Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Öğrenciler sordu Gül ile Fadıloğlu yanıtladı

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kütüphanedeki öğrencilerle bir araya geldi. Gül, 'Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir seçim. 20 yılda çok önemli gelişmeler oldu. Çok güzel kazanımlar oldu. Daha da iyisini yapacağımız vaatlerimiz var. Neler yapacağımızı biliyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Sizlerin desteğiyle Recep Tayyip Erdoğan başımızda olmaya devam ettikçe daha da güzel çalışmalarla güzel bir gelecek olacak' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveninin göstergesidir' dedi.

Gaziantep iş dünyasından bayram kutlaması

Gaziantep'teki işadamı ve ihracatçılar yayımladıkları mesaj ile Ramazan Bayramı'nı kutladı

Zeugma Mozaik Müzesi kapılarını açıyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ziyarete kapatılan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yaklaşık iki buçuk aylık aranın ardından 20 Nisan'da yeniden ziyaretçi kabulüne başlayacak.

Şehitkamil'den bayram öncesi denetim

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak ve vatandaşın güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini artırarak sürdürüyor.

Gaziantep'te çiftçiye 11 milyon 500 bin adet fide dağıtıldı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Burç Esentepe Mahallesinde çiftçiye 11 milyon 500 bin adet fide dağıtımı yapıldı.

İçinde dünyaları barındıran lezzet: İçli köfte

Dünyanın en önemli lezzet duraklarından biri olan Gaziantep'ten gastronomiye adını altın harflerle yazdıran Antep içli köftesi ramazan ayında da sevenlerine lezzet şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Büyükşehir'den ara tatilde çocuklara kitap sürprizi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Sanat Merkezi, çocuk kütüphaneleri ve Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde okulların ara tatili için hazırlanan etkinliklere katılan çocuklara kitap hediye edilecek.

Tahmazoğlu, Kadir Gecesini kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Gazintep'te 85 yaşında Kur'an-ı Kerim öğrendiler

Gaziantep'te yaşayan 85 yaşındaki komşular Elif Kurt ve Hamide Bozgil, bu yaşlarına rağmen gittikleri sosyal tesisle Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

Ramazan Bayramı'na günler kala Gaziantep'teki baklavacılarda yoğunluk artarken, artan taleplere yetişmeye çalışan firmalar üretimi iki-üç katına çıkardı. Antepsan Baklava Ustası Mehmet Şahin, bayrama günler kala firmalarındaki günlük üretim kapasitesinin 800 kilograma kadar çıktığını ve siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Şahinbey'e bir cami daha

Şahinbey Belediyesi ve hayırsever Nişasta ailesi tarafından Mavikent Mahallesi'ne yapılan Mehmet İhsan Nişasta Cami'nin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.

Belpınar köy evleri örnek olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı İlçesi Belpınar'da yapımı süren yeni kalıcı köy tipi konutların tasarımıyla ve yürütülen çalışmalarıyla örnek olacağını söyledi.

Gaziantep'in Ramazan ayında da vazgeçilmeyen lezzeti 'lahmacun'

Gastronomi kenti Gaziantep'in asırlık lezzeti olan sarımsaklı lahmacun Ramazan ayında iftar sofralarını süslüyor

Geleneksel resim yarışması

Gaziantep'in yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel ödüllü resim yarışması düzenliyor.

Dülük antik kentinde çalışmalar hızlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla Dülük Antik Kenti'nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve duyurulması amacıyla yol haritası ve mevcut durum hakkında toplantı yapıldı.

Oyuncak bebeklerin yürek burkan hikayesi

1. Dünya Savaşı öncesindeki felaket çağı olarak nitelendirilen 1800-1900'lü yılların Almanya'sında yoksul ailelerin sattığı çocuk saçlarından yapılan oyuncak bebekler, Gaziantep'teki müzede sergileniyor. Vitrinlerde korunan ve her birinin ayrı hikayesi olan bebekler, görenleri duygulandırıyor

Doktor olmak isteyen öğrenciyi evinde ziyaret etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, doktor olmayı hedefleyen ve hedefini gerçekleştirmek için Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphanesinde çalışmalarını sürdüren Hatice Özoğlu'nu evinde ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte yavrularımızın hayatında artı bir değer oluşturmaktır' dedi.

14 binin üzerinde öğrenci parkurlarda doyasıya eğlendi

Şehitkamil Belediyesi, Önce Öğren Sonra Eğlen projesiyle 74 farklı kırsal mahallede 14 bini aşkın ilkokul öğrencisini geleneksel çocuk oyunları, sportif yetenek taramaları, eğlenceli yarışmalarla buluşturdu. Deprem afeti sonrasında yeniden startı verilen proje faaliyetlerinde, yararlanıcılara psikososyal destek de sağlandı.

Toplam 1045 haber.