Sağlık

Sağlık Haberleri

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler

11.08.2022 Tarihli Nöbetçi Eczaneler Listesi

Bakan Koca’dan Gaziantep OSB Hastanesi’ne onay

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Cıncıkcı, Hüseyin Ulutaş, Özgür Özdağlı, İbrahim Gümüşoğlu, Savaş Mahsereci ve Bölge Müdürü M. Özer Özcan'dan oluşan OSB Heyeti, Ankara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelerek OSB'ye yapılacak hastane ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

GAÜN’de sağlıkta dev adımlar atılıyor!

Gaziantep'in ve bölgenin sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık alanında birçok yeniliğe imza atıyor.

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler

10.08.2022 Tarihli Nöbetçi Eczaneler Listesi

Maymun çiçeği 6 kıtaya yayıldı

Koronavirüs salgınından sonra dünya maymun çiçeği hastalığıyla karşı karşıya kalırken, toplam vaka sayısı 24 bin 381 olarak kaydedildi. Türkiye'de de şu ana kadar toplam 5 vakaya rastlanırken, medyada maymun çiçeği virüsü ile ilgili 49 bin 680 haber yer aldı.

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında kritik gelişme!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgenin sağlık üssü olmayı hedefleyen Gaziantep'e bu anlamda güç katacak Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatının kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler

29.07.2022 Tarihli Nöbetçi Eczaneler Listesi

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler

28.07.2022 Tarihli Nöbetçi Eczaneler Listesi

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi’nde Başkan Arayıcı güven tazeledi

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi'nin 6.Olağan Genel Kurulunda, iki listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Mehmet Ali Arayıcı, oyların büyük çoğunluğunu alarak 6. kez şube başkanlığına seçildi.

Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de 11-17 Temmuz haftasında 226 bin 532 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, 96 kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Gaziantep Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan bir ilk!

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından kentte ve bölgede ilk kez Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Yönetici Eğitimi düzenlendi.

Sağlık Bakanı Koca: "Vaka sayısı 40 katına, hastane yükü 3 katına çıktı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz dedi.

Vaka sayılarında 3 kat artış var

Korona virüs döneminde binlerce hasta bakan Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, Türkiye'de geçen yıl bugünlerde 5 bin civarında olan vaka sayısının bugünlerde 3 katı arttığını ve 15 binlere dayandığını söyledi.

Her hafta farklı bir doktor görev yapacak

Kadın doğum uzmanı bulunmayan Gaziantep'in Araban ilçesinde doktor ihtiyacı, Gaziantep il merkezinden her hafta görevlendirilen ayrı doktor ile giderildi.

Nijeryalı hasta şifayı Gaziantep’te buldu

Uzun süredir obeziteyle mücadele eden Nijeryalı Nafısa Babba, 7 bin kilometre kat ederek tedavi için Türkiye’ye geldi. Tedavi için Gaziantep’teki Özel Defa Life Hastanesini tercih eden Nijeryalı kadın hastanede geçirdiği tüp mide ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Gaziantep Şehir Hastanesi için devreye Cumhurbaşkanı girdi

Sağlık Bakanlığının Gaziantep'teki yatırımlarıyla ilgili son durumu paylaşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, yapımı yaklaşık 10 yıldır süren Gaziantep Şehir Hastanesinin inşaatı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiğini belirterek inşaattaki tıkanıklığın en kısa sürede aşılmasını beklediklerini söyledi.

Sağlıkçılar yarın iş bırakıyor!

Gaziantep-Kilis Tabip Odası’ndan basın açıklaması çağrısı

“Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri” düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Deneysel Hematoloji Derneği iş birliği ile 'Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri' düzenlendi.

Gaziantep'te Nöbetçi Eczaneler

30.05.2022 Tarihli Nöbetçi Eczaneler Listesi

Toplam 881 haber.