Sağlık

Sağlık Haberleri

Canlı vericili karaciğer nakliyle yaşama yeniden tutundu

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO), başarılı karaciğer nakilleriyle de hastalara yaşam umudu olmaya devam ediyor.

Sıcak havada sivrisinek ısırıklarına dikkat

Uzmanlar, son dönemlerde yaşanan aşırı sıcaklarla birlikte sivrisinek ısırıklarının arttığını ve ısırıkların tehlikeli olarak nitelendirilecek hastalıklara yol açabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Almalı, SANKO Üniversitesi Hastanesinde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Duygu Alime Almalı, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'ni tercih etti

Giresun'da esnaflık yapan üç çocuk babası Yetiş Bayram, SANKO Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feragat Uygur'un gerçekleştirdiği başarılı kapalı (minimal) bypass ameliyatıyla şifa buldu.

Medical Point Gaziantep Merkez Laboratuvarı ikinci kez akredite edildi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Merkez Laboratuvarı, TÜRKAK'tan Akredite Türkiye'nin tek özel hastane laboratuvarı olma unvanını koruyarak Biyokimya alanındaki başarısını sürdürdü.

Vatandaşlara aşırı sıcak uyarısı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Başhekimi Dr. Fırat Dalgıçer, artış gösteren hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Yaz mevsiminde sağlıklı cilt için güneşten korunma önerileri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, 'Uzun süre güneşe maruz kalmanın, deri kanserlerinin oluşumuna ve deri yaşlanmasına neden olduğunu söyledi.

Dr. Tümer: 'İdrarda kanama, ürolojik açıdan kanser belirtisi olabilir'

SANKO Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.

Sıcak yaz günlerinde beslenmeye dikkat

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Ustaoğlu, 'Sıcak yaz günlerinde beslenme alışkanlıklarımızda alacağımız önlemler ile ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebiliriz' dedi.

Obezite cerrahisi ile ilaçlardan kurtularak sağlığına kavuştu

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi hekimleri Doç. Dr. Mesut Gül, Doç. Dr. Ersin Borazan ve Op. Dr. Mehmet Ali Melik tarafından tüp mide ameliyatı gerçekleştirilen Enver Kırmızı sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

ANKA'da bir haftada 19 başarılı operasyon

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Metabolik Cerrahi Biriminde bir haftada 19 operasyona imza attı.

Dr. Karagözoğlu: 'Çocuklarda taş hastalıkları önemli'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Uzmanı Op. Dr. Akın Karagözoğlu, çocuklarda üriner sistem taş hastalığının ülkemizde sık görülen ve gittikçe sıklaşan bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.

14. Ulusal Pediatrik Hematoloji Kongresi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, Türkiye Pediatrik Hematoloji Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen 14. Ulusal Pediatrik Hematoloji Kongresinde 'En İyi Sözel Bildiri' ödülüne değer görüldü.

Dr. Çakır: 'Kızamıktan korunmada en etkili yöntem aşı yaptırmak'

Kızamık vakalarının artışına dikkat çeken Liv Hospital Gaziantep Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nden Uzm. Dr. Mert Çakır, 'Kızamıkta en koruyucu yöntem aşı olduğu için, kızamıktan korunabilmenin öncelikli yolu kızamık aşısı olmaktır. Bununla birlikte kişisel hijyen, kalabalık ortamlardan uzak durulması ve maske kullanımı alınabilecek önlemler arasında yer alır' dedi.

Tedavi edilmeyen varikosel kısırlığa neden olabilir

Özel Hatem Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkıran, erkek kısırlığının sık görülen sebeplerinden olan varikosel rahatsızlığının nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

16 bin kadına kanser taraması yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) 2016'da hizmete aldığı Mobil Mamografi Aracı ile yaklaşık 16 bin kişinin kanser taramasını yaptı.

13 yıl sonra sağlığına Gaziantep'te kavuştu

13 yıl önce farklı bir merkezde korener baypas cerrahisi geçiren Tayfun Hacıömeroğlu, Liv Hospital Gaziantep'te gerçekleştirilen kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Dr. Baylar'dan premenstrüel gerilim sendromu uyarısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sedat Baylar, adetten bir hafta veya on gün öncesinde görülen Premenstrüel Gerilim Sendromu hakkında bilgilendirdi.

Kızamık salgınına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları-Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı, son dönemde kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekti. Hastalıktan korunmak için aşılanmanın önemli olduğunu belirten Dr. Sivaslı, bu hastalığa karşı yüzde 99 oranında koruma sağlayan aşının çocukluk çağında yaptırılması gerektiğini dile getirdi.

Toplam 867 haber.