Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün, iç ve dış gündem ile ekonomiye ilişkin gelişmeleri ele almak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Bakan Soylu: "Şehitlik ve gazilik nasip işi, keşke Allah bana da nasip etse"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şehitlik ve gazilik nasip işi. Keşke Allah bana da nasip etse. Bütün yüreğimle, bütün gönlümle arzu ediyorum ve istiyorum dedi.

Asgari ücret açıklaması: ’Güçlü artış olacak’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 'Asgari ücret ile ilgili de güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak dedi.

Maske ve sokağa çıkma yasağını ihlal edenlerle ilgili açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, maske ve sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere yazılan 2.7 milyar liralık cezadan vazgeçildiğini belirtti. Elitaş, ayrıca toplam tutarı 27.6 milyar olan öğrenim kredisinde de bütün faizleri sildiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 'Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı' kuruyoruz. Cemevleri giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki tüm sorunlar çözülecek'' dedi.

Sporda tek yürek tek hedef

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yemekli toplantıda Gaziantep spor camiası temsilcileri ile bir araya geldi. Spor ailesinin buluştuğu programda, amatör spor alanında gerçekleştirilecek faaliyetler değerlendirildi.

Başkan Doğru'dan kandil mesajı

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru yayımladığı mesaj ile Mevlid kandilini kutladı.

Bakan Yanık: “Ülkemizin yüzde 9,7’sini 65 yaş ve üzeri nüfus oluşturuyor”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Dünya nüfusunun yüzde 9,8'ini, ülkemizin ise yüzde 9,7'sini 65 yaş ve üzeri nüfus oluştururken Türkiye'de yaklaşık her 10 kişiden 1'i 65 yaş ve üzeri. Önümüzdeki 60 sene içerisinde de ülkemizde yaşayan her 4 kişiden 1'inin 65 yaş ve üzerinde olması bekleniyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şahinbey standını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Tam Bana Göre Festival'inde Şahinbey Belediyesi'nin standını ziyaret etti.

Dijital pazarlama yöntemlerini GTB akademi ile keşfettiler

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi tarafından düzenlenen, 'Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi' eğitimi altı gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından sona erdi.

Vali Gül'den Araban ziyareti

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğ General Hidayet Arıkan ile birlikte Araban ilçesini ziyaret etti.

Şahinbey'de Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Milletvekili Taşdoğan vatandaşlarla iç içe

MHP Gaziantep Milletvekili Doç.Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) üç aylık tatilini sahada esnaf ve vatandaşlarla iç içe geçirdi.

Şahinbey'de okul kantinlerine sıkı denetim

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitim kurumlarında denetim ve kontrollerine ağırlık veren Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinlerini denetimini sürüdrüyor.

8 taziye salonlu sosyal tesiste sona gelindi

Güvenevler Mahallesi'nde yapımına başlanan ve içerisinde 4 kadın ile 4 erkek taziye evi salonu bulunan sosyal tesisin yapımında sona gelindi. Toplam 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip sosyal tesis, 2 blok halinde inşa edildi.

Şehir içi ulaşım kartlarında yeni dönem başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'de bir ilke imza atılarak şehir içi toplu ulaşımda kullanılan Gaziantep Kart'taki tüm özelliklerin temassız banka veya kredi kartlarına aktarılacağını, ulaşım için ayrı bir kart taşıma ve bakiye dolum ihtiyacının son bulacağını söyledi.

Şahinbey'de temizlik seferberliği

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir Şahinbey için 7 gün 24 saat çalışıyor. Şahinbey Belediyesi caddeler, sokaklar, mahalle araları, parklar, semt pazarları ve kamu kuruluşlarına temizlik konularında destek vermeye devam ediyor.

Tanrıöver güven tazeledi

Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 4. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Halil İbrahim Tanrıöver güven tazeledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Toprak'tan Araban'a ziyaret

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak Araban ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Doğru, Araban AK Parti İlçe Teşkilatı, ilçe esnafı, STK temsilcileri, AK Parti Araban eski ilçe başkanlarını ziyaret etti.

Toplam 839 haber.