Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Gaziantep'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'e geldi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den seçim çağrısı: "Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tarihine ilişkin Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim dedi.

Araban'a 2023'te de hizmet yağacak

Gaziantep Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, 2023 yılının Araban'da alt yapı, üst yapı, sokak sağlıklaştırma gibi devam eden çalışmalardan küçük sanayi sitesi, toplu konut temeli gibi bir ihtiyaca kadar her alanda hizmetin yağacağı bir yıl olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan The National News’e sert yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, The National News gazetesinin Türkiye'nin dış ve milli güvenlik politikası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik haksız ve gerçek dışı ifadeler içeren köşe yazısını eleştiren bir mektup kaleme aldı. Altun'un mektubu bugün The National News'te yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Stokholm’deki gösteriye suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen PKK'lı grubun eylemine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bakan Bozdağ’dan Sinan Ateş cinayeti açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sinan Ateş cinayetine ilişkin, 'Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacaktır. Ve konu her yönüyle aydınlatılacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yargı işliyor' dedi.

İki milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları için hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyaları için hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi.

Bakan Bozdağ: “Uzun süren davaların tamamı tasfiye edecek özel bir düzenleme yapacağız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Uzun süren davaların tamamını tasfiye edecek özel bir düzenleme yapacağız. Yani artık Türkiye'nin gündeminde 20, 30, 40 yıl süren davaların olmayacağı bir döneme geçeceğiz' dedi.

Gaziantep'te 10 Ocak kutlamaları

Gaziantep'in Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Araban Belediye başkanı Hasan Doğru ve Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hayrullah Kubba yayımladığı mesaj ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Bakan Akar’dan, Türkiye-Rusya ve Suriye savunma bakanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantının tekrarına ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Rusya ve Suriye'nin savunma bakanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantının tekrarlanıp tekrarlanmayacağına ilişkin, Bu bir süreç. 11 yıl sonra tamamen iyi niyetle, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölge barışı için böyle bir şey başladı. Temennimiz; karşılıklı görüşmeler yoluyla gelişmesi ve bölge için barışa, istikrara katkı sağlayacak bir duruma dönüşmesi dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ 7. Yargı paketiyle ilgili: Bu hafta sunum yaparız

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bozdağ, 'İnfaz ile ilgili bir düzenleme paket içinde yer almayacak. Biz düzenlemeyle ilgili mutabık kaldık ama sunum yapmadık. Bu hafta sunum yaparız'dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecektir' dedi.

Başkan Kurt, '13 Ocak'taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak'

Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu (AİGF) Genel Başkanı Arif Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı' nedeniyle yaptığı açıklamada, sektörde yaşanan sorunlar nedeniyle bu günü bayram değil, dayanışma günü olarak kutladıklarını belirterek, basın sektörünün zor bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Gaziantep protokolünden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Gaziantep protokolü yayımladığı mesaj ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Rusya-Ukrayna savaşı önümüzdeki aylarda şiddetlenecek görünüyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna savaşı önümüzdeki aylarda şiddetlenecek görünüyor. Bu, daha fazla ölüm, yıkım ve uzun vadeli derin kriz demek dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ’dan İmamoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine ilişkin, İmamoğlu da tehdit edemez, başkası da tehdit edemez. Tehdit eden karşısında her zaman hukuku bulur. Bu kabul edilemez bir durum. Hakim ve savcılarımız anayasa, kanun ve hukuka bağlı olarak, dosyadaki delil durumuna göre karar verir dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Memur ve emekliye zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerinin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağız' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “(Sinan Ateş’e suikast) Bu işten ne kadar pis kokuların geldiğinin farkındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Baba ve eşi ile konuştum sabırla sonucu bekliyoruz. Tabi ki bize de bilgiler akıyor. Biz bunun farkındayız, tabi ki çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak. Bu işten ne kadar pis kokuların geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye şimdilik sesimizi çıkartmıyoruz' dedi.

Emirhaydar Mahallesi'nde içme suyu sorunu çözülüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi tarafından Araban ilçesi Emrhaydar kırsal mahallesinde sondaj çalışması başlatıldı.

Toplam 843 haber.