Sağlık

Sağlık Haberleri

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Büyükhatipoğlu Medical Point Gaziantep'te

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu Medical Point Gaziantep Hastanesi'nin hekim kadrosuna dahil oldu

Kış aylarında üçlü salgına dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyon etkenleriyle daha sık karşılaşıldığına vurgu yaptı.

Kalbinde beş delik bulunan hasta ameliyat ile sağlığına kavuştu

Ziyaret amacıyla geldiği Gaziantep'te genel sağlık taraması yaptıran Mardinli Fuat Sağlam'ın kalbinde beş adet delik bulunduğu belirlendi. Fuat Sağlam, Sanko Hastanesi'nde yapılan açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Hastalıklarda psikolojik desteğin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Psikoloğu Kübra Demirkesen, kanser gibi tedavi süreci uzun olan hastalıklarda hastanın psikolojik iyilik halinin çok önemli olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Hatice Ender Soydinç'i güçlü hekim kadrosuna dahil etti

NCR International Hospital Sağlık Grubu, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında gücüne güç katarak Doç. Dr. Hatice Ender Soydinç'i güçlü hekim kadrosuna dahil etti.

Hayalindeki saçlara fototerapi ile kavuştu

Alopesi Areata hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Esila Aktürk, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde uygulanan saçlı deri fototerapisi ile hayalindeki saçlara kavuştu.

Açık kalp ameliyatları artık küçük bir kesi ile mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Pof. Dr. Hikmet İyem açık kalp ameliyatlarının küçük bir kesi ile gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Huzursuz bağırsak aendromu ve tıbbi beslenme tedavisi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 'İrritabl (Huzursuz) Bağırsak Sendromu (İBS) ve Tıbbi Beslenme Tedavisi' konulu panel düzenlendi.

Hastanede Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile hastane lobisinde etkinlik düzenlendi.

GAÜN'de organ bağışının önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlan 'Organ Naklinin Dünü Bugünü ve Yarını' seminerinde konuşan Prof. Dr. Murat Taner Gülşen, yapılan her organ bağışının nakil bekleyen hastalar için bir umut olduğunu söyledi.

SANKO Üniversitesi'nde 'MS Hasta Okulu' toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Multiple Skleroz (MS) hastalığının konuşulacağı 'MS Hasta Okulu' konulu toplantı düzenlenecek.

Bakan Koca: “Çok yakında aramıza 15 bin 537 tıbbi sekreter arkadaşımız daha katılacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 bin 537 tıbbi sekreter alımı yapılacağını duyurdu.

GAÜN Hastanesi'nde Tıbbi Sekreterler günü unutulmadı

GAÜN Hastanesi'nde '29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü' dolayısıyla, hastane bünyesinde görev yapan sekreterler ziyaret edildi.

Bentall ameliyatı ile hayata döndü

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran 68 yaşındaki bir hasta, kalp cerrahisinin en zor operasyonlarından biri olan genişleyen aort kökünün kapakla birlikte değiştirilmesi olan Bentall ameliyatı ile hayata yeniden döndü.

Huzursuz bağırsak sendromu ve tıbbi beslenme tedavisi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 'İrritabl (Huzursuz) Bağırsak Sendromu ve Tıbbi Beslenme Tedavisi' konulu panel düzenlenecek.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 28 Kasım 2022 Pazartesi günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Sözel bildiride birincilik Medical Point'in

Medical Point Gaziantep Hastanesi 2. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi-INCARE 2022 Kongresi'nde Tümör Marker Ölçümlerinde Povidon İodine Etkisi başlıklı bildiri ile En İyi Deneysel Çalışma Birincilik Ödülü aldı.

Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi'nde uzmanlar 'Denge'yi tartıştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülüğünde, paydaş üniversitelerin ilgili bölümlerinin işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi' 'DENGE' ana temasıyla gerçekleştirildi.

Akıllı mercek ile katarakt tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kamil Yavuzer katarakt ve tedavisi hakkında açıklama yaptı.

Toplam 842 haber.