Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu: "ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amerika Birleşik Devletleri'ne teröre verdiği destek nedeniyle tepki göstererek, ABD Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Terör bölgelerini besleyen bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle bizim müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır dedi.

Özhaseki: 'Türkiye'de, ender parklardan birisi'

Şehitkamil Vadi Park'ı gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Belediyeler, gerçekten gece-gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızın ortaya koyduğu eserlerle dolu. Bunun en güzel örneğini de şu an içerisinde bulunduğumuz Şehitkamil Vadi Park'ta gördük' dedi.

Muharrem İnce'den Altılı Masa'ya gönderme

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, küşleme yemek amacıyla geldiği Gaziantep'te basın mensuplarının ittifak sorusuna, Görüşmeler yapıyoruz ama bu görüşmeler Altılı Masanın görüşmelerine benzemeyecek. Gizli saklı olmadan, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadan milletin önüne çıkarsınız dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası senaryolar tartışıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile 7 ülkeden farklı düşünce kuruluşunun işbirliği ve katılımıyla düzenlenen III. Uluslararası Küresel Güvenlik Konferansı, Rusya-Ukrayna Çatışması ve Sonrası: Yeni Bir Sistemik Türbülansa Mümkün mü temasıyla gerçekleştirildi.

AK Partili Belediye Başkanları İstişare Toplantısı Gaziantep'te yapıldı

AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Gaziantep'te yapıldı. Özhaseki, AK Parti belediyelerinin hizmet ve sosyal belediyecilik yaptığını vurgulayarak, muhalefet belediyelerinin algı belediyeciliği yaptığını, sadece İstanbul'da algı belediyeciliği için 845 milyon lira harcandığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Merkez Bankası’nda döviz rezervi bir ara 135-136 milyar dolara kadar çıktı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığım döneminde özellikle Merkez Bankası'nda döviz rezervi bir ara 135-136 milyar dolara kadar çıktı. Şu anda da 115-120 milyar dolar civarında dolaşıyor döviz rezervi. Yani Merkez Bankamızın döviz rezervi konusunda öyle Bay Kemal'in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “600 milyon fidanı yıl bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız”

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Türkiye ile birlikte Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 6 ülkede eş zamanlı fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği Millet Ormanı'nda düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, '600 milyon fidanı yıl bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız' dedi.

CHP’li üç milletvekilinin fezlekeleri Adalet Bakanlığı’na gönderildi

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma sırasında hakimlere tepki gösteren CHP'li milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan hakkında 'duruşma hakimlerine alenen hakaret' ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlaması ile ayrı ayrı fezleke düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Rusya’nın aldığı karar olumlu bir karar, önemli bir karar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Herson'la ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar, önemli bir karar. G-20'ye Rusya'dan bir katılım olacak mı olmayacak mı bilemiyorum. Eğer bir katılım olursa orada ruberu (yüz yüze) görüşme imkanımız olacak' dedi.

Gaziantep'ten 10 Kasım mesajları

Gaziantep protokolü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Huzurevi sakinlerini konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerini konuk etti. Yaşlılara hitaben konuşan Başkan Fadıloğlu, 'Bizim, hiçbir zaman ayrımız gayrımız yoktur. Allah sağlık, sıhhat içerisinde cümlemize huzurlu ömürler versin' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den sözleşmeli personele kadro açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro verilmesiyle ilgili, 'Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır' dedi.

Bakan Kirişci’den ekmek fiyatı açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Biz biliyorsunuz 7 bin 450 liradan buğdayı üreticiden aldık. Şimdi onlara 4 bin 500 liradan veriyoruz. Yani 2 bin 950 lira biz ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak sübvanse ediyoruz. 2 bin 950 lira ton başına. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2 bin 950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip, 'sen de un yap, bundan bunu da fırınlara ver' dediğimizde biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: “(Türkiye-Suriye) İstihbarat kurumları arasındaki temasların diplomatik düzeye çıkarılmasına uygun ortam oluşursa bunu değerlendiririz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 530 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğü bilgisini vererek, 'İstihbarat kurumları arasındaki temasların diplomatik düzeye çıkarılmasına uygun ortam oluşursa bunu da değerlendiririz' diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir, 7 milyonu aşkın yaşlı ve engellinin yaşamına dokundu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ve çevre illerde bulunan 7 milyonu aşkın engelli ve yaşlı vatandaşın yaşamına dokundu.

Gaziray ilk gününde yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet vermeye başlayan GAZİRAY'ın ilk günü vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Trafik yükünü hafifletecek Gaziray törenle hizmete açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verecek GAZİRAY, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Açılışta Gazi şehirlilere müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 binden fazla işçinin çalıştığı sanayi bölgelerini birbirine bağlayan banliyö hattının, yılbaşına kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Erdoğan'dan muhalefete 'fabrika' göndermesi

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 2 yıl önceki açılışı yapılan fabrika sayısına inanmayan muhalefete gönderme yaparak, 'Buradan Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Cengiz Bey'den rica ediyorum. Kendisi Gaziantep'e gelip, bu fabrikaları saymaya çalışacaklara yardımcı olsun' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm projesine övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesine övgüyle bahsetti.

Toplam 843 haber.