Sağlık

Sağlık Haberleri

Omurga cerrahisinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Zileli, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

Omurga cerrahisinin Türkiye'deki önemli isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Zileli, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde hasta kabulüne başladı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden Kanser Haftası etkinliği

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Kanser Haftası etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte hastalara kanser hakkında bilgi içeren broşürler dağıtıldı.

Depremde omurgası kırılan hasta sağlığına kavuştu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremde düşerek omurgası kırılan 60 yaşındaki Mahire Duran Özel Hatem Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Prof. Dr. Maralcan: 'Birçok kanser türünde en önemli tedavi başarı stratejisi erken tanıdır'

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göktürk Maralcan, birçok kanser türünde bilinen en önemli tedavi başarı stratejisinin 'erken tanı koyma stratejisi' olduğunu söyledi.

NATO'dan Gaziantep'e sahra hastanesi

NATO, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde sahra hastanesi kurulumuna başladı.

Prof. Dr. Büyükhatipoğlu'ndan kanserden korunma tavsiyeleri

Medical Point Gaziantep Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu, 1-7 Mart Ulusal Kanser Haftası sebebiyle kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadıyla bilgilendirmede bulundu.

Kronik böbrek hastalarına oruç tavsiyeleri

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet Büyükbakkal, Ramazan ayında kronik böbrek hastalarının polikliniklere gelerek oruç tutmak ve iftar, sahur gibi özel anları aileleri ile birlikte geçirmek için hekimlere danışmak maksadıyla başvurduğunu belirtti.

Diyetisyen Sena Çelebi'den terletmeyen egzersiz önerisi

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Diyetisyen Sena Çelebi, Ramazan ayında su tüketimi ve egzersiz yapmanın önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

1-7 Nisan Kanser Haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji / Hematoloji Bölümü Fizyoterapisti Mürşide Mantar, kanserden korunmada ve kanser tedavisinde egzersiz ve fiziksel aktivitenin önemli olduğunu söyledi.

Enkazdan çıkartılan depremzede 54 günlük yaşam mücadelesini kazandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazda kalan ve 54 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki Gülçem Adam, doktorlar ve sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı.

Kalp hastalarına oruç uyarısı

Gaziantep Özel Anka Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Utkan Sevük, kalp hastalarının ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmamaları için doktor kontrolünde oruç tutmaları uyarısında bulundu.

GİBTÜ'nün Sağlık ordusundan depremzedelere sağlık taraması

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesindeki doktorlar, depremzedelerin tedavisi için sahada. Doktor ve hemşireler deprem bölgesindeki çadır kentleri, köyleri, ev ev gezip sağlık taraması yapıyor. Nurdağı ve İslahiye'deki bütün çadırları ve evleri dolaşan doktorlar, kronik hastalığı ile aşısı eksik olanları tespit ediyor, gebelik tespiti yapıyor ve depremzedelerin ilaca erişimini sağlıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Taşkıran, oruç ve faydaları hakkında bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi İç Hastalıkları ve Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran, Ramazan orucu ve faydaları ile açlık (fasting) kavramı hakkında bilimsel veriler eşliğinde açıklamalarda bulundu.

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, '755 Pulse' adını verdiği cihaz için 'Dermatoloji alanında Türkiye'nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum' dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı'nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi'nde tanıtılacak.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde yetişkin kemik iliği nakil ünitesi hizmete açıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları / Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Salih Sertaç Durusoy öncülüğünde, Yetişkin Kemik İliği Nakil Ünitesi hizmete açıldı.

Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri

SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak, Ramazan ayında sağlıklı oruç tutabilmek için beslenme düzenine her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan'da dengeli beslenme uyarısı

Ramazan'da gün boyu aç kalmanın metabolizma hızını yavaşlatarak alınan besinlerin yağ haline gelmesini kolaylaştırdığına dikkat çeken Gaziantep ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, bu durumun kilo artışı ile birlikte sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyardı.

Medical Point hastanesi 12 down sendromlu çocuğun muayenelerini ücretsiz yaptı

Medical Point Gaziantep Hastanesi 'Gülmek En Çok Size Yakışıyor' sloganı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı 'Glutensiz Bir Başka Kafe' ile 'Mutlu Kafe' çalışanlarından 12 down sendromlu çocuğun kulak, burun, boğaz ve dahiliye muayenelerini ücretsiz olarak gerçekleştirdi.

Uzmandan Ramazan Ayında beslenme önerileri

Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Aytaç Kılınç, ramazan ayı boyunca doğru beslenme konusunda önerilerde bulundu.

Toplam 842 haber.