Sağlık

Sağlık Haberleri

Gaziantep'te nöbetçi eczaneler

Gaziantep'te 13 Ekim 2022 günü nöbetçi eczaneler listesi.

Meme kanseri teşhisinde mamografi hayati öneme sahip

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Canan Özkılıç, meme kanserinin erken tanısında ultrasonografi ve mamografinin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Cilt lekeleri uzman ellerde şifa buluyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hizmete açılan Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitesi yurt içi ve yurtdışından birçok hastaya şifa oluyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, cilt lekelerinin başarıyla uygulacak yöntemlerle tedavi edilebildiğini ifade etti.

GAÜN Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kan Alma Birimi açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kan Alma Birimi açıldı.

Cilt lekelerinde tedavi yorucu oluyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hizmete açılan Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitesi yurt içi ve yurtdışından birçok hastaya şifa oluyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, cilt lekelerinde tedavi sürecinin yorucu olduğunu ifade etti.

SANKO'da 'Adolesan İdiopatik Skolyoz'' kursu

Spinal Deformite Düzeltme Manevraları Kursu'nun 5'inci ayağı olan 'Adolesan İdiopatik Skolyoz Kursu', SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde düzenlendi.

Haftalık Covid-19 tablosu yayımlandı

​Sağlık Bakanlığı, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınında güncel gelişmeleri duyurdu.

Fırçalanmayan dişler damar tıkanıklığına neden oluyor

Kalp sağlığını korumak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Hamza Duygu, diş etlerindeki iltihabın damar duvarlarında da iltihaba neden olduğunu ve bunun da ilerleyen dönemlerde damar tıkanıklığına yol açabileceği uyarısında bulundu.

ANKA'da anne sütünün önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla, bebeklerin en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla anne sütü ve emzirme hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Çocuk romatolojisi Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk yan dal branşlarından olan ve hizmetleriyle öne çıkan Çocuk Romatolojisi Kliniği Gaziantep ve bölge halkına şifa dağıtıyor.

Gaün'de böbrek nakli kongresi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi ve Böbrek Nakli ve Hastalıkları Derneği iş birliğinde hazırlanan 1. Böbrek Naklinde Yenilikçi Uygulamalar Kongresi GAÜN Mvera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde emzirme haftası etkinliği

'Bebek Dostu Hastane' unvanına sahip SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası çerçevesinde bilgilendirme yapmak ve anne sütünün önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu.

Gaziantep'te ozon tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, ozon tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Kurdeşen'de tedavi mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, kurdeşen olarak da bilinen ürtiker hastalığının tedavisi mümkün olduğunu belirterek, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Göz problemleri okul başarısını etkiliyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Hakim, göz probleminin çocuğun gelişimini, okul başarısını ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirterek, görme kusurlarının erken teşhisinin tedaviye daha hızlı cevap vermesi nedeniyle çok önemli olduğunu ifade etti.

Psikiyatri Uzmanı Dönmezler, SANKO'da

Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Dönmezler, SANKO Üniversitesi Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Gaziantep'te nöbetçi eczaneler

Gaziantep'te 27 Eylül 2022 Salı günü nöbetçi eczaneler listesi.

Sağlık için doğada buluştu

Şehitkamil Belediyesi tarafından Avrupa Spor Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen 'Doğa Yürüyüşü' programına yüzlerce kişi katıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Bizim amacımız, burada bir farkındalık oluşturmak. Bizleri yalnız bırakmadığınız için, bu farkındalığa destek verdiğiniz için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Böbrek taşı tedavisinde thulium fiber teknolojisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi. Yeni teknolojilerle sağlıkta referans merkezi konumuna gelen hastanede böbrek taşı tedavisinde Thulium Fiber Lazer Cihazı kullanılmaya başlandı.

Toplam 864 haber.