Sağlık

Sağlık Haberleri

Medical Point'te organ bağış standı açıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası sebebiyle hastanenin lobisinde Bir İz Bırak Hayata temalı organ bağışı standı açtı.

Okula-kreşe giden çocukların bağışıklığını güçlendirin

Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Dila Tuğçe Kopan, okula kreşe giden çocukların sık hastalanmamaları için alınabilecek en iyi önlemin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu belirterek, bağışıklığı güçlendirmede ise anne ve babanın üzerine düşen görevler olduğunu ifade etti.

Organ bağışına dikkat çekiliyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde, Organ Bağışı Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenerek organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.

SANKO Hastanesi'nde ''Lomber ve Pelvis Görüntüleme Kursu'

SANKO Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Bölümü ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı iş birliği ile 'Lomber ve Pelvis Görüntüleme Kursu' düzenlendi.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 04 Kasım 2022 Cuma günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Ceylan, Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Ceylan'ı kadrosuna dahil etti.

Mikro cerrahi teknikle bel fıtığını yendi

Şanlıurfa'da yaşayan, uzun süredir yürümekte güçlük çekip bel ağrısından şikyet eden Mehmet Halit Tokdemir, mikrodiskektomi yöntemiyle gerçekleştirilen fıtık ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Gaziantep nöbetçi eczaneler

Gaziantep ilçelerinde nöbetçi eczanelerin adresleri belli oldu. İşte Gaziantep ilçelerinin 03 Kasım 2022 Perşembe günü nöbetçi olan eczanelerin adresleri...

ANKA'da kalite başarısı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, Gaziantep'te SKS değerlendirmesinden aldığı sonucu düzenlenen etkinlikle kutladı. Düzenlenen etkinlikte başarılı olmanın sevincini yaşayan ANKA Hastanesi personeli, doyasıya eğlendi.

Hemşirelere 'Palyatif Bakım' eğitimi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile palyatif bakım hemşireliği eğitimi düzenlendi.

4 yılda 2 kez hayata tutundu

Gaziantep'te yaşayan 26 yaşındaki Ali Gülşen'in 4 yılda iki kez kalbi durdu. İlkinde Tıp Fakültesi'nde okuyan arkadaşının yaptığı kalp masajı ile ile hayata tutunan Ali Gülşen'in 4 yıl sonra tekrar duran kalbini bu kez evde bulunan babası çalıştırdı.

Obezite sağlıklı yaşam için risk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy, teknolojik ilerlemelerin hayatı kolaylaştırırken günlük yaşamdaki hareketlerin önemli kısmını sınırlandırdığını, bunun sonucunda da bireylerin obezite riski ve gerçeği ile karşılaştığını söyledi.

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. Baver Demir Medical Point Gaziantep'te

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Baver Demir Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Bakan Koca: "Sağlığın küresel yıldızı olduğumuzu ’Health Türkiye’ ile tüm dünyaya duyuracağız"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, 'Sağlığın küresel yıldızı olduğumuzu 'Health Türkiye' ile tüm dünyaya duyuracağız' dedi.

Hekimlerden sınırlama tepkisi

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Bayram, özel hastanelerdeki tedavi ve ameliyat uygulamalarına getirilen sınırlamanın hekimleri olduğu kadar ciddi döviz kaynağı olan sağlık turizmini de olumsuz etkileyeceğini belirterek, alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Şahinbey'de 154 bini aşkın bebeğe ''hoş geldin'' hediyesi verildi

Şahinbey Belediyesi, 11 yıl önce hayata geçirdiği 'Hoş Geldin Bebek' projesi ile yeni doğan 154 bin 149 aileyi ziyaret ederek, bebekleri için hediye paketleri verdi.

Hastalara karanfil dağıtıldı

Hasta Hakları Günü nedeniyle GAÜN Diş Hekimliği Fakülte yönetimi, Diş Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek karanfil dağıttı.

ANKA'da Hasta Hakları Günü kutlandı

Hasta Hakları Günü, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik çerçevesinde bir araya gelen hasta hakları birim sorumluları ve hastane yönetimi, hasta ve yakınlarını ziyaret edip, hasta hakları ile ilgili bilgi verdi.

Toplam 864 haber.