Sağlık

Sağlık Haberleri

Doç. Dr. Soydinç, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Sağlığı alanında yaptığı yatırımlarla ve uzman hekimlerden kadrosuyla gücüne güç katmaya devam ediyor.

SANKO Üniversitesi Romatoloji Sempozyumu düzenleyecek

SANKO Üniversitesi tarafından SANKO Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek. Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık'ın başkanlık yapacağı sempozyuma Türkiye'de alanında seçkin 16 romatoloji uzmanı konuşmacı olarak katılacak.

Bahar aylarında alerjik astıma dikkat

Saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinitin ve alerjik astımın özellikle bahar aylarında çocuklar başta olmak üzere birçok insanı etkisi altına aldığına dikkat çeken Gaziantep ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, alınacak basit önlemlerle alerjilerin etkilerini en aza indirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Çocuklarda boy kısalığına dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Doğan, büyüme faktörünün bir çocuğu erişkinden ayıran en önemli özelliklerden biri olduğunu belirterek, boy kısalığında erken teşhisin önemine değindi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Spinal Günleri' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından 'Gaziantep Spinal Günleri' konulu bir toplantı düzenlendi. Gaziantep Divan Otel'de alanında uzman birçok konuşmacının katıldığı toplantıda omurga cerrahisi konusunda vaka sunumları yapıldı.

Hemşirelik Haftası Etkinliği

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde hastane yöneticileri hemşirelerle kahvaltıda buluştu.

Sanko Üniversitesi Hemşirelik Bölümüne akreditasyon belgesi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüne, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından akreditasyon belgesi verildi.

Üroloji Uzmanı Dr. Tümer, Sanko Üniversitesi Hastanesinde

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

AVM'de hipertansiyon standı

Medical Point Gaziantep Hastanesi, bir alışveriş merkezinde 'Dünya Hipertansiyon Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadı ile stant oluşturarak ziyaretçilerin tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.

Obezite kampında 600 kişi fazla kilolarından kurtuldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampı, 3 yıllık süre zarfında hizmet verdiği yaklaşık 600 danışanını, fazla kilolarından kurtararak, sağlığına kavuşturdu.

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Serçelik, hipertansiyonun her yaşta görülebildiğini belirterek, 'Çok yaygın görülen hipertansiyon, kalıcı sakatlık ve ölüm risklerine yol açabilen en önemli sağlık sorunlarından biridir ve erişkinlerin yüzde 20-25'inde görülür' dedi.

Mevsimsel geçiş ve biyolojik ritim

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım, biyolojik saatin, bedenin dünyadaki koşuşturmasına ayak uydurmasını sağlayan düzenleyici bir sistem olduğunu söyledi.

İnce bağırsağında tümör olan hasta Whipple ameliyatı ile hayata tutundu

Safra yolunun ince bağırsağa açıldığı ( Ampulla Vateri) yerde tümörü olan Osman Bilici, Liv Hospital Gaziantep'te gerçekleştirilen ve 4 saat süren zorlu Whipple ameliyatı ile hayata tutundu.

Medıcal Poınt'te akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ve uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.

Geçmişten günümüze hemşirelikte değerler sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-II' konulu sempozyum düzenlendi.

Oğlunun karaciğeri ile yeniden yaşama tutundu

Uzun yıllardır karaciğer hastası olan sekiz çocuk babası Fuat Toraman (58), 18 yaşındaki oğlunun karaciğerinden alınan parça ile yeniden hayata tutundu.

İdrar kaçıranlar için ameliyatsız çözüm: pelvik rehabilitasyon

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, Pelvik Rehabilitasyon ile idrar kaçırmanın önüne geçilebileceğine dikkat çekti. Pelvis hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Şeker, leğen kemiği, çatı kemiği ve kuyruk sokumunun birleşiminden oluşan alanın Pelvis olarak adlandırıldığını, bu alanın tabanında pelvik taban kasları bulunduğunu belirtti. Anüs, vajina ve üretra çıkışları bu yapının içerisinde yer aldığına vurgu yapan Uzm. Dr. Fatma Şeker,

ANKA'dan hemşirelere teşekkür

Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde, 12 Mayıs Hemşireler Günü kutlandı. Hemşirelerin insan yaşamına dokunduğu ve hayata değer kattığı her yerde olduğunu dile getiren Anka Hastanesi Hemşire Hizmetleri Koordinatörü Ayşe Koç, hastanede görevli hemşirelere teşekkür etti.

Dr. Öğr. Üyesi Toktamış Savaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Toktamış Savaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Toplam 864 haber.