Sağlık

Sağlık Haberleri

İşlev görmeyen böbreği başarılı ameliyat ile alındı

Karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama ve tansiyon yüksekliği gibi şikayetlerle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne başvuran hastanın muayene bulguları neticesinde böbreğinin işlev göremez hale geldiği tespit edildi. Hasta için hayati tehlike oluşturan böbrek, gerçekleştirilen Laparoskopik Nefrektomi (Kapalı Böbrek Ameliyatı) ile alındı.

Kanser tedavisinde radyonuklid ile nokta atışı çözümler

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nükleer Tıp Ünitesi, Radyonüklid Tedavi Biriminde Teranostikler ile Yeni Tedavi Yaklaşımları yurt içi ve yurt dışından gelen hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı yeniden başladı

Gaziantep'te yapımına uzun yıllar önce başlanan 1875 yataklı Şehir Hastanesi Rönesans İnşaatın devir almasıyla yeniden başladı.

Mevsim geçişinde solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Sarsu, solunum yolu enfeksiyonlarının sonbaharda en sık görülen enfeksiyonlar olduğunu söyledi.

Gaziantep'te nöbetçi eczaneler

Gaziantep'te 21 Eylül 2022 Çarşamba günü nöbetçi eczaneler listesi.

Çocuklarda inmemiş testis tedavisi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Zeki Karakuş, zamanında doğan her yüz çocuktan birinde, erken doğan her yüz çocuktan ise 5-6'sında inmemiş testis görüldüğünü söyledi.

Dr. Şan Medıcal Poınt Gaziantep'te

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Sibel Şan Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Hem kilo verdi hem de sağlığına kavuştu

İstanbul'da yaşayan fazla kiloları, diyabet ve bunlara bağlı sağlık sorunları yaşayan 46 yaşındaki Fatih Mehmet Şahin, ANKA hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Dr. Ender Saraç şifalı gıdaların sırrını GastroAntep'te açıkladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nde (GastroAntep) Dr. Ender Saraç, gazi şehrin hastalıklara karşı koruyucu ve şifa veren Antep fıstığı, zahter, menengiç gibi yöreye has ürünlerinin sırrını açıkladı.

Sedyeyle geldi yürüyerek taburcu oldu

bacakta şiddetli ağrı, uyuşukluk ve güçsüzlük şikayeti ile Gaziantep NCR International Hospital'a başvuran Ahmet Yurdabakan isimli hasta yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Yavuzer Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi sağlık alanında gerçekleştirdiği önemli yatırımları ve uzman kadrosu ile gücüne güç katmaya devam ediyor.

15 Eylül dünya lenfoma farkındalık günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Hematoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, lenfomanın (lenf kanseri), vücudun virüs ve bakterilere karşı savunma sistemini oluşturan lenfositlerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluştuğunu söyledi.

Sağlık-Sen seçimlerine yapılan itiraz reddedildi

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi'nin delege seçimlerinin iptaline yönelik yapılan itirazlar mahkeme tarafından reddedildi.

Diyabet hastalarının şifa umudu: Yemeni

Gaziantep'te üretilen ve 700 yıllık bir geçmişi bulunan yemeniler, özellikle diyabet hastaları, ayak yanması ve kokusu olan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Çikolata fabrikası çalışanlarına ilk yardım eğitimi

10 Eylül Dünya İlk Yardım Günü sebebiyle Medical Point Gaziantep Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Polat Durukan, organize sanayide yer alan bir çikolata firmasının yöneticilerine ve çalışanlarına ilk yardım eğitimi gerçekleştirdi.

By-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Kalp damar tıkanıklığı hastalığı nedeniyle birçok merkezde açık kalp ameliyatı önerilen 45 yaşındaki Halil Demiryay, Liv Hospital Gaziantep'te başarılı bir uygulanan kapalı by-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Varisten kapalı yöntem cerrahi ile kurtuldu

Gaziantep'te 27 yaşındaki hasta, bacaklarında ağrı ve şişliğe neden olan varisten, ANKA Hastanesinde gerçekleştirilen kapalı yöntem ameliyatla kurtularak sağlığına kavuştu.

SMA'lı bebek için doktora 40 milyon TL tazminat

Adana'da SMA hastası olarak doğan bebek için bir doktora 40 milyon TL'lik tazminat davası açıldı. Rekor sevideki tazminat talebi hekimlerin tepkisine neden oldu.

Gaziantep'te Deneysel Hematoloji Kongresi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Hematoloji Bölümünden Pof. Dr. Mehmet Yılmaz, 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi'nin Bilimsel Sekreteryası görevini üstlendi.

Toplam 881 haber.