Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Tahmazoğlu Adıyamanlı depremzedelerle iftar açtı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi olan Ramazan ayında Adıyaman'da ki depremzedelerle birlikte iftar açtı.

Asrın felaketi sonrası ötücü kuşlara ilgi arttı

Geçmişten günümüze kadar gelen hayvanların depremi önceden hissettiği düşüncesi Kahramanmaraş merkezli depremde de gündeme geldi. Depremi önceden hissettiği ve çeşitli tepkiler vererek insanları uyardığı düşünülen muhabbet kuşlarına ilgi ve talep arttı.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği ramazan çalışmalarına başladı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda erkenden ramazan çalışmalarına başladı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen vatandaşlar için acil yardımları toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Yedi Başak, ramazan boyunca yapılacak olan fidye, fitre, kumanya, iftar sofraları gibi bağışlarınızın dünyada ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gönül köprüsü olmaya devam ediyor.

Gaziantep'te Ramazan sokakları kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhunun yaşaması ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların üzerindeki depremin etkilerinin azalması için şehir merkezi, Nurdağı ve İslahiye'de Ramazan Sokakları kurdu.

Yetim anneleri, afetzede çocuklar için üretiyorlar

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Yetim Koordinasyon Merkezi'nden yararlanan yetim anneleri, deprem afetinden etkilenen anneleri ve çocukları mutlu edecek armağanlar hazırlamayı sürdürüyorlar. Daha önce ürettikleri ürünleri afetzede ailelere ve çocuklara teslim eden yetim anneleri, yeni ürünler üretmek için yoğun mesai harcıyorlar.

Şahin, Burak ve Belkıs mahallelerindeki vatandaşların taleplerini dinledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil ilçesine bağlı Burak ve Belkıs mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Medıcal Point ulu çınarları unutmadı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Yaşlılar Haftası için yaşlılık ve sağlıkla ilgili farkındalığın artırılması maksadıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Moral Evini ziyaret etti.

Tahmazoğlu, ramazan ayını kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında Ramazan Ayı'nın tüm İslam alemi tarafından özlemle beklenen ay olduğunu ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir, geleneksel iftar sofralarını kuruyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'da geleneksel iftar sofralarını bu sene kent merkezinde 5 noktada ve Nurdağı ile İslahiye'ye kuracak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 200 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Şahinbey Belediyesi ramazan ayına hazır

Şahinbey Belediyesi paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi olan Ramazan ayında Adıyaman'da 5 bin, Şahinbey'de ise günlük 7 bin 500 kişiye toplamda ise 12 bin 500 kişiye iftar yemeği verecek.

Fadıloğlu, Ramazan ayı mesajı yayımladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan Ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 'Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, bin aydan daha hayırlı olan bu kadri yüce ayın tüm insanlığın kardeşlik ve barışına, esenlik ve hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum' ifadesine yer verdi.

Fadıloğlu'ndan yaşlılara saygı ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısyla 2 yaşlıyı evlerinde ziyaret etti. Fadıloğlu, 'Allah, büyüklerimizi hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin. Anne-baba duası alan, dede-nene duası alan hem bu dünyada hem de öbür dünyada iflah olur. Biz, bu yüzden her zaman büyüklerimizin duasına talibiz' dedi.

Tahmazoğlu sele kapılan Reşat Ayva'yı evinde ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi sonrası akıntıya kapılarak sel suları ile yaklaşık 2 kilometre sürüklenen Reşat Ayva'yı evinde ziyaret etti.

Gaziantep'te tarımsal alet ekipman parkı kuruluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye'de çiftçinin ekimde ihtiyaç duyduğu ve depremde enkaz altında kalan alet, ekipman ve traktör için Tarımsal Alet Ekipman Parkı kuruyor.

Şahinbey'den Şanlıurfa'ya destek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati'ye Şanlıurfa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Fadıloğlu'ndan, şehitliklere ve şehit ailelerine ziyaret

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü oluşumunda şehitlikleri ve şehit ailelerini ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, şehit aileleriyle yakından ilgilendi.

Adıyaman'daki depremzede çocuklar için oyun alanları oluşturuluyor

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Adıyaman'daki depremzede çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunmak, moral ve motivasyonlarını güçlendirmek için oyun alanları oluşturuyor.

Köylerde yaşayan depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin köylerinde vatandaşlara gıda ürünleri ve hijyen malzemesi dağıtımına devam ediyor.

Vefa ekiplerine dualı teşekkür

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren Vefa Ekibi, yaşanan deprem afetinin ardından evlerine dönen yaşlıların ev temizliğini ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Evi temizlenen 85 yaşındaki Gülcan Öcalan, verilen hizmet nedeniyle dua ederek, teşekkür etti.

Toplam 1045 haber.