Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bakan Özhaseki'den Şahinbey çarşısına tam not

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Şahinbey Belediyesi tarafından Adıyaman'da yapımı tamamlanarak esnafa teslim edilen Şahinbey Çarşıyı ziyaret etti.

Tabiat parkına hafta sonunda 40 bin kişi gitti

Muhteşem doğası ve manzarasıyla turistleri ve yöre halkının ilgisini gören Dülük Tabiat Parkı'nı bu hafta sonunda 40 bin kişi ziyaret etti. Rengarenk doğası, bol oksijeni ve serin havası nedeniyle Dülük Tabiat Parkı'na akın eden aileler, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmenin keyfini sürdü.

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti: Patlıcan kebabı

Gastronomi kenti Gaziantep'te patlıcan kebabı, yaz mevsiminin gelmesiyle ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetle sofraları süslemeye devam ediyor.

Gaziantep'in Surabaya şehri ile dostluğu gelişecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Endonezya'nın Surabaya şehri arasında 27 Nisan 2021'de imzalanan Kardeş Şehir Protokolü, iki şehir arasındaki ortak projeler ve etkinliklerle gelişiyor.

Gazianteplileri en çok kızdıran yemek: Yuvalama

Dünya mutfakları listesinde başta gelen Gaziantep mutfağının en çok sevilen ve en önemli yemeklerinden olan 'yuvalama', görünümü nedeniyle aynı zamanda en çok kızdıran yemek oluyor. Yöre halkının yuvalama yemeğine 'çorba' diyenlere verdiği tepki film sahnelerinde de yer alıyor.

Gaziantepli çocuklar kentlerini tanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteklediği Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Toplum Eğitim Derneği ortaklığında depremden etkilenen çocuklara yönelik hazırlanan 'Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı' yapıldı.

Büyük yarışmada ödüller sahibini buldu

Gaziantep Ticaret Odası koordinasyonunda çalışmalarını yürüten TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ve toplam 200 bin TL ödüllü 'Yeni Hayaller Girişimci Fikirler' girişimci iş fikirleri proje yarışmasında finale kalan birbirinden geliştirici ve inovatif 7 proje kıyasıya yarıştı.

Psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri Sanko Üniversitesi'nde buluştu

SANKO Üniversitesi Kariyer Günleri çerçevesinde düzenlenen Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen Buluşmalarının ikincisi gerçekleştirildi.

Gaziantep'in yemek kitaplarına uluslararası arenada 4 büyük ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür, İsveç'in Umea kentinde düzenlenen ve yemek kitaplarının Oscar'ı sayılan Gourmand World Cookbook Awards 2023'te 'Üzümün 40 Hli-Şire Yapma' ile 'Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri' adlı kitaplarıyla dört uluslararası ödülün sahibi oldu.

Öğrenciler, doğayı resmetti

Şehitkamil Sanat Merkezi öğrencilerine yönelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla doğada etkinlik düzenlendi. Çevre bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen programa katılan öğrenciler, doğa resimleri çizdiler.

Şahinbey'de geleneksel sporlar tesisi çalışmaları sürüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından YeşilVadi Millet Bahçesi içerisine yaptırılan Şahinbey Geleneksel Sporlar Tesisinin çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

Ünlü şefe İsveç'ten ödül

Dünya genelinde kitap oskarları olarak bilinen ve İsveç'te düzenlenen Gourmand World Cookbook Awards 2023'te, ünlü şef Tahir Tekin'in yazdığı Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri kitabı 2 ayrı kategoride ödül kazandı.

Gaziantep yemekleri ve kültürü temalı fotoğraf yarışmasında geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğinde gastronomi kenti Gaziantep'in yemeklerini fotoğraf ile belgelemek ve tanıtmak için 1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenleniyor.

Şehitkamil Sahnesi ve AGRO park projelerinde sona gelindi

Gaziantep'in, 'yaşanabilir kentler' sıralamasında yükselmesine önemli ölçüde etki edecek D.T. Şehitkamil Sahnesi ve AGRO Parkı; yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, her 2 projenin de kısa süre sonra hizmete açılacağı bilgisini verdi.

Kıtlık döneminde ortaya çıkan mıcırık aşı, Güneydoğu'nun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor

Kurtuluş mücadelesinin verildiği kıtlık dönemlerinde ortaya çıkan ve gastronomi kenti Gaziantep'in coğrafi işaretini aldığı mıcırık aşı, günümüzde yöre halkının vazgeçemediği, turistlerin ise unutamadığı lezzetler arasında yer alıyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Bir At Bir Murat' resim sergisi

Ressam Emine Özdemir, atları konu alan 'Bir At Bir Murat' temalı özgün baskı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Gençler geleceğin sanatçıları olma yolunda ilerliyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde faaliyet gösteren Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı verdiği eğitimlerle ve sunduğu imkanlarla öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarında yardımcı oluyor.

Bahar şenliklerinde kadın STK'ları bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Bahar Şenlikleri oluşumunda yapılan 'Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlü Kadınlarıyla Buluşma' programı Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

Ressam Özdemir SANKO Sanat Galerisinde sergi açacak

Ressam Emine Özdemir, SANKO Sanat Galerisi'nde 26 Mayıs Cuma günü atları konu alan 'Bir At Bir Murat' temalı özgün baskı resim sergisini açacak.

Toplam 1045 haber.