Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Regaip Kandilinde 10 bin kişilik tatlı ikramı yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), üç ayların müjdeleyicisi Regaip Kandili dolayısıyla camilerde vatandaşlara 10 bin kişilik tatlı ikramında bulundu.

Hasat mevsiminin en güzel fotoğraf kareleri ödüllendirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından geleneksel hale getirilen 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahipleri ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Şahinbey'de çocuk şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilerin yarıyıl tatilini daha verimli ve eğlenceli hale getirmek amacıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Ressam Onur Arıkan SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Araftaki An-lar' temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Düztepe'ye ve Çamlıca'ya yeni yol

Şahinbey Belediyesi şehrin trafiğini rahatlatmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Şahin'den Gaziantep Et Borsası ve Et Hali'ne ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Başkanı Fatma Şahin, GBB ile Gaziantep Ticaret Borsası iş birliğinde yakın zamanda hizmete başlayan Et Hali ve Et Borsası'nın çalışmalarını görmek amacıyla teknik ekibi ile birlikte ziyarette bulundu.

SANKO Sanat Galerisi'ndeki 'dinginlik' temalı resim sergisi

Ressam Ziver Kaplan'ın akrilik tekniklerle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Dinginlik' temalı kişisel resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde devam ediyor.

Şahin, çocuklarla hikaye dinleyip, şarkı söyledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarıyıl tatiline giren çocuklarla, GASMEK Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Eğitim ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi.

Sınavı geçen 151 öğrenci kutsal topraklara uğurlandı

Gaziantep'te düzenlenen Umre ödüllü sınavda dereceye giren 151 öğrenci umreye uğurlandı.

Fadıloğlu, ailelerin sorunlarına ortak oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gerçekleştirdiği ev ziyaretleri oluşumunda Emek ve Hasırcıoğlu Mahallesi'nde ikamet eden 3 aileye misafir oldu. Ailelerin sorunlarına ortak olan Başkan Fadıloğlu, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Karneyi alan hayvanat bahçesine koştu

Türkiye genelinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle yurt genelinde milyonlarca öğrenci yaklaşık 15 gün sürecek ara tatiline çıkarken, çocukların tatilin ilk günlerinde hayvanat bahçesine akın etti.

Çocuklar yorgunluğunu yarıyıl tatilinde eğlenerek atacak

Karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren çocuklar, yarıyıl tatilinde Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Çocuk Şenliği Programı oluşumunda dönemin yorgunluğunu atıyorlar.

Bebekler emekledi, anneler heyecanlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gazi Yarı Maratonu'nu çerçevesinde ilk kez gerçekleşen Baby Run (bebekler emekleme yarışması) bugün Primemall Alışveriş Merkezi'nde yapıldı.

Gençler, genç kahraman Mehmet Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geleneksel Spor Etkinliklerinde farklı branşlarda dereceye giren 201 sporcu öğrenciye, ödüllerini düzenlenen törende Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu takdim etti.

GSO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Fadıloğlu ile Koçer, esnafı projeleri inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirerek, Şehitkamil'deki yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Kuzeyşehir Ünite Merkezi'ndeki incelemelerinin ardından konuşan Milletvekili Koçer, 'Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu ve yeni hizmete açacağı faaliyetleri yerinde inceledik. Pazar yeri, kütüphane, bay-bayan taziye evi, kurs merkezi, ticari dükkanlar gibi çok önemli eksiklikleri tamamlayan önemli bir eser olmuş. Ben bu konuda Başkanımızı tebrik ediyorum' dedi.

Gaziantep Şehir tiyatrosu 'Beşinci mevsim efsanesi oyunuyla perde açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Beşinci Mevsim Efsanesi' adlı oyunla perde açtı.

En iyi yemek sıralamasına gastronomi kentinden tepki

Hırvatistan merkezli Taste Atlas (Lezzet Atlası) sitesinin 2022 yılında açıkladığı dünyanın en iyi geleneksel yemekleri listesine Erzurum'un cağ kebabının 9. sıradan, Gaziantep'in Ali Nazik'in ise 45. sıradan girmesine, Gaziantepli kebapçılar tepki gösterdi.

Süper Film Ambalaj'a WorldStar yarışmasından ödül

SANKO Holding'in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Ar-Ge çalışmaları sonucu deniz yosunlarından geliştirdiği SUPEX 2011 ALG BOPP filmi (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film), Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve sektörün en prestijli yarışması olan WorldStar Ödülleri'nde 'Ambalaj Malzemeleri ve Bileşenleri' (Packaging Materials and Components) kategorisinde ödüle değer görüldü.

Toplam 1039 haber.