Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Şehir içi ulaşım kartlarında yeni dönem başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'de bir ilke imza atılarak şehir içi toplu ulaşımda kullanılan Gaziantep Kart'taki tüm özelliklerin temassız banka veya kredi kartlarına aktarılacağını, ulaşım için ayrı bir kart taşıma ve bakiye dolum ihtiyacının son bulacağını söyledi.

Şahinbey'de temizlik seferberliği

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir Şahinbey için 7 gün 24 saat çalışıyor. Şahinbey Belediyesi caddeler, sokaklar, mahalle araları, parklar, semt pazarları ve kamu kuruluşlarına temizlik konularında destek vermeye devam ediyor.

Tanrıöver güven tazeledi

Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 4. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Halil İbrahim Tanrıöver güven tazeledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Toprak'tan Araban'a ziyaret

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak Araban ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Doğru, Araban AK Parti İlçe Teşkilatı, ilçe esnafı, STK temsilcileri, AK Parti Araban eski ilçe başkanlarını ziyaret etti.

AK Partili Genel Başkan Yardımcısı Şen'den muhalefete erken seçim tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' toplantısına katıldı. Muhalefetin erken seçim açıklamalarına tepki gösteren Şen, 6'lı masanın Biden masası olduğunu ifade etti.

Şehitkamil'den budamadan elde edilen odunlar dar gelirli ailelerle yakacak olarak dağıtıldı

Şehitkamil Belediyesi, dar gelirli ailelerin kış aylarında yakacaklarını temin etme noktasında uyguladığı örnek çalışmayı sürdürüyor. Şehitkamil ilçesi sınırları içinde yer alan yeşillik alanlar, yol kenarları, park ve bahçelerde budaması yapılan ağaçlardan elde edilen odunlar, kış ayları öncesinde dağıtıldı.

Gülsan Holding'e vefa ödülü

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) tarafından, Gülsan Holding'e Türkiye'de halı sektörünün gelişmesine yönelik gerçekleştirdiği yatırımlar ve verdiği byük desteklerden dolayı Vefa ödülü verildi.

Şehitkamil'de gönül sobetleri

Şehitkmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıllıoğlu tarafından 'Şehitkmil'de Gönül Sohbetleri' programı başlatıldı. Programa katılan 200 vatandaş, Başkan Fadıloğlu ile yüz yüze görüşerek talep, öneri ve şikyetlerini dile geitirdi.

696 sayılı KHK dışında kalan 90 bin taşeron işçinin kamuya alınması için yapılan çalışma tamamlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Yaklaşık 1 milyon işçi kamuya geçti ama o günün şartlarında 90 bin işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya geçmesi için gerekli çalışmalarımızı tamamladık' dedi.

KKTC Başkonsolosu Demirel'den Rektör Özaydın'a ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet (KKTC) Başkonsolosu Fatma Demirel, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Fadıloğlu'ndan Gaziler Günü mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajında, 'Vatanımıza ve milli birliğimize kastedenlere karşı verdiğimiz mücadele ile nice destanlar yazan gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları olmuşlardır' ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 'Kılıçdaroğlu köstebek bürokratlarıyla kapkaç siyaseti yapıyor'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki göstererek, muhalefet liderinin hükümetteki 'köstebek bürokratlar' vasıtasıyla projeleri önceden öğrenerek kendi projesi gibi paylaştığını ve 'kapkaç' siyaseti' yaptığını söyledi. Bakan Bozdağ, iktidar umudunu Türkiye'nin felaketine bağlayan hastalıklı zihniyetlerin olduğunu da söylerken, İsveç ve Finlandiya'nın sözlerini tutmaması halinde NATO'ya giremeyeceğini açıkladı.

İnce'nin 'CHP işgal altında' açıklamasına Sarıgül'den sert tepki

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 'CHP işgal altındadır' açıklamasına sert tepki gösterdi.

Sarıgül'den 'HDP'ye bakanlık' açıklaması

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP'ye bakanlık verilebilir açıklaması yapan CHP'li Gürsel Tekin için 'Gürsel Tekin bir şey söylüyorsa altı boş değildir' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’dan KPSS’ye katılacak adaylara: "6 bin 725 ekip aracı, bin 949 motosikletli polis ekipleri yardım için hazır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılacak adayların mağduriyet yaşamamaları için o gün 6 bin 725 ekip aracı ve bin 949 motosikletli polisin adaylara yardıma hazır olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın asılsız ithamlarına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın asılsız ithamları ile ilgili, Yunanistan'ın günümüzde dahi kadın-çocuk ayırt etmeden çaresiz durumdaki göçmenleri ölüme terk ederek, insafsız eylemleriyle insanlığa karşı suç işlemeyi sürdürdüğüne tüm dünya tanıklık etmektedir açıklamasını yaptı.

Coğrafi işaretli 60 ürün için tescil teslim töreni düzenledi

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında tescillenen 100 coğrafi işaretli üründen 60'ının tescil belgelerinin teslimi için tören yapıldı.

Boğaziçi Bulvarı 2'nci etap yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şahinbey Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolaylaştırmak adına Boğaziçi Bulvarı 2'nci etap yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gaziantep'in 24 üncü kardeş şehri Braga oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Portekiz'in Braga Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. 24'üncü kardeş şehir olan Braga ile ekonomik, ticari ve kültürel açıdan ortak çalışma kararı alındı.

Toplam 843 haber.