Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantepli kadınlardan hummalı 'yuvalama' hazırlığı

Gaziantep'te, kadınlar yöreye özgü yaptıkları ve yüzyıllardır sadece Ramazan Bayramında tüketilen tescilli lezzetleri arasında yer alan 'yuvalama' için hummalı şekilde çalışıyor.

D.T. Şehitkamil Sahnesi'nde geri sayım başladı

D.T. Şehitkamil Sahnesi'nin yapımında sona gelindiğini duyuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Gaziantep'in kültür ve sanat hayatında yeni bir ufuk açacak olan D.T. Şehitkamil Sahnesi'ndeyiz. Bu projeyi artık bitirme noktasına getirdik. Bu konuda büyük emekler verildi. Gaziantep'e yakışır bir eser oldu ' dedi.

Ressam Güler Genç Erol SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açtı

Ressam Güler Genç Erol, tuval üzerine akrilik boya tekniğini kullanarak hazırladığı soyut figüratif tarzı eserlerinden oluşan 12'nci kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Geleneksel Türk gölge oyunuyla depremzede çocukları eğlendiriyorlar

Geleneksel Türk gölge oyunu ustası Suat Veral ile Türkiye'nin ilk kadın Karagöz sanatçısı Merve İlken, deprem bölgesi Gaziantep'te çocuklar için Hacivat-Karagöz oyununu sahneliyor.

UNESCO listesindeki Yesemek, GaziKültür yayınlarında yer aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazi Kültür A.Ş. tarafından Yesemek Heykel Atölyesi çerçevesinde farklı dönemlere ve bölgelere ait heykel sanatı ve üretimi ile taş ocakları konularını ele alan Eski Yakın Doğu'da Taş Ocakları, Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek'in Yeri adlı kitabı yayımlandı.

Gaziantep'teki 300 yıllık oyuncak tavşan ilgi görüyor

Tarihi binlerce oyuncağın yer aldığı Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde sergilenen ve Orta Asya'da yapıldığı tahmin edilen 300 yıllık tahta oyuncak tavşan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir, deprem müzesi için çalışmalara başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem afetinin meydana getirdiği yıkımı tüm gerçekliğiyle yansıtacak, depremin unutulmaması ve tedbirlerin önemini aktaracak Deprem Müzesi için çalışmalara başladı.

Ressam Erol, SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Güler Genç Erol, tuval üzerine akrilik boya tekniğini kullanarak hazırladığı soyut figüratif tarzı eserlerinden oluşan kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Ağır hasarlı caminin minaresi kontrollü olarak yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Yavuzeli Merkez Cami'nin minaresi kontrollü olarak yıkıldı.

Depremin vurduğu Gaziantep'te turist yoğunluğu sevinci

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep'e yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. Yerli ve yabancı turistler tarihi çarşı ve mekanları gezdi. Deprem nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf ise turistlerin gelmesiyle umutlarının arttığını ve sevindiklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesi'nin dev projesi tüm hızıyla sürüyor

Şahinbey Belediyesi şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan tünel projesi çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Gaziantep'te 600 yıllık tarihi hamam depreme meydan okudu

Gaziantep'te 600 yıllık tarihi hamam asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlere rağmen sapa sağlam ayakta kaldı. Hiçbir hasar almayan hamam, depremden sonra da insanların ilk sığındığı ve güvende hissettiği yer oldu.

Fadıloğlu, Öznur'un talebini karşılama sözü verdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hipertrigliseridemi hastası 18 yaşındaki Öznur Demircan'ın kondisyon bisikleti talebini en kısa süre içerisinde karşılama sözü verdi.

Gaziantep Büyükşehir'in Haydi büfeleri, şarküteri ürünlerinin satışına başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde vatandaşların daha uygun fiyata ekmek alması için kurulan Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri (HAYDİ) şarküteri ürünlerinin satışına başladı.

Fadıloğlu, bu Ramazan ayı'nda da geleneğini bozmuyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, her Ramazan Ayı'nda yaptığı gibi bu Ramazan Ayı'nda da iftar öncesi aile ziyaretleri ve sokak sohbetleri yapıyor. Vatandaşın sorunlarını birinci ağızdan dinleyen Başkan Fadıloğlu, talepleri de not aldı.

Fadıloğlu, gençlerle 'bilinçli genç olmak' üzerine konuştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kütüphanesi'ndeki gençlerle Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın 'Bilinçli Genç Olmak' isimli eseri üzerine konuştu ve kütüphanedeki öğrencilerle sergi açtı.

Bir mağaradan 24 ülkeye yolculuk

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Oyuncak ve Çocuk Müzesi'nin altında tesadüfen bulunup restorasyonu yapılan mağarada, 24 ülkeye ait geleneksel çocuk kıyafetleri sergileniyor. Oyuncak müzesinde yer alan mağara ziyaretçilerini küçük bir dünya turuna çıkarırken müzede 24 ülkenin bayrakları ile yöresel ve mimari eserleri yer alıyor.

Depremzedelerin yüzleri Hacivat ve Karagöz oyunuyla gülüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde depremden etkilenen ilçelere kurulan Ramazan sokağında Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterileri düzenliyor. Depremzedelerin yüzleri Hacivat ve Karagöz oyunuyla bir nebze de olsa gülüyor.

MSM'nin şefleri, depremzede çocuklar oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mutfak Sanatları Merkezi'nin (MSM) bugünkü şefleri Masal Parkı çadır kentinde konaklayan depremzede çocuklar oldu.

Toplam 1045 haber.