Sağlık

Sağlık Haberleri

Sözel bildiride birincilik Medical Point'in

Medical Point Gaziantep Hastanesi 2. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi-INCARE 2022 Kongresi'nde Tümör Marker Ölçümlerinde Povidon İodine Etkisi başlıklı bildiri ile En İyi Deneysel Çalışma Birincilik Ödülü aldı.

Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi'nde uzmanlar 'Denge'yi tartıştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülüğünde, paydaş üniversitelerin ilgili bölümlerinin işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi' 'DENGE' ana temasıyla gerçekleştirildi.

Akıllı mercek ile katarakt tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kamil Yavuzer katarakt ve tedavisi hakkında açıklama yaptı.

TTB Başkanı Fincancı hakkında iddianame hazırlandı: 7 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Fincancı hakkında, iddianame hazırladı. Savcılık, Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti.

Bakan Koca, 85 bini yeni 30 bini rutin olmak üzere 115 bin personel alınacağını duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Artan talepler karşısında 7 gün 24 saat kesintisiz verilen hizmetlerin çalışanlarımız üzerindeki yükünü takdir edersiniz. Sağlıkta Beyaz Reform çerçevesinde almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız' dedi.

Akciğer kanseri önlenebilir

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi'nde; GAÜN Hastanesi ve Yeşilay Gaziantep şubesi işbirliğiyle 'Tütün ve Akciğer Kanseri' konulu seminerde konuşan GAÜN Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Füsun Fakılı, Akciğer kanseri sıklığı yüksek bir kanser türüdür ancak önlenebilmektedir dedi.

Hastane çalışanlarına Metin Hara ile etkili iletişim semineri

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi tarafından düzenlenen organizasyonla Kişisel Gelişim Uzmanı Metin Hara, Hatem Hastanesi çalışanlarına etkili iletişim ve stres ile baş etme yöntemlerini anlattı.

Zayıflamak için Almanya'dan Gaziantep'e geldiler

Almanya'da yaşayan ve fazla kilolarından şikayetçi olan evli çift, Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde obezite ameliyatı oldu.

Kanserde erken teşhis uyarısı

Kasım ayı Akciğer Kanseri farkındalık ayı sebebiyle Medical Point Gaziantep Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Demet Çetin Akciğer kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.

Şehitkamil'de diyabet yürüyüşü

Şehitkamil Belediyesi tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla 'Diyabetin Farkında Ol' temasıyla düzenlenen yürüyüş etkinliğine yüzlerce kişi katıldı.

Prematüre bebekler ANKA'da bir araya geldi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla prematüre bebekler bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte prematüre bebekler, aileleri ve bebekleri sağlığına kavuşturan sağlık çalışanları da yer aldı.

Dünya Prematüre Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Sarıkabadayı, 37 ile 42'nci haftalar arasında gerçekleşen doğumların normal olduğunu, 37 haftadan önce doğan bebeklerin ise prematüre olarak kabul edildiğini söyledi.

ANKA Hastanesi'nde diyabete dikkat çekildi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde diyabete dikkat çekmek ve hakkında farkındalığı artırmak amacıyla stant açıldı.

Medıcal Poınt'te diyabete dikkat çekildi

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebi ile hastane lobisinde stant kuruldu.

Akciğer kanserinde tamamlayıcı tedaviler anlatıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle 'Akciğer Kanserinde Tamamlayıcı Tedaviler' konulu bir program düzenlendi.

Uzmanlardan diyabet uyarısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, diyabete karşı en büyük savaşın yarını korumak için bugünden eğitim olduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu'nun sağlık turizmine 'kalp' desteği

Liv Hospital Gaziantep Kalp Merkezi, tecrübeli ve donanımlı ekibiyle Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye'nin farklı bölgelerinin yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da multidisipliner hizmet veriyor. Yaklaşık 1 yıl önce 'kalp merkezi' olarak faaliyete başlayan Liv Hospital Gaziantep'in kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi poliklinikleri, her iki branşın koordineli çalışmasıyla hastalar için en etkin sonuçlara en hızlı şekilde ulaşmayı hedefliyor.

Prof. Dr. Eren: 'Her Organ Bağışı Yeni Bir Umut'

03-09 Kasım Organ Nakli Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi Organ Nakli Merkezi ve GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla birçok yerde stant açıldı.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 07 Kasım 2022 Pazartesi günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Toplam 864 haber.