Sağlık

Sağlık Haberleri

Japon doktorlar Gaziantep'e sahra hastanesi kurdu

Japonya'dan Türkiye'ye gelen 70 kişilik Disaster Relief Team grubu, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde sahra hastanesi kurdu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 474 depremzede yataklı tedaviye alındı, 97'si ameliyat edildi

SANKO Üniversitesi Hastanesi, meydana gelen depremin ilk anından itibaren tüm branşlarda sunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra, hasta yakınları ve depremzedelere barınma ve yemek imkanı sağladı.

Anka hastanesinde tedavisi biten 122 depremzede taburcu edildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan iki depremden yaralı olarak kurtulan ve Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne getirilen 137 depremzededen tedavisi tamamlanan 122'si taburcu oldu.

Ambulanstaki sözleri herkesi ağlatmıştı, sağlık görevlileri o anları anlattı

Türkiye'yi sarsan büyük depremlerin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 130 saat sonra 3 çocuğu ve eşiyle enkazdan sağ olarak çıkartılan Hasan Basri Aslan'ın 112 ambulansında kendisine oksijen verip müdahale eden sağlık görevlilerine, 'Ama ben çok kokuyorum. Sizi rahatsız ediyorum' sözleri herkesi ağlattı. Arama kurtarma ekipleri ve sağlıkçılar Aslan'ın iyi olması için dua etti.

Deprem ruh sağlığını etkiliyor

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Öztürk, her yaştan insanı olumsuz etkileyen deprem ve diğer afetler karşısında çocukların, erişkinlere göre daha şiddetli ruhsal tepkiler verebileceğini söyledi.

Bakan Koca: “Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor' dedi.

Doğuştan işitme kaybı olan 6 yaşındaki Hatice artık duyabilecek

Gaziantep'te yaşayan ve iç kulak gelişmemesi nedeniyle doğuştan işitme kaybı bulunan 6 yaşındaki Hatice Polat, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan beyin sapı koklear implant ameliyatı ile duyabilecek. Doç. Dr. Secaattin Gülşen, ameliyatın başarılı geçtiğini ve küçük kızın bir ay içerisinde duyabileceğini söyledi.

Kış mevsiminde el ve ayak bileği kırıkları tehlikesine dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cenk Cankuş, özellikle karlı ve buzlu zeminlerde yanlış hareket veya dalgınlık sonucu düşmeye bağlı el ve ayak bileği kırıklarının arttığını söyledi.

Kapalı dalak ameliyatı ile hayata tutundu

Şanlıurfa'dan Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne düşük trombosit sayısı ve mukokutanöz kanama şikayetiyle başvuran 31 yaşındaki Necip Seyhan, Kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Kanser ve beslenme ilişkisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Diyetisyeni Sena Erek, yapılan çalışmaların kanserin beslenme ile ilişkisinin yüzde 35 oranında olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kanserde erken tanı için düzenli kanser taraması yapılmadır

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam ettiğini belirterek, 'Kanserde erken tanı için düzenli olarak kanser taraması yapılmalıdır' dedi.

SANKO Hastanesi'nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete açıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete girdi. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Gül Demet Kaya Özçora, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Prostat ameliyatlarında Holep yöntemiyle hızlı iyileşme

Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan Prostat ameliyatlarında yeni nesil teknolojilerin hasta açısından oldukça avantajlı olduğunu belirterek, Holep isimli bu yöntemin kapalı prostat ameliyatları hakkında bilgiler paylaştı.

'Şizofreni hastaları toplum tarafından dışlanmamalı'

Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ünler, şizofreni toplumun yaklaşık yüzde 1'nde görülen, kronik seyirli ancak tedaviyle belirtileri kontrol altına alınabilen bir ruhsal hastalık olduğunu belirterek, bu tür hastaların toplumdan dışlanmaması gerektiğini kaydetti.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 30 Ocak 2023 günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Bakan Koca: "SMA Bilim Kurulu yarın toplanıyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda SMA Bilim Kurulu'nun yarın toplanacağını duyurdu.

Gebe okulu projesi ile anne adaylarına eğitim verildi

Özel Hatem Hastanesi, sağlıklı nesiller için anne adaylarını gebelik ve lohusalık dönemlerinde yalnız bırakmıyor.

Kış aylarında 'cilt sağlığını' koruma önerileri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, kuru ve soğuk hava, çevre kirliliği, yoğun çalışma temposu, gibi etkenlerin kış aylarında da cilt sağlığına gösterilen özeninin önemini artırdığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca’dan sahte ilaç’ iddialarına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'sahte ilaç' ve ilaç teminine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Temininde sıkıntı yaşanılan şurup formlu antibiyotiklerden 2022 Aralık ayında piyasaya 1,8 milyon kutu, bugün itibariyle Ocak 2023'te ise piyasaya 3,1 milyon kutu arz edildi dedi.

Toplam 864 haber.