Sağlık

Sağlık Haberleri

Hatem Hastanesi'nden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Esen, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı'nın çok buruk olduğunu belirterek bir mesaj yayımladı.

Depremzedelere yemek yaparken kalp krizi geçirdi, bypass ile sağlığına kavuştu

Depremzedelere yemek yaparken kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Mehmet Karayılan, Gaziantep Özel ANKA Hastanesinde minimal invaziv (Küçük Kesi) yöntemi İle gerçekleştirilen bypass cerrahisi ile sağlığına kavuştu.

Japon Dışişleri Bakan Yardımcısı, sahra hastanesini ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yamada Kenji, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Japon sağlık ekibinin kurduğu sahra hastanesini ziyaret etti.

Depremin yaraları gönül köprüsüyle sarılacak

SANKO Üniversitesi, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından bölgede depremden etkilenen üniversitelerin akademisyen ve öğrencileri ile yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının da aralarında olduğu bilimsel paydaşlar arasında gönül köprüsü kuracak. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, deprem felaketinin yaralarının sarılmasına katkı sunmak için akademik ve idari kadronun seferber olduğunu belirterek, 'Yaralarımızı el birliğiyle sarıp zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla aşacağız' dedi.

Uzman Klinik Psikolog Demirkesen SANKO Hastanesi'nde

Uzman Klinik Psikolog Kübra Demirkesen, SANKO Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde görev yapmaya başladı.

Depremzedelere sağlık taraması

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi yıkımın yaşandığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde özellikle kırsal mahallelerde, vatandaşların bulundukları yerlere giden sağlık ekipleri tarafından sağlık hizmeti veriliyor. Tüm sağlık taramaları yapılan vatandaşlara teşhise göre ilaçları da hemen teslim ediliyor.

Nurdağı'nda sağlık hizmeti eksiksiz sağlanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi yıkımın yaşandığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde sağlık hizmetinin eksiksiz ve düzenli şekilde sağlandığını açıkladı.

Deprem sonrasında stres bozukluğuna dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, depremde travma yaşayanlarda stres bozukluğu olarak da bilinen TSSB'nin ortaya çıkabileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde 1-7 Mart Yeşilay Haftası çerçevesinde 'bağımlı olma sağlıklı ol' etkinliği düzenlenerek sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Doç. Dr. Ersoy SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ebru Ersoy, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Deprem sonrası vertigo şikayetlerinde artış yaşanıyor

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Işıl Güzel, deprem sonrası kişilerde görülen Vertigo ve dizzines hakkında bilgiler verdi.

Deprem sonrası bulaşıcı hastalıklara dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr Nagihan Demir, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarılarda bulundu.

Depremin ardından ruh sağlığına dikkat

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ünler, depremin ruh sağlığına etkileri ve baş etme yöntemleri hakkında bilgileri verdi.

Japonya en büyük sahra hastanesini Gaziantep'te kurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Japon ekip tarafından Türkiye'de kurulan en büyük sahra hastanesindeki çalışmaları inceledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Gaziantep'te içme suyu açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yapılan analizler sonucunda Gaziantep'te Nurdağı ve İslahiye haricinde şehir merkezinde şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Dr. Özcan: 'Çocuklara depremle ilgili anlayabilecekleri düzeyde bilgiler verilmeli'

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Burcu Gökalp Özcan, depremde yetişkinler gibi çocukların da çok zor günlerden geçtiğini belirterek, çocuklara doğal afetler ve depremle ilgili yaşlarına uygun, anlayabilecekleri düzeyde bilgiler verilmesi gerektiğini söyledi.

2 doktor sarsıntılara rağmen 20 saatte 50 depremzedeyi ameliyat etti

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden en çok etkilenen illerden olan Gaziantep'te özellikle kırık ve ezilmeler nedeniyle hastanelere yoğun başvuru oldu. Hastane lobisi sedyelerle dolarken Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender, doktor arkadaşıyla birlikte 20 saatte 50'den fazla ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Salgın hastalık riskine karşı kent genelindeki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası toplu alanlarda konaklayan depremzedelere vektörel hastalıkların bulaşmasını engellemek için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam 864 haber.