Sağlık

Sağlık Haberleri

Genel Cerrahi Uzm. Opr. Dr. Üstünsoy, SANKO'da

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosuna Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ali Bora Üstünsoy'u da dahil etti.

Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tatlı Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği ile birlikte çocuk yan dal branşları olan Çocuk Gastroenterolojisi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Ürolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Endokrinolojisi, Neonatoloji ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Mansur Tatlı hastanede hasta kabulüne başlamıştır.

Bayramda et tüketimine dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Diyetisyeni Özge Başkülekçi, Kurban Bayramı ve sonrasında sağlık sorunları yaşanmaması için et tüketimi konusunda aşırıya kaçılmaması uyarısında bulundu.

Pandemide ve depremde önemli rol üstlenen hastanenin kapasitesi arttırıldı

Gaziantep'te deprem ve pandemi süreçlerinde önemli rol üstlenen hastanelerden biri olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 20 yeni poliklinik hizmete girdi.

Çocuklar için tatil valizi hazırlama rehberi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, çocuklar için tatil valizi hazırlama konusunda önerilerde bulundu. Dr. Cilli, çocuklar için valize konulması gereken ilk eşyanın güneş kremi olması gerektiğine dikkat çekti.

30 yıllık bebek hasreti son buldu

Gaziantep'te yaşayan ve bebek sahibi olmak için yıllarca farklı şehirlerdeki merkezlerde tedavi gören çift, mutlu sona Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde ulaştı. Çocuk hasretini gideren çift, 30 yıl sonra kavuştukları Asel Yağmur bebeği kucağına aldı.

Şeker hastalığından hareketli yaşam ile korunun

Uzmanlar, yanlış beslenme ve hareketsizliğin yaygınlaşmasıyla birlikte halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin görülme sıklığı hızlı bir şekilde artış göstermeye başladığını belirterek, hastalıktan hareketli yaşam tarzı, spor ve doğru beslenme ile korunabileceğini ifade etti.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi sağlık alanında gerçekleştirdiği ataklarla son günlerde adından söz ettirmeye devam ediyor. Tüm branşlarda olduğu kadar özellikle de Üroloji alanındaki kadrosunu güçlendiren Medical Point Gaziantep Hastanesi kadrosuna Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut'u dahil ederek fark oluşturmaya devam ediyor.

Mezarlıkta oynarken üzerine hayrat taşı düştü

Şanlıurfa'da mezarlıkta oyun oynayan 11 yaşındaki Yahya Can Atsız, üzerine düşen hayrat taşı nedeniyle ağır yaralandı. Doktorların ayağının kesilmesi gerektiğini söyleyen 11 yaşındaki çocuk, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından yeniden yürümeye başladı. 1 yıl aranın ardından ilk kez yürüyen çocuğa hastane tarafından bisiklet hediye edildi.

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Bayram'dan diş hekimine verilen cezaya tepki

Diş ve kanal tedavisinde kullanılan bir aparatın kırıklara yol açması nedeniyle bir diş hekiminin cezaya çarptırılmasına tepki gösteren Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Bayram, yaşananların hukuk dilinde izin verilen risk olduğunu belirterek, Bu cezanın ardından kimse bu tür müdahaleyi, tedaviyi yapmak istemez dedi.

Güney Kore'den şifa için SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne geldi

Güney Kore'de yaşayan üç çocuk babası Müftah İnanç (34), tedavi için geldiği SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı operasyonlarla şifa buldu.

Nöroloji Uzm. Dr. Bozkurt Medical Point Gaziantep'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt hastanede hasta kabulüne başladı.

JİCA'dan ANKA'ya ziyaret

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) heyeti Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ni ziyaret etti.

Özel öğrenme güçlüğünün tespiti ve değerlendirilmesi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikoloğu Gizem Başkılıç Turan, özel öğrenme güçlüğünün değerlendirmesi için en uygun zamanın yılsonu karne sonuçları olduğunu söyledi.

Bağırsak polipleri ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir

Özel Hatem Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Çetinkaya, bağırsak poliplerinin gizli tehlike olduğunu belirterek polipler hakkında bilgiler verdi.

Tıp literatüründe ender görülen olay

Kahramanmaraş'ta boyun fıtığından ameliyat olan bir hastanın boynuna takılan diskler tıpta ender görülen bir vakaya neden oldu. Kadın hastanın boyun omoriliğine yerleştirilen iki diskten biri, yemek borusunu delerek mideye düştü. Ölümle burun buruna gelen kadın Gaziantep'teki SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde başarıyla tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Botoks sonrası ölümden döndü

Gaziantep'te yaşayan Y.L. isimli kadın, terlemeyi önlemek amacıyla yaptırdığı botoks nedeniyle az kalsın canından oluyordu. Botoks zehirlenmesi yaşayan ve yoğun bakımı alınan kadın, bulunan panzehirin enjekte edilmesi ile yeniden yaşama tutundu.

ANKA'dan çalışanlarına moral etkinliği

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi yönetimi, hastanede görevli sağlık personellerinin moral ve motivasyonunu arttırmak için piknik düzenledi.

Baba-oğul lösemiyi yenerek hayata tutundu

Gaziantep'te lösemi (kan kanseri) hastası olan KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Ayrıçay, kız kardeşinin donör olarak kök hücresini bağışlaması üzerine kanseri yenerek hayata tutundu. Ayrıçay'ın oğlunun da 2013 yılında aynı hastalığı yenerek hayata tutunduğu ortaya çıktı.

Toplam 863 haber.