ameliyatsız ve ağrısız şekilde böbrek odacıklarında kırıldı.

Kronik hasta Uygun'dan sağlıkçılara yaşam tüyosu

Uzun yıllardır kronik hastalığı olan ve kitap yazan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Medical Point Gaziantep Hastanesi ev sahipliğinde sağlık çalışanları ile söyleşide bir araya geldi.

Mobil araçla 7 bin kişinin ağız ve diş tedavisi yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi aracı, bugüne kadar yaklaşık 7 bin vatandaşın muayene ve tedavi ihtiyacını karşıladı.

Bakan Koca’dan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini içeren kanun teklifinin yasalaşmasının ardından paylaşım yaptı.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 19 Ocak 2023 günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Uzmanından zatürreden korunmak için aşı uyarısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, zatürreden (pnömokok) korunmada en doğru seçeneğin aşı olduğunu söyledi.

Çocuklarda periyodik ateş sendromuna dikkat

Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Çiftçi çocuklarda görülen periyodik ateş hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Rahim ağzı kanserine dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Uğurkan Erkayıran Rahim Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı münasebetiyle hastalıkla ilgili bilgiler paylaştı.

Toplam 863 haber.