Sağlık

Sağlık Haberleri

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, 'Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde hemşirelerimizin özverili çalışmaları ve her şartta görevlerinin başında olmaları sağlık camiası için bir gurur kaynağıdır' dedi.

10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi'nde 'Onkolojide İlaç Tasarımı' konusunda yaptığı sunumla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından 'En İyi Çalışma Ödülü'ne değer görüldü.

Yılın sağlık kahramanı ödülü

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen Engelsiz Ödül Töreninde 'Yılın Sağlık Kahramanı' ödülüne değer görüldü.

Gaziantep Şehir Hastanesi 15 Haziran'da hizmete giriyor

Gaziantep'te 638 bin metrekare inşaat alanı bulunan ve bin 875 yatak kapasitesi olan 7 farklı hastaneyi barındıran şehir hastanesinde sona gelindi. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hastanenin 15 Haziran'da açılacağını müjdeledi.

Azmi ve kararlılığıyla bağırsak kanserini yendi

Gaziantep'te yaşayan ve 3. evre bağırsak kanseri teşhisi konulan Tatlı ve Aşçı Ustası Songül Öztürk, 7-8 ay süren zorlu tedavi sürecinin ardından yeniden sağlığına kavuştu.

SANKO Üniversitesi'nde hemşirelik sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-II' konulu sempozyum düzenlenecek.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaptı.

Çocukluk çağında epilepsiye dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Nörolojisi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gül Demet Kaya Özçora, epilepsinin çocukluk çağında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olduğunu söyledi.

Hemşirelere Mardin gezisi

Depremde yüksek performans ve özverili bir şekilde çalışan Medical Point Gaziantep Hastanesi hemşireleri Mardin gezisiyle stres attı

Başarılı bypass cerrahisi ile hayata tutundu

Batman'dan Gaziantep'e gelen Mehmet Ekici'ye, göğüs ve nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu Gaziantep ANKA Hastanesi'nde, minimal invaziv yöntemi ile başarılı şekilde koroner bypass cerrahisi gerçekleştirildi.

8 Mayıs Dünya Talasemi Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bölümü'nden Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, talaseminin (Akdeniz Anemisi), genetik geçişli ancak erken tanı ile tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu söyledi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Şentürk ANKA' da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi uzman hekim kadrosuna dahil olan Psikiyatri Uzmanı Dr. Kadir Şentürk hasta kabulüne başladı.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Farındalık Günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde '5 Mayıs Dünya El Hijyeni Farkındalık Günü' nedeniyle stant açılarak el hijyeninin önemine dikkat çekildi.

Anne karnındaki bebeğe göbek kordonundan kan nakli yapıldı

Gebelik sırasında kan uyuşmazlığı ve kansızlık tespit edilen 25 haftalık bebeğe, Liv Hospital Gaziantep Perinatoloji (Riskli Gebelik)-Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde Doç. Dr. Tuncay Yüce tarafından anne karnında göbek kordonundan kan nakli yapıldı.

Tüp mide ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Obezite günümüzde giderek sıklığı artan bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyada erişkinlerinin yaklaşık üçte biri obez olarak hayatını devam ettirmektedir. Obezitenin sebep olduğu ek hastalıklar osteoartrit, uyku apnesi sendromu, kardiyak problemler olarak öne çıkmaktadır bu sebeple de obezite tedavi edilmesi gereken bir sağlık problemidir.

6 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit farkındalık günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı/Romatoloji Bölümünden Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, geçmeyen bel ağrısının iltihaplı bel ve kalça romatizmasının (Ankilozan Spondilit) habercisi olabileceğini söyledi.

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Turan Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları kliniği ve Çocuk yan dal branşları ile bölgede öne çıkmaya devam ediyor. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet İbrahim Turan hastanede hasta kabulüne başlamıştır.

Deprem korkusuna dikkat

Yaşam Koçu ve Biyoenejist Ebru Yazıcı, yaşanan deprem felaketlerinin insanlarda kaybetme korkusuna yol açtığını belirterek, Deprem korkusu insanların enerji bedeninde blokaj meydana getirdi dedi.

ANKA'da Laborantlar Günü kutlandı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi yöneticileri, hastanenin laboratuvar biriminde görev yapan teknikerlere çiçek vererek, Laborantlar Günü'nü kutladı

Toplam 864 haber.