Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Gaziantep'te 24 kasım mesajı

Gaziantep protokolü yayımladığı mesaj ile 24 kasım Öğretmenler Gününü kutladı

Milletvekili Taşdoğan Karkamışlıların acısını paylaştı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye bölgesindeki PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen terör saldırının ardından MHP Gaziantep Milletvekili Doç.Dr. Ali Muhittin Taşdoğan bölgeye gelerek esnaf ve vatandaşların acısını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: “Pençe Kılıç Harekatı’nda 254 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Pençe Kılıç Harekatı, hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: “Terör örgütlerine yönelik operasyonların tek bir değerlendirmesi olur; terör örgütlerini ortadan kaldırmak”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve beraberindeki heyeti kabul etti. Şeref defterinin imzalanması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından iki bakan, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan kimyasal silah iddialarına tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada kimyasal silah iddialarına tepki göstererek, 'Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak isteyenlerin bu alçak iftiraları tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'Çamur at izi kalsın' çabasıdır. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar; en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet, hatta hıyanet içerisindedirler' dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Gaziantep’te gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, Gaziantep'te gerçekleştirilen kanlı terör saldırısını sosyal medya hesabı üzerinden kınadı.

Bakan Soylu ve Bakan Özer Gaziantep'te

AFAD'ın Ankara'da düzenlediği programı yarıda bırakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, terör örgütünün roketli saldırıda bulunduğu Karkamış'ta inceleme yapmak üzere Gaziantep'e geldi.

Bakan Soylu: (Karkamış’a havan saldırısı): Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat'ın doğusundan Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezine yapılan havan saldırısıyla ilgili, Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen. Yerleşim yerine, mahalleye isabet eden havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin' dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise 3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik ifadelerini kullandı.

Şahinbey Ülkü Ocakları'nda bayrak değişimi

Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı İbrahim Hakan Demirkan'ın tensipleriyle Ülkü Ocakları Şahinbey İlçe Başkanlığı'na Murat Tokgöz atandı.

Başkan Fadıloğlu, 34. kültür-sanat eserini tanıttı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Tarihçi Murat Dağ tarafından hazırlanan 'Açık ve Gizli Celselerde İLK MECLİS'TE GAZİ AYINTAB' adı eserin tanıtımını geniş katılımlı basın toplantısında yaptı.

Tahmazoğlu, esnafla bir arada

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çarşı merkezinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Tahmazoğlu, yoldan geçen vatandaşlarla da sohbet etti.

HAYDİ ekmek büfelerinin sayısı 31'e yükseldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 21 noktasında hizmet veren Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri'nin (HAYDİ) sayısı, üretim marjında meydana gelen artışa paralel olarak 31'e yükseltildi.

Kılıçdaroğlu: '5'li çete benimle görüşmek için aracı yolluyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5'li çetenin kendisiyle görüşmek için aracı yolladığını ifade ederek, çetelerle görüşmeyeceğini belirtti.

Ülkü Ocaklarından Başkan Doğru'ya ziyaret

Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı İbrahim Hakan Demirkan, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru'yu makamında ziyaret etti.

Adalet Bakanı Bozdağ: “(Başörtüsü teklifi) Muhtemeldir ki önümüzdeki hafta TBMM’nin gündemine gelecektir’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsüne ilişkin Anayasa teklifiyle ilgili, 'Muhtemeldir ki önümüzdeki hafta bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisimizin gündemine gelecektir' dedi.

Bakan Karaismailoğlu: “Cumhuriyetimizin 100. yılında tünel uzunluğumuzu 720 kilometreye ulaştıracağız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Cumhuriyetimizin 100. yılında tünel uzunluğumuzu 720 kilometreye ulaştıracağız' dedi.

Şehitkamil'deki meslek lisesi öğrencilerine nakdi destek

Vali Gül: 'Allah, başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'ndan razı olsun'

Adalet Bakanı Bozdağ: "İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı gerçekleştiren terörist yakalandı, teröriste yardım edenlere ve teröristin temasta bulunduğu kişilere bir bir ulaşıldı. Şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı ifadelerini kullandı.

Toplam 843 haber.