Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

GTO Nisan Ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Depremde hasar gören tarihi kalenin restorasyonuna başlanıyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen şiddetli depremler sonrası hasar gören tarihi Gaziantep Kalesi'nin restorasyon süreci için ilk adımın atıldığını belirterek, '15 ila 20 Mayıs arasında ihale gerçekleştirip, Gaziantep Kalesi'nin yeniden ihyasını gerçekleştirme sürecini başlatacağız' dedi.

Yüzlerce çocuk şenlikte buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 'Önce Öğren Sonra Eğlen' projesi çerçevesinde gerçekleştirilen şenlikteki çocuklarla buluştu. Yüzlerce çocuğa etkinliklerde eşlik eden Başkan Fadıloğlu, 'Biz, Şehitkamil olarak büyük bir aileyiz. Amacımız; daha sağlıklı, daha zinde bir gençlik yetiştirebilmek. Amacımız; çocuklarımızın akademik başarılarının yanında sportif başarılarını da ön plana çıkarabilmek' dedi.

Ressam Leyla Afacan Kodaman, SANKO'da sergi açacak

Akademisyen ressam Leyla Afacan Kodaman, tuval üzerine akrilik ve yağlıboya tekniği ve kağıt üzerine akrilik boya ile çalışılan eserlerinden oluşan 11'inci kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Gaziantep'te çocuk şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

'Fotoğrafla Tek Yürek' uluslararası fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş, Gaziantep Valiliği, 9 Eylül Üniversitesi ve GAFSAD ortaklığında 'Fotoğrafla Tek Yürek' Uluslararası Fotoğraf Sergisi, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nde açıldı.

Konteyner kentte 23 Nisan coşkusu

Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından dün gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'nın desteğiyle, Gaziantep'in İslhiye ilçesindeki Konteyner Kentte çocuklarla kutlandı.

Sanko Sanat Galerisi'nde kadın temalı sergi

Ressam Güler Genç Erol'un, SANKO Sanat Galerisi'nde 7 Nisan 2023'te açtığı 12'nci kişisel resim sergisi devam ediyor.

Doğal Yaşam Parkı'nı bayramda 51 bin 500 kişi ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Doğal Yaşam Parkı, 3 günlük bayram tatilinde 51 bin 500 ziyaretçiyi ağırladı.

Şahinbey'de çocuklar 8 gün boyunca eğlenceye doyacak

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde 23-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 'Bi Dünya Kitap Bi Dünya Eğlence' çocuk şenliği ve kitap fuarı düzenlenen açılış töreni ile başladı.

'Şehre Tanıklığım- Gaziantep'in Son Yüzyılı' kitabını yayımladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin mahalleleri, hanları, hamamları, mutfak kültürü, esnaflık geleneği gibi son yüzyılı hakkında bilgi veren 'Şehre Tanıklığım-Gaziantep'in Son Yüz Yılı' adlı eseri okuyucuyla buluşturdu.

23 Nisan etkinlikleri yüzleri güldürdü

Şehitkamil Belediye Başkanlığı'nca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 'Geleneksel Spor Etkinlikleri' bu yıl da yüzlerce çocuğu oyun ve sporla buluşturdu. Birbirinden renkli aktivitelerle çocuklar gönüllerince eğlendi, uzun süre unutamayacakları hatıralar biriktirdiler.

Gaziantep'te depremzede çocuklar için bayram şenliği

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremlerin çocuklar üzerindeki etkisini azaltmak ve bayram sevincinin yaşatmak amacıyla bayram şenliği düzenleniyor.

Şahin, İslahiye ve Nurdağı'nda depremzedelerle bayramlaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı'nda ve bu ilçelere bağlı bazı köylerde vatandaşlarla bayramlaştı.

Gaziantep'ten bayram mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç yayımladıkları mesaj ile tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Zeugma Mozaik Müzesi depremden sonra ilk kez kapılarını açtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ziyarete kapatılan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yaklaşık iki buçuk aylık aranın ardından yeniden kapılarını açarak ziyaretçi kabulüne başladı.

Şehitkamil'deki tüm camiler bayram namazına hazır

Şehitkamil Belediyesi, Ramazan Bayramı sabahında kılınacak Bayram Namazı öncesinde ilçedeki tüm camilerin genel temizliklerini yaptı ve camilerin tamamını dezenfekte etti.

Başhekim Esen'den Ramazan Bayramı mesajı

Özel Hatem Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Esen, Ramazan Bayramı'nın bu yıl hüzünlü geçeceğini belirterek tüm İslam leminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kubba'dan Ramazan Bayramı mesajı

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba, Ramazan Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Toplam 1045 haber.